Şöyle doğum kontrol hapı içiyordum. Regl olunca ara veriyorsun 5-6 gün içmiyorsun. O sıra bittiği gün temizlenip ilişki yaşamıştım. İçime boşalma vs olmadı akşam da ilaca devam ettim kaldığım yerden. Koruma sağlamış mıdır?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılDoğum kontrol hapları, düzenli ve doğru bir şekilde kullanıldığında etkili bir koruma sağlar. Doğum kontrol haplarının koruyuculuğu genellikle ilk haptan itibaren başlar. Ancak burada önemli olan ilaca doğru zamanda başlamak ve düzenli olarak kullanmaktır.
Doğum kontrol haplarının çoğu 21 adet ilaç içerir. İlaca adetin ilk günü başlanması önerilir. Ancak 2 veya 3. günde de başlanabilir. Hapın her gün aynı saatlerde kutu bitene kadar alınması gerekir2. Kutu bittikten sonra veya bitmeye yakın adet kanamasının başlaması beklenir. Kutu bittiğinde ilaca 7 gün ara verilir ve daha sonra yeni kutuya geçilir.
Sizin durumunuzda, regl döneminiz bittiği gün ilişkiye girdiyseniz ve akşam ilaca devam ettiyseniz, doğum kontrol hapının koruması devam etmiş olmalıdır. Ancak, bu bilgiler genel bir kılavuz olup, her zaman belirli bir durum için profesyonel tıbbi tavsiye almanız önemlidir. Herhangi bir endişeniz varsa, bir sağlık profesyoneli ile görüşmenizi öneririm.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılVücuda zararı çok fazla olduğu için sağlık sorunu yoksa kullanılmamalı diyor doktorlar aynı şey ertesi gün hapı için geçerli acayip şekilde hormonal denge bozuyor bence Condom daha iyi
05 Yorumla- +1 yıl
Korumayı ertesi gün hapı sağlıyor bu arada eczacı söylemişti
- +1 yıl
Doğum kontrol hapları da koruma sağlıyor
- +1 yıl
Çok yüksek koruma sağlamıyormuş
- +1 yıl
Yüzde 99.9 canım
- +1 yıl
Tamam da garantisi yok işte ayrıca yumurtlama gününü biliyorsan o günlerin dışında hamile kalamazsın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
21Cevap
+1 yılReglykende hamile kalınıyor aşkım ama regl ve regl sonrası hamile kalmaya elverişli zamanlar dikkat et . İçine boşalmadığı sürece kolay kolay gebelik oluşmaz ama vulva vajina çevresine spermin değmesi bile risk yaratır. Kondom kullanın bence
00 Yorumla
+1 yılYani Regl döneminde de koruma sağlar da Regl döneminde de ilişki yaşamazsın be
01 Yorumla- +1 yıl
Bittiği gün yaptım
+1 yılKoruma sağlamamış olma ihtimali çok düşük, spontane gelişen bir şey miydi
02 Yorumla- +1 yıl
Yok planlı mdmfkd
- +1 yıl
D m atamiyorum sana yazar misin
Adetten hemen sonra boşalsada bişey olmaz zaten merak etme
02 Yorumla- +1 yıl
Ne olur ne olmaz akşam içtim ilacı ya
Cinsel Yaşam konusunda 4,9b cevap paylaştı. İçine boşalma olmadıysa bu kaygın niye ki 🙄
04 Yorumla- +1 yıl
Başıma her şey gelebilir korkuyorum ya djdjdj
- +1 yıl
Flörtüm
+1 yılKullanma doğal ol. Regl dönemi bsey olmaz belli bir zamana kadar.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yıl Cinsel Yaşam konusunda 380 cevap paylaştı. Yani görevi korumak olduğuna göre korur herhalde ama her zaman bir ihtimal vardır yani
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 592 cevap paylaştı. İçine boşalmadı ise korkacak bir şey yok merak etme
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOnlara güvenme benım exte kullandı ilerleyen zamanda oğrendık hamile kalmıs hemen aldırdım çocuğu sonra
00 Yorumlaİlla ki sen kullanmaya devam et
01 Yorumla- +1 yıl
Peki seni dinliyorum
+1 yılSeni alan yaşamış zaten bize nerde o şans
02 Yorumla- +1 yıl
Evli değilim
- +1 yıl
Evli olmak şart değil zaten
+1 yılSağlar ki zaten regl sonrası yedi gün risk yoktur
00 YorumlaTabiki sağlar 2 sene öyleydi
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. Regli iken korunmana gerek yok
00 YorumlaAnalı babalı büyüsün
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKullanıyormusun. Reglken
00 Yorumla
+1 yılhamile misin
01 Yorumla- +1 yıl
Hayır
- Cinsel Yaşam konusunda 383 cevap paylaştı.
+1 yılBi kontrol edeyim ben istersen, için rahatlar
00 Yorumla İçe boşalma olmamış zaten neyden koruyacak?
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 354 cevap paylaştı.
+1 yılEvett
00 Yorumla Sağlıyo rahat ol
00 YorumlaÖzelden konuşalım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılRegilken verme versende olmaz
01 Yorumla- +1 yıl
Bitmişti
Gizli Üye(25-29)+1 yılSağlıyor
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılZaten çocuk o kadar kolay tutnutoe 3 aydır uğraşıyoruz sıkıntı olmadığı halde
Cinsel Yaşam konusunda 4,4b cevap paylaştı. Sağlar
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım