Normalde hiç böyle değilim ama bir süredir isteksizlik yaşıyorum ve partnerim ona karşı ilgimin azaldığını düşünüyor. Bu durum nelere bağlı olabilir tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

Normalde hiç böyle değilim ama bir süredir isteksizlik yaşıyorum ve partnerim ona karşı ilgimin azaldığını düşünüyor. Bu durum nelere bağlı olabilir tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

Cinsel isteksizliğin fiziksel ve psikoloji kaynaklı pek çok sebebi olabiliyor, fakat eğer sürekli yani kişinin doğumundan beri böyle değilse çoğunlukla kalıcı değil yani ömür boyu sürmez.
O yüzden normalde hiç böyle değilim yazdığın için senin cinsel isteksizliğin de ömür boyu sürmez. Cinsel bölgede ya da vücudun genelinde oluşan ve vücut dengesini bozan bir hastalık, hormonlardaki düzgün sentezlenememe durumu gibi fiziksel sebepler yanında; partnere karşı oluşan olumsuz düşinceler, kaygı, stres, üzüntü vs. gibi psikolojik sebepler de olabilir.
Hatta doğrudan cinsellikle bağlantılı olarak yaşanan kötü bir cinsel deneyim de uzak durma düşüncesine sebep olur.
O yüzden bunların hepsine bakmalı ve kaynak hangisi ise ona göre bir çözüm bulmalısın.
En kötü durum kalıcı dahi olsa bunu engelleyebilirsin. Cinsel isteksizliğinin asıl nedeni nedir. Bilinçaltında oluşmuş bir şey de olabilir, kendin de hemen söyleyemiyor ya da bilemiyor olabilirsin. Biraz geçmişte yaşadığın cinsellikle ilgili olumsuz konuları, itirafları detaylı düşün. Mutlaka bir sebebi var ve çözülebilir. Yeter ki çözmek iste
Merhaba,
Sen daha iyi bilirsin, tanırsın kendini dönemsel olabilir, kalıcı olacağını hiç sanmıyorum! 😅
Biraz bekle bakalım, ne kadar sürecek, olmazsa uzmana git! 😅
Cevap
11Cevap
Bence sürmez.. ama doktora gidebilirsin yani bu durum seni rahatsız ediyorsa.
Kendini bu işlerden iyice çekmişsin içine kapanmıştır acilman ilgi duyman gerekirse konuşup sexting yaparak duygularını uyarmak gerekir
Hayır sürmez. Dönemsel olarak böyle şeyler yaşanabilir
hayatında iş aile gibi sorunlar var mı ya da kafanı kurcalayan farklı bir durum
Arada banada oluyor ya
Yeni tadlara yelken açman lazım
dğzelirsn
sıcaklardan dırr
Sıkıntı stres kaygı depresyon
Keşke biraz benimde azalsa😄
Sürebilir
Ara ver biraz
Geçici
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?