Selamlar 👻 💋🥂 Bir ilişkiye başlandığınız ilk zamanlar cinsellik yaşamak aradaki heyecanı öldürür mü?

Selamlar 👻 💋🥂 Bir ilişkiye başlandığınız ilk zamanlar cinsellik yaşamak aradaki heyecanı öldürür mü?
Bence kesinlikle evlilik öncesi yaşanan cinsellik büyük bir hatadır tamam zevkimiz için bir anlık heveslerimiz için yaşıyoruz örnek veriyorum evlenmeden önce cinsel ilişki yaşadık hatta defalarca yaşadık sonra evlendik o ilk gecenin heyecanı kalmadı birbirine kavuşmanın heyecanı kalmadı, Nasıl olsa önceden yaşadığımız bir şey o kişinin bedenini artık öğrendik sevdiği sevmediği şeyleri öğrendik bir heyecanı bir zevki kalmadı ki nasıl filmin fragmanını izlersin ama finalini bilirsin işte zevki burada kaşar o yüzden erken dönemde yaşanan cinsellik gerçekten kişilerle heyecan eksikliğine neden olur
Ben cinselligin bazen gereginden fazla degerlendirilip, kutsandigini dusunuyorum.
Birincisi, bu bir ihtiyac, hem de sadece insanlar icin degil. Insanlarin sadece sevdigi kisiyle yapiyor/yapacak olmasinin beklenmesi sacma, belki sadece kendini iyi hissetmek, gunun stresinden kurtulmak vb.. bir suru sebep sayilabilir.
Ikincisi bunun bekletmenin, yapildiginda dibine kadar zevk verecegi sanrisi. Hatta evlilik falan yazanlar da olmus, kendilerini ten uyumunun sifir oldugu, yatakta hic bir ortak noktasi olmadigini farkettigi biriyle evlenmis olarak bulmalarini hayal etmelerini tavsiye ederim. Zaman eski zamanlar degil, insanlar eskisi gibi sabirli, anlayisli, ozverili degil. Hepimiz asiri derecede benmerkezli insanlar olduk, biricik ve ozel oldugumuz dusuncesi de buna yol aciyor olabilir.
Erken donemde cinsellik yasadigim bir iliskimin sonunda evlendim, pisman degilim. Sonrasinda farkli sebeplerle bosandim ama cinsel hayatimiz kulliyen basarisiz olsaydi cook da kisa sure once bosanmis olurdum sanirim.
Evlenmeden yapılmasını doğru bulmuyorum ben.. tabi kişisel tercihtir kimi evlenmeden önce yapar kimi daha sonra.. ama kişiler hazır olana kadar beklemeli bence.. yani sevgili olup da bir iki ay içinde direk sevişmek bence heyecanı bitirir..🌺
Teşekkürler 🦋
Rica ederim
Doğru vakti beklemek kadına da erkeğe de aşka da kesinlikle kazandırır. Cinsellik aceleye getirilirse herşeyin tadı kaçabilir. Beklemek ise duyguları ve karşılıklı güveni derinleştirecektir. Gerçek aşk beklemeyi tercih eder en sonuna dek🍀🗝️
Çok doğru katılıyorum size 🦋
Teşekkürler 🙂🍀🗝️
Teşekkür ederim 🙂🍀🗝️
Rica ediyorum 🦋
Cevap
17Cevap
Cinsellik sadece bedenle yaşanan bir fiil değil.
Duygu durumu ve bütünlüğü; sevgi, saygı, aşk ve tutku gibi birçok duyguyu bir arada barındırmalıdır sağlıklı olabilmesi için. Her şey vaktinde güzel.
Alakası yok , ne olduğu daha erken açığa çıkar sadece , iyiyse iyi kötüyse kötü gibi. Ama belli bir yakınlık iletişim oluşmadan yapılırsa elbette kötü gececektir
Kiminle, nasıl, nerede, neden...
Bu soruların cevabı olumluysa cinsellik asla heyecanını yitirmez.
Kesinlikle evet cinsellik ne kadar uzarsa merak ve arzu artar bu surectede birbirine alışma ve bağlanma olur ilişkiye zarar gelmez sonrası icin
Bunu söyleyen kadınların geneli de en çok evlilik meraklısı kadınlar oluyor. Madem öyle hiç düşünmüyorlar mı evlenince ne olacağını
Eğerki sevgi varsa güven varsa inanç varsa gayet normal
Kadınların yaptığı yorumlara katılmıyorum. Cinsellik bir ihtiyaçtır.
Evlilik öncesi yaşayıp evlenenlere sormalı aynı mı kötüye mi gitti
Ben aksi görüşteyim, ilişkinin heyecanını arttırmıştır hep.
Ciddi bir ilişki için çok erken başlayan cinsellik güven sorunları doğurur.
Allahım görseldeki kızıl nasıl bir şey öyle.
öldürür heleki evlilik oncesi iste hepten bitirir
Heyecanı ve isteği azaltır. Eğer renk katılmaz ise, arzulanan anlarda yapılmaz ise cinsellik de sıradan monoton bir hal alır
Verecek bir şey kalmamış oluyor ben o ilişki bitmeye mahküm
Evlenmeyi beklemek en iyisidir.
Evet bitirir evlenen kadar yapılmaması daha iyidir
Tam yapmayıp heyecan hep zirvede kalacak 🤣
evet bitiriyor
bitirir
Evet bitirebilir
Bitirir