Arkadaşlar lütfen ama lütfen konu hakkında gerçek kaynaklardan bilgisi olanlar cevaplasın. Yoruma dayalı cevap istemiyorum. Evleneceğim insana daha önce hiç ilişkiye girmedim yalanı söylemek istiyorum. Çünkü kendileri her altı yemelerine rağmen böyle bir kız istemiyorlar. Böyle bir kızı kendileri de haketmiyor. Sizce yalan söylemeli miyim günah mıdır günahsa boyutu nedir? Hz Ömer in bir genç kızın bu günahını kocasına karşı gizlediği hikayesini okudum, Allahın gizlediğini ben açığa çıkaramam demiş. Durum gerçekten böyle mi? Dünya evine girebilmek için söylediğim yalanı rabbim affeder mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 16,5b cevap paylaştı.
+1 yılMüstakbel eşinin bunu bilmeye hakkı var. Evlilik yalan üzerine kurulmaz, kurulmamalı. Dürüstlükten şaşma. Hiç kimse kandırılmayı haketmez. Bu konuda yalan söylemeyi kendinize nasıl yakıştırabiliyorsunuz? Erkeğe ağır gelecek olan, bakire olmadığını gizlemen olur. Bunu bilir de bu nedenle evlenmek istemezse kendini aşağı görmek yerine ona kapıyı göster. Bi anlayamadınız bakire olmadığınız için sizinle evlenmeyi istemeyecek erkeklere hak vermemeniz gerektiğini. Seviyorsa seni olduğun gibi kabul eder, seni cinsel geçmişinle yargılamaz. Kabul edemiyorsa s. tirsin gitsin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılŞimdi yalan söylesen bile ilişkiye girdiğin zaman anlar... bu durumda o senin geçmişini sorun ederse eğer ve sende onun geçmişini biliyorsan oradan yürüyüp orta yolu bulabilirseniz olur sen haklısın... ancak o daha önce ilişki yaşamamışsa sen haksız duruma düşersin... İşin dini boyutunu bir kenara bırak zaten evlenmeden önce cinsel ilişki her iki taraf içinde problem yaratıyor
00 Yorumla
+1 yılAllahın gizli kalmasına izin verdiği ve öyle kalmasını istediği günahı başkasına anlatmak, onun gizlilik hikmetine ve isteğine aykırı olsa gerek. Sen gerçekten pişman olup tövbe etti isen eğer , Allahın engin merhameti sonucu zina etmemiş sayılırsın zira tövbe eden o günahı hiç işlememiş gibidir hadisi buna işaret ediyor olsa gerek.
210 Yorumla- +1 yıl
Tamam bu yorumu yazan kardeşim şimdi benim şu an bir sevgilim var diyelim, ve ben onu altıma aldım pompaladım ama kızında rızası vardı diyelim. Ama belli zaman geçti ve ayrildik kızla , sonraa seninle yolları kesişti. Kızın gecmisini falan bilmiyordun bakiremi degilmi kimle yatti kimle kalkti bilmiyorsun. Ve kiz seninle sevgili olmadan once benimle zina ettigi için tovbe etmisti. Senin dedigin gibi zina etmemis sayildi gercektende. Ve sen onunla evlenme yoluna girdin nikahlandın diyelim.
Vee her seyi sana acikladi sen kıza dönüp şunu demessin eğer erkekkkk isen ırzın var ise"ya sen bir erkekle yatmis olabilirsin hic sorun değil nasilolsa tovbe etmissin ve hic zina etmemis gibi sayilmissin ne olacak evlenirim seninle" demezsin.
Eğer bunlari diyiceksende gen*l evinde calisip tovbe etmis birini buluruz sana evlenmen için puhahahaha. K*dumun att kaf*sı seni. - +1 yıl
@Kovaa151 sen şimdi adam yerine konulup cevap verilecek bir karakterde değilsin belli ki ama söyleyelim gene de bi iki söz. evvela böyle birşeyi bende istemem düşüncesi dahi yoruyor insanı ama ben kendi adıma konuşmuyorum dikkat etseydin soruda kız günahından ötürü Allah affeder mi diye sormuş ayrıca belirtmiş yorum değil kaynak söyleyin diye. delikanlılıktan bahsetmişsin, kendin delikanlı olsan klavyeden küfür etmenin k. şarlık olduğunu bilirdin muhtemelen ve etmezdin. şimdi bu portreden senin resmini çıkaracak olursak sor bakalım gözlerine ettiği göz zinasının sayısını kaç söyleyecek sana. temiz olanın nasibini Allah korur. kusur arayan evvela aynaya baksa kimsede kusur aramaya cesaret edemez
- +1 yıl
Kardesim yarisina kadar okudum. Benim kimseyle kavga niyetim yok. Bak allah affeder okey. Ben ona bise demedim. Allah ile kul arasinda. Peki o evlenecegi kul kabul edecekmi. Ona bir sormak lazim birde. Ha soyle birseyde var. Evlenecegim kız , zina günah olmasa bile ben onun ilki olmaliyim. Beni anladiniz umarim.
- +1 yıl
Tamam ben disarda kariya kiza bakiyorum. Benim evlenecegim kizda benimle tanisana kadar disardaki erkeklere bakmissa okey. Kabul ederim. Benim anlatamaya calistigim karsidaki erkek kabul edecekmi bu aplamizi. Sinirlendim yazdiklariniza. Kaba oldugum icin kusura bakmayin. Ama ilk asıl yorumumuz gercekten saçm.
- +1 yıl
@Kovaa151 dostum erkek için bana kalırsada baştan söylenmeli ona göre tavır alınmalı seviyordur güveniyordur bi şekilde sindirir devam eder ya da yolunu orada ayırır. sonradan öğrenilmesi kendi adıma konuşacak olursam eğer gerçekten ağır ve sıkıntılı bir süreç olur. ama sorunun detayı farklı olduğu için istediği şekilde kaynağından haber verdim. Olur böyle şeyler sende hakkını helal et sun i zanda bulunduk istemedende osla
Soran+1 yıl@Kovaa151 kardeşim belli ki yaşın küçük ya da annenle ilgili ağır travmaların var. Çocukluğunda kötü rol model olmuş sana. Git annenle konuş onu ve kendini affet yoksa bu ruhsal problemlerin ilerde başına dert açar
- +1 yıl
Annemle ilgili gercekten problemim yok. Anlattiginiz meseleyi ben biliyorum. Benim kiz ve erkegin birbirine denk olmasini istemem sorun degilki, siz beni sorunlu olarak gormeyin. Benim tercihim bu ve dogru olanda budur bence. Evlenecegim kizin her açıdan ilki ben olmaliyim. Ayni sekilde onunda ben. Anlatabildim umarim.
- Cinsel Yaşam konusunda 641 cevap paylaştı.
+1 yılYalan üzerine yuva kurulmaz ama bu tanıştığın bütün erkeklere bakire olmadığını söyleyeceğin anlamına gelmiyor. Ciddi bir ilişkin olduğu zaman evliliğe doğru gidiyorsa o zaman karşı tarafı yokla zar önemli mi değil mi belli eder sende ona göre söylersin ya da ayrılıp yeni bir ilişki ararsın 👍
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
32Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 50,5b cevap paylaştı.
u +1 yılYalan söyleme bence
00 Yorumla
+1 yılKarı koca arasında böyle bir sır olmamalı diye düşünüyorum. Nasıl ki sen kocanı geçmişiyle beraber kabul ediyorsun, kocan da seni geçmişinle beraber kabul etmeli. Elbette ki ikinizin de temiz olması, zina vs yapmamış olması çok güzel bir şey ama hayatta yanlış karar almayan herşeyi dosdoğru yapan kim var ki?
12 Yorumla
Soran+1 yılBizi bu yalana karşıdaki insan itiyor. Her şey çok güzel çok seviyorsun ama sırf böyle bir günahım var diye bütün güzellikler silip atılabiliyor. Zoruma giden de bu
- +1 yıl
Eğer saklarsan da sen suçlu olursun.
Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ya bir yürüyün gidin, her b*ku yerken rabbin yok muydu? Günah değil miydi de yalanın günahına takildin? Günahsa hepsi günah, değilse hiçbirisi değil. Sizin şu işinize gelen kısımda dini duyar kasmaniz da öldürüyor beni. Eğer inançlı insansan neden diğerlerinin günahını dikkate almıyorsun, değilsen yalanin günahına neden takılıyorsun. Rabbim mabbim biraz da güzelleme tamam. Sizin gibi riyakarlar yüzünden dinden imandan çıktık yahu.
42 Yorumla
Soran+1 yılTamam kardeşim bi kere günah işledim pavyonda çalışayım
+1 yılValla bu biraz garip ben her haltı yerim sonra saklar yalan söylerim onlarda yaptı gibi seninim niyetin pis
Hz Ömerin gizlediği kız evlenmeden önce gerçekten tövbekar olmuştu sonra talibi çıkınca öyle dediler erkek yapıyor diye sende yap sonra sakla günah değil güzel bahaneler adı altında herşeyi yaparsın sen Allah evlendiğin adama sabır versin sizin gibiler kendi pisliğinizi dini alet etmeyin23 Yorumla
Soran+1 yılBahsettiğim şey olalı 4 sene oluyor kalın kafalı. Eleştirmeden önce soru sor
- +1 yıl
Onlar bizi haketmiyor derken neyi düşünüyordun o zaman? Belkide adam çok iyi biri evleneceğin kişi bunun arkasına sığınıyorsun sonrada deyince ne diye zoruna gidşyor kaşar
- +1 yıl
Zorla bozdurdun ağzımı naneyi yemişsin hala erkeklere bk atıyorsun
Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı. Mesele bekaret değil benim için Eşim olacak kadın bana bu konuda yalan söylese kendimi aptal duruma düşmüş gibi hissederim ve zekamla dalga geçilmesini affedemem.
Ama sizin örnekte karşınızdaki kişi net olarak istemem diyor bence konuşmalısın bitecekse şimdi bitsin.00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 961 cevap paylaştı. Öncelikle yalan kısmı başlı başına sorun ve doğru değil güven zedeler
Bir diğeri ise bir şeylerin gizlenmesi evet güzel bir şey ama bu doğru bir şekilde uygulamak çok zor neyin gizlenmesi gerek gizlenmemesi gerek bunlar düzgün irdelenmeli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞöyle bişe duymuştum bi günahı iki kişiden fazlası bilmemeli üçüncü kişi öğrenirse halk günaha giren kişileri taşlamalıymış yapmazlarsa onlar da günahı duyup ortak olduğundan günaha giriyorlarmış.. Tabi taşlama kısmı o dönemde uygulanmış bir şey gününüzde karşılığı nasıl belirlenir bilmiyorum. O yüzden günahını başkasına söyleyip onu da ortak etme demişler.
00 Yorumla
+1 yılYalan günahtır kesin ve net. Bu neredeyse her dinde aynıdır ve dünya genelinde etik anlayışına terstir. Burada günaha girip girmemenin bir önemi yok bana kalırsa çünkü doğru ve haklı olduğun bir noktaya değindin
06 Yorumla
Soran+1 yılZoruma gidiyo ya hayatım boyunca bunun bedelini mi ödeyeceğim. Dayanamıyorum artık aklıma kötü kötü şeyler geliyor
- +1 yıl
Ya sen zaten zinaya karışmışsın anladığım kadarıyla bu yalanın yazacağı günaha mı takıldın gerçekten. Evleneceğin adamın geçmişi belli değilse yalan söyleyebilirsin. Günah evet ama böylesi daha iyi bana kalırsa
Soran+1 yılHak yemek vebal almak benim için önemli şeyler. Çok kez yalan söylemeyi denedim ama yapamadım. Kıyamadım. O yüzden söylediğin şey çok yanlış. Bir günahı başka bir günahla mı örteceksin. Müslüman böyle bir yorum yapmaz. Günahın neresinden dönersen kârdır
- +1 yıl
Müslüman değilim zaten. Söylediğine de katılıyorum bu arada. Ben kendimce tavsiye verdim çünkü ben öyle yapmak isterdim. Doğru olan hiçbir koşulda çizgini bozmamak. Ama unutma ki dürüstlüğün de seni istemeyeceğin sonuçlara götürebilir
Soran+1 yılTeşekkür ederim kardeşim
- +1 yıl
Rica ederim hakkında hayırlısı olsun
+1 yılŞimdi kimse böyle şeylere takılmıyor. Neden gerici zihniyette erkeklere talip oluyorsunuz. Neden zorunda kalıp yalan söylemeyi seçiyorsunuz. Hayatınıza öyle birini alın ki benden öncesi beni ilgilendirmez ben benden sonrasına bakarım diyebilsin
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı. Yalan söyleme. Doğru bir gün ortaya çıkar. Sanki kendisinin başkası ile hiç ilişkisi olmamış mı. “Bir hataydı, çok da ileri gitmedim ve pişman olup tövbe ettim. Sevdiğim erkeğime hep sadık olacağım, tabi kilo da bana” de.😎
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılKimse kimseye geçmişi hakkında her detayı ile bir bir anlatmak zorunda değildir ve evet Allah'ın gizlediğini de kimsenin açığa çıkarması doğru değildir. sana daha önce bir ilişkin oldu mu demesi de çok yanlış. Sen ona bunu hiç sordun mu ki o sorucak?
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 380 cevap paylaştı. Ben yaşamadım mesela eşime sakladım hep kendimi ama şu an evlenmeyi zerre düşünmüyorum allah mahvaza yalancının biri gelir girer hayatıma entrika felan kaldıramam ben o yüzden kadınlara güven olmaz ben de bu yüzden evlenmem
00 YorumlaElbet anlayacaktır bence dürüst olup gerçekleri söylemelisin hem söylediğinde güvende kazanırsın çünkü ilişkiye girdiğinizde bile kendini ele verebilirsin karar yine de senin
10 Yorumla
+1 yılher haltı yemeyi kendine normal ama kadına anormal gören zihniyette biriyle evlenmek istemesen sorun yok aslında. 🤔
20 YorumlaBöyle bir şey için yalan söylemeye ihtiyacın yok. Erkekler her haltı yiyorlar sonra aman karım bakire olsun. Neden? Bu senin geçmişin, senin seçimlerin. Eşin olacak kişide buna saygı duymalı.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılHadi kızlık zarı ile kandırdın onu sonra ne olacak? Başkasıyla da yatmaya devam mı edeceksin
25 Yorumla- +1 yıl
Başkasıyla niye yatsın? Evlenirken bakire olmayanlar eşlerine sadık olmaz diye kural mı var?
- +1 yıl
Evlenirken bakire olmayanlar değil evlenirken tezgah yapanlar dürüst olamaz
- +1 yıl
Ben zaten dürüst olması yönünde tavsiye verdim, ama cinsel geçmişini gizlemekle evlendikten sonra sadık olamamak arasında bir bağlantı olduğunu sanmıyorum.
- +1 yıl
Bu konuda müstakbel eşini kandırabilen bir kadında sadakat konusunda da kandırma potansiyeli olabilir mi diyorsun?
- +1 yıl
Evet
- Cinsel Yaşam konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılöyle bırsey yok zaten yaparken günah işlenmişken en büyük günah nıkahsız ilişkiye girmişim
yalanın gunahı azı çoğu olmaz günah gunahtır00 Yorumla
+1 yılYani sana kalmis bir mevzu ama anlamayqcakmi sonucta
02 Yorumla
Soran+1 yılAnlar ya da anlamaz ordan sonrası benim ikna kabiliyetime kalmış diye düşünüyorum
- +1 yıl
Nasıl ikna edicenki
Ne olur bunu son nefesinde söyle, adamın içinde patlasın😂
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTövbe ettiysen kimseyi ilgilendirmez artık Allah ve senin arasında kalmalı. Geçmişini gerçekten tövbe ettikten ve pişman olduktan sonra o yanlışı bir daha yapmadığında siler için rahat etsin.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılİslam'da günahlar açığa vurulmaz. Saklanır yayılmasın diye.
00 Yorumla Ben dürüstlükten yanayım karşımdaki dürüst olduğu sürece
00 YorumlaBelki yasa gelene kadar her türlü ilişkiye giriyorlar sen zefk almasını bil
01 YorumlaBnce dürüst ol. Yalan söyleme. Yalanların ortaya çıkma gibi bi huyu var.
00 Yorumlaİlla biri kabul eder üzülme, canın istemiş vurdurmuşsun boş ver
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSöylememen daha uygun büyük günah işlediysen bunu kişiye ya da kişilere duyurmaman en eftal olanı doğru olan tövbe edip bunu gizli tutman
04 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten mi ya bi kaynak söyleyebilir misiniz bana nerede yazar bu
Cevap sahibi+1 yılBen bizzat okumadım ama saygın bir hocadan dinlemiştim
Düşünsene bu yaptığını kocana söyledin bu durum daha büyük sorunlara yol açabilir yani hata hatayı doğuracak bu yüzden gizli tutmalısın
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
+1 yılEvet , dediğin şeyi ben de dinledim. karışık bi durum aslında.
00 Yorumla
+1 yılCinselligi yasayacak kadar cesaretlisin ama soyleyemeyecek kadar cesaretin yok oylemi? Soylemesende nasilsa anlayacak, sonradan boyle bir durumda yalanin ortaya cikarsa dahami iyi olur?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAdamın ilişkiye girdiğini nerden biliyorsun? Yarın bi gün birileri derse ben bu kızı skmiştim diye, cinayete kadar varırsa?
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 25,6b cevap paylaştı. O yalan caiz değil. Hem de o evlilik yalan üzerine kurlur ve yürümez zaten.
08 Yorumla
Soran+1 yılİyi ama bu bana haşa saçma geliyor biraz. Ben bi bk yemişim pişmanım tövbemi etmişim. Hayırlısıyla evlenmek istiyorum ama sırf bu yüzden geri çevriliyorum. Ben evlenemeyecek miyim
Soran+1 yılE karşımdaki insanlar kabuk etmiyor napıcaz
Soran+1 yılBeni sevdikten sonra sırf bunun için o saatten sonra boşamaz diye düşünüyorum. Velev ki boşadı bir daha evlenmeye yüzüm olur en azından. Allahla aramdaki mesele zaten benim meselem ben o kısımdayım günaha girer miyim girmez miyim
- +1 yıl
Açık söyleyeyim. "Günaha girmezsin" demek imkansız ama bu dönemde, günahlarımız sokaklara taştı... Benim başıma geldi bu durum... Kız beni işkillendirdi... Dürüstçe "bu b... yedim" desydi, bazı şartlar koşardım ona ve evlenirdim de..."Nişanlıydık. .. Neyse ki o bana şartlar koşmaya çalıştı ve iş olmadı... Yalanın ortaya çıkarsa güveni sarsılır ve seni sevmez.
Soran+1 yılSen diyorsun ki seni kabul eden biri çıkana kadar evlenme. Çıkmazsa da yalnız öl
Cinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı. Tokmağın değmediği yer kalmamış davul sağlam durumu yani
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaptal degilsen ilişki yaşadagını asla söyleme sonra hep yğzüne vurur tartışırken
00 Yorumla
+1 yılEvlenince anlamayacak mı adam?
02 Yorumla- +1 yıl
Yalan soyliceksin sence haklimisin.
00 Yorumla
+1 yılKendi kararın ama söylemen daha doğru olur.
00 YorumlaYalan zinayla kıyaslanıyır o kadar büyük bir günah
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 453 cevap paylaştı.
+1 yılDaha once deneyimin oldumu ozelse m sa jdan yaz
00 Yorumla Sevgilinlemi oldun ilk?
00 Yorumla
+1 yılGünah
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvleneceğin kişinin geçmişi temiz mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılTabii ki değil. Erkekler böyledir kendi günahlarını görmezler
Cevap sahibi+1 yılO zaman diktir o temiz birini haketmiyor
Gizli Üye(18-24)+1 yılSende haklısın
00 Yorumla
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Evleneceğim insana ilişkiye girmedim yalanı söylemek istiyorum. Sizce haklı mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım