Heyyoo✋
Hangi sorunlar için terapiste başvurmak gerektiğini düşünüyorsunuz? yorumlarınızı bekliyorum

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg✨
Heyyoo✋
Hangi sorunlar için terapiste başvurmak gerektiğini düşünüyorsunuz? yorumlarınızı bekliyorum

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg✨
Kişinin cinsel ilişkiye olan ilgisinin azalması veya kaybolması durumunda, Cinsel birleşme sırasında ağrı, rahatsızlık veya acı hissedilmesi durumunda, Orgazm olma sürecinde zorluklar, geç orgazm olma veya orgazm olamama durumlarında, Erkeklerde cinsel birleşme sırasında istenenden daha erken boşalma durumunda, cinsel yönelim veya cinsel tercih konularında kafa karışıklığı, kabullenme sorunlarında destek alınmalı, ayıp değildir bu
Çok ta herkesin yatak odasında olup bitenlerden haberi olması biraz tuhaf geliyor bana. Aşk, sevgi, sadakat varsa, aslında karşılıklı güven ve huzur varsa ilk adımda birlikte konuşulup çözülebilir de. Fiziksel sorunlardan çok psikolojik sorunlar ortaya çıkabilir gençken zaten. Terapiste gitmektense çiftler sohbet ederek sorunu çözebilirler. Yani ben pek çok terapiste güvenmiyorum. Yuva yıkan bile var. Akrabaları araya sokmaya nasıl gerek yok terapisti de yani.
Bence bunu çiftler konuşarak çözmelidir diye düşünüyorum.. yani terapiste gitmek yerine kendi özel alanlarını oluşturmalı bunu kimseye anlatmamalı.. eğer zaten sağlık ile ilgili sorun varsa buna doktor karar verir ilaçlarla ya da tavsiyelerle.. ama bunun haricinde ben çiflterin olgun olup sorunlarını kendilerini çözmesini isterdim. çünkü her başları sıkıştıklarında yanlarında bir aile terapisti cinsellik terapisti olmayacak bence..
Cinselliğe dair erkek veya kadının yaşadığı sorunların tıbbi olarak jinekoloji ya da üroloji anabilim dalı tarafından üretilebilen bir çözümü yoksa o zaman cinsellik terapistine yönelme seçeneği düşünülebilir benim açımdan.
Cevap
9Cevap
eşlerden birinin tıbbi bir problemi olmamasına rağmen isteksiz olması
eşlerden birinin ilişki esnasında soğuyor olması
eşlerden birinin aradığı fantazilerin sapkınca olup ötekine uymuyor olması
eşlerden birinin ters ilişkileri ötekinin dinince uygun olmaması
kadının vajinismus rahatsızlığı olması
erkeğin maskülenliğinin düşük görülmesi
v. s.
Korkular, bazı insanları seks düşkünü sayabiliyoruz ama içlerinde bir korku olduğunu hiç bilmiyoruz mesela seks Education dizisinde Otis küçüklük travması yüzünden bir türlü sevişemiyordu kıza bile el değdiremiyordu ama en sonunda içki içip sarhoş olup bunu yapınca o korkuyu yendi 😂 yani işte ama her şey içinde terapiste gitmek saçma boşa para vermekten başka bir şey değil
Erken boşalma , aşırı isteksizlik, ten uyumu, eşinize söylemek istemediğiniz veya söyleyemediğiniz cinsel istekleri sorabilirsiniz diyorum.
Bir erkek ereksiyon sorunu yaşıyorsa kadın vajinal organzmi yaşayamıyor işe bir terapiste gidilmeli
Sağlıklı bir cinsel yaşamı olmayan ve bunu problem olarak gören çiftler gitmelidir
Aşırı bağımlılık olabilir, tatminsizlik, isteksizlik, kuru ilişki gibi sorunlarda
Cinsel isteksizlik ve erken boşalma olabilir.
Topyekün hepsi için.
bence cinsellikten korkmak
Gtten verenler psikoloğa gitmeli😂
Erken gelme& geç gelme olabilir.
aşırı bağımlılık veya tam tersi
cinsel uyumsuzluk için gidile bilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?