Evlilik öncesi cinsel partner sayısı arttıkça, evlilik daha mutsuz hale geliyormuş. En mutlu evlilikler sadece eşleriyle birlikte olan, ilkleri olan evliliklermiş.
Siz ne dersiniz bu duruma?

Evlilik öncesi cinsel partner sayısı arttıkça, evlilik daha mutsuz hale geliyormuş. En mutlu evlilikler sadece eşleriyle birlikte olan, ilkleri olan evliliklermiş.
Siz ne dersiniz bu duruma?

Etkiler. Hem de öyle bir etkiler ki.. Aldatma oranları özellikle zina yapan insanlarda yüksektir. İstisnalar kaideyi bozmaz. Zina aynı zamanda bağlılığı da azaltır. Zinayı alışkanlık haline getiren insanlar evlendiklerinde evliliklerinden tat alamazlar. Çünkü evliliğe bişey kalmamıştır. Bir anlamı da kalmamıştır. Evlenseler bile eşlerine baglanamadıkları gibi tek kişiyle de yetinemeyecek duruma gelir bir çoğu. İstisnalar olabilir ama bu kaideyi bozmuyor. Kısacası zinanın cezası sadece ahirette olmuyor. Bu dünyada yaşarken de acısı çıkıyor.
Yani kısaca zina yapan insanlar aslında farkında olmadan kendi topuklarına sıkıyorlar. Bu sayı arttığı oranda da mutsuzluk artıyor. Çünkü bu insanlar evlendiği kişi ile ilk ve tek ilişki yaşamanın mutluluğunu ve huzurunu hiçbir zaman yaşayamayacaklar. Bence çok üzücü
👏👏👏 bi o kadar bence de.
Eyvallah
Bu durum evlilik mutluluğundan önce kişisel mutluluk ve iç huzuru etkiler. Evliliği gerçekleştiren de kişiler olduğuna göre evliliğin etkilenme durumu kaçınılmaz.
Bizler duyguları olan varlıklarız. Her yaşanan birliktelik zihnimizde mutlaka az ya da çok iz bırakır. Bu durumun fazla ve sık olduğunda kişinin masumiyeti erozyona uğrar. Hani şu "hepiniz aynısınız" çıkarımı oluşmaya bsşlar. Karşı cinse dair herşeyi öğrenmiş olur. Merak ve ilgisi kaybolur.
Ama çok fazla deneyimi olmaz ve küçük yaştan itibaren merak ettiği şeyleri ilk eşiyle tecrübe eden birinin masumiyeti, heyecanı ve ilgisi var olmaya devam edecektir.
Tabi ki insanlar evlenmeden önce karşı cinsi tanımaya çalışmalı. Ama evlilik kurumunun içini boşaltacak eylemlerden uzak durarak..
Bi bot görmeli bunu 🙃
O seçince çok süper görüş oluyor ve en başta görünüyor. Bi botun bileceği iş tabi ama bence eig den daha fazlası çsg, bence.
Cevap
2Cevap
Yuheyyy, abartmamak lazım 21+ ne oha. :D bu konu hakkında yorum yapmak istemiyorum aslında. Herkesin hayatısıı kendine
Bu yaklaşım pek olmadı sanki. Bize ne canım insanların hayatından ne ilgilendirir ki tabi. Olayı inceliyoruz insanları değil ki. He olay insanlar üzerinden gelişiyor elbette ama hangi insan kim insan bize ne 😃
İstediğim gibi yaklaşırım olaylara, canım nasıl istiyorsa öyle 🤨
Tamam ya niye atar yapıp beni korkutuyorsun ki, canının istediği olsun hep umarım 🥸
Ben eşimin geçmişine bakmazdım. benden önce evlenip boşanmış olabilir ya da sevgilisi de olmuş olabilir. geçmişte hata yapar her insan ama her önüne geldiği kişiyle yattıysa olmaz.
Dimi tabi her insan hata yapar, mesele bedelini nasıl ödediğinde yatar gibime geliyor.
Merhaba,
Detaya katılıyorum, yorumlamam bu kadar! 😅
Bana ters bize ters herkesin tuttuğu kendine, herkesin hayatına hiç kimse karışamaz... 😅
Karışamaz tabi ki abi. Bizene milletin uçkurundan ahlak bekçisi miyiz biz, yanlışa müdahale ederiz o ayrı bi konu ama. Araştırmışlar ve sonuç bu çıkmış denk geldim dikkatimi çekti sormak istedim.
İyi yapmışsın canım lafım yok ki 😅
Şaka ile karışık yazdım gırgırına 😅
Ben araştırmalara da karşıyım ben yokum ki beni denemediler
Herkes herkese benzese de herkes herkes değildir 😅
Ahmetten Mehmetten bize ne 😅
Biz istatistikleri bozarız abi ağır gelir tartamazlar ondan yokuz 😂
Aynen bozarız 😅her türlü 😅
İlk olmayı geçtim. Evlilik öncesi cinsel partner sayısı ne ya, ne kadar mide bulandırıcı bir laf, en iyisi evlenmesin.
Kavram kargaşası. Öyle tabir ediyorlarmış, bilmiyorum. Bi zaman boşluğu buldum denk geldim ve sordum. Da düşününce sonu cinsellik olan ve biten ilişkiler sanki partnerimsileşiyor gibi de gelmiyor değil. Hiç sevdiğim bi tabir değil aslında.
Anladım.
Evlilik öncesi yaşanan her şey evliliği kiymetsizlestirir biz sadece bu dünya için gelmedik bu dünya sadece bir yol biz de yolcu
Uğurlar olsun demek geldi içimden.
Anladığım kadarıyla bedenlerin kullanılma sayısı arttıkça insanlar daha mutsuz oluyor.
Niçin mutsuz oluyorlarmış peki?
Hayır tam anlamamışsın. Bedenlerini çok kullanan insanlar mutsuz olmuyor, çok kullananlar evlendikleri zaman evliliklerinde mutlu olamıyormuş.
Aynısından bahsettim. Sadece evlilik kelimesini kullanmamıştım.
Evlendiklerinde niçin mutsuz oluyorlarmış onu sormuştum.
Bilmem belki doyumsuz insanlara denk gelmiştir istatistikler böyle çıkmıştır benim pek bi fikrim yok.