Kadınlarda libidonun en yüksek olduğu dönem tam olarak hangi dönem, bilginiz var mı?

Kadınlarda libidonun en yüksek olduğu dönem tam olarak hangi dönem, bilginiz var mı?

tecrübelerin bana öğrettiği kadarıyla, reglden bir hafta önce başlıyor. ama aynı anda kavga perileri de geliyor. en kavgalı ve en seks dolu günler o bir hafta oluyor :)
Selam,
Kadınların da cinsel ihtiyaçlarının ve isteklerinin arttığı bir dönem vardır elbette. Biz kadınların libidosunun en yüksek olduğu dönem, ovülasyon (yumurtlama) dönemi olduğunu söyleyebiliriz. Bu dönemde östrojen hormonu seviyesi artar ve kadın cinsel olarak daha istekli olur. Tabii bu her kadın için böyle olmayabilir, değişebilir.

Regl öncesi yani pms döneminde kadınların östrojen ve progesteron hormonlarında düşüş yaşanır. Bu düşüşle birlikte ruh halinde değişiklikler gözlemlenir. Kadınlar bu dönemde daha fazla sinirli, endişeli, kaygılı olabilir, bir de vücudunun belirli bölgelerinde şişkinlik gibi sorunlar ortaya çıkar. Bu dönem hormon seviyesi düşük olduğu için libido artışı yaşanmaz ancak bundan sonraki dönem yani regl dönemi libido artmaya başlar çünkü hormonlarda yükseliş olur. :)
Regl olduktan sonra ise hormon seviyelerinde yükseliş olur, artan östrojen hormonuyla birlikte pms dönemine kıyasla biz kadınlar cinsellik olarak daha istekli oluruz. Regl döneminde daha fazla sevgiye, şefkate ihtiyacımız olmasıyla birlikte daha fazla temas etmek ister, sekse ihtiyaç duyarız.
Cevap
3Cevap
Genellikle değişir hormonlarına göre
Benim ki kocamı gördüğüm ya da hayal ettiğim zaman. 😉
Bir kadın beni görüp benimle 15 dakika sohbet etmeden libidom düşük ya da yüksek demesin. 😎
Erkeklerde sabah kadınlarda gece
30 yas ve uzerı bence
Her zaman
Regl dönemi
Ergenlik
@Albaniachannel , Ergenliği çoktan aşmış bir kadından bunu duymak, cevabın gerçekçiliğini doğruluyor sanırım :))
Regl öncesi
Değişir
şuannnn
yanıyooor gtoprktg
Alev alevvv
yaaaz tgrtgrtg
Aralık ayı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?