Sebebi, cinsel yolla bulaşan hastalıkların önemli ölçüde artması yüzündenmiş :D

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sebebi, cinsel yolla bulaşan hastalıkların önemli ölçüde artması yüzündenmiş :D

Centrum şehri p*rno sektörüyle ünlü, caddelerde seks işçileri bekler parada anlaşılırsa beraber olunur. Hatta fanus kafes sistemi var camlı bölgede dans eden çiftlerden talepte gelir yani uzun süredir Hollanda turistlerinede prezervatif dağıtımı yapıyodu
@perlamare light sokağı şehir centrum değil zaten oranın yerlisi o bölgeye +18 centrum der siz Hollanda’da mı yaşıyosunuz
Yaşamıyorum ama çok seviyorum Hollanda'yi ve en az 150 defa gitmişimdir. Nerdeyse gezmedigim, görmediğim yeri kalmadı diyebilirim. Geçen sene bir de arabayla gittim. Hep otelde kalmayayim biraz da ev yaşamını göreyim diye 1 ay evde alkmaar'da ev tuttum. 2 yıla kadar da ev alip yaz aylarını orada geçirmeyi düşünüyorum.
@perlamare polonyalı arkadaşım orada yaşıyo seyahat için konuştuğumuzda güncel sorunlardan kiralık ev yok konutlar şişik faizleri yüksek ayrıca maaşları az ve ihtiyaç oranlarını karşılamıyo bi turist için zor siz seviyorum diyince şaşırdım görsel olarak çekici millet ama bana kaba geliyo
Rica ederim ya nolcak fikir alışverişi
Tabii ki ekonomik anlamda her ülkenin, şehrin kendi içinde sorunları var. Ben onlara çok takılmıyorum. Doğası, yürüyüş ve bisiklet yolları, bütün ülkenin planlanmış olması, kanalları vs. Çok seviyorum. Bütün yıl yaşamak elbette çok farklıdır. Benim zaten Türkiye'deki işlerim dolayısıyla bütün yıl yasamam mümkün değil. Millet Ege'de Akdeniz'de yazlık alır ben de bir Antalya'li olarak Hollanda'da almak ve yaz aylarını orada geçirmek istiyorum. Olay bu 😂
Diyorum ege 5 saat Hollanda 3 saat. Farklı bir bakış açısı sadece.
Peki siz orada mi yaşıyorsunuz?
Bir de Amsterdam popüler şehir ama bana göre en kötü yeri. Turistik amaçlarla gidenler Haarlem'i pek bilmez ama en güzel şehri bence.
Doğuya Almanya'ya doğru geldikçe de hayat oldukça ucuzluyor.
@perlamare AB girmiş eyaletler hükümet altında olunca çember daralıyo ben konaklama ve alışveriş açısından bazı bölgelerde tıkanıyorum siz keyifçisiniz o zaman ya da mesleki statünüz her ülkede geçerli. Egeyi de sevemedim Çanakkale hariç, Antalya ya bikaç kez geldim nemden buharlaşmadıysanız iyi:) sabit konumum liechtenstein işviçre, bi süredir tr mecburi
Anladım. Antalya'da henüz klimalara sayesinde buharlaşmadik ama eskiden sıcaktı bu sene cehennem. Bu iklim sorunları devam ederse birkaç seneye buharlaşma ihtimalimiz var.
Evet, benimkisi biraz keyfi. Zaten yaşım 45 oldu ve gerçekten yaslanmadan Dünya'nın tadini çıkarmak istiyorum. Gençken Para için sağlığını, yaşlanınca sağlık için parasını harcayanlardan olmak istemiyorum. Para, enerji ve zaman denklemini en iyi şekilde kurmak istiyorum. Şanslıysak ve yaşarsak 60 yaşını geçince zaten sağlık problemleri başlar. Şurada kalan 15 yılımı (sansliysam , şimdilik bişey yok çok şükür) en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum sadece. Hollanda'da bu bakımdan benim için muhteşem bir yer. Sanırım gezmedigim tek ülke İsviçre kaldı Avrupa'da. Almanya dahil İspanya, İtalya , Fransa vs. Hiç bir ülkede yaşamak istemem ama Hollanda benim icin başka.
Neden mecburi Türkiye? Öğrencilik falan mı?
@perlamare kendini bilmeklik ve ne istediğini bilmenin tadı işte bu çok doğru karar sizinkisi. Ben de o düşüncede olunca sabit kalamıyorum hiçbir şey de. Evet eğitimim burada sonlandı, bi takım ticari atılımlarım yüzünden geçici süreci uzattım
@perlamare nezakatinize ben teşekkür ederim iyi geceler
Mevcut hükümet zaten doğum kontrol yöntemi gibi. Doğurganlık oranı tarihte görülmemiş şekilde düşmüş. Ekonomiye bakan çocuk yapmıyor..
Hollanda bence Tr ile aynı bilinç seviyesinde değil. Toplum olarak üst düzey eğitim seviyesi ile Hollanda önde. Tr'deki eğitim düzeyi ortada iken..
Türkiye'nin asıl problemi bu mu? Bence bunu Türkiyedeki Suriyelilere dağıtmak lazım. Daha marketten ped alırken utanan kadınlar var prezervatif dagitsalar din elden gitti diye bagirirlar. Bizim Türkiye de bu yobazlıkla bunu sadece Z kuşağı normal karşılar.
Türkiyedekiler kondom takınca zevk almıyorum, sertleşme gidiyor bahaneleriyle kullanmamayı tercih ediyor. maalesef henüz hastalık bilincinde olan bir ülke değiliz o nedenle gerek yok 😀
Cevap
94Cevap
Aman ne önemli bir olay.. Ülkemizde prezervatiften daha önemli sorunlar var..
Katılıyorum
Hayır akılları fikirleri cinsellik de başka dert kalmadı sanki.
Simdi bilmeyenler icin Amsterdamin merkezinde bulunan red light ve orasinin slmgesi haline gelen hayat kadinlari orada genel evlerinde müsterilerini beklemektedir bütün hollandada * yasal bi olaydir o nedenle sasirmadim prezervatifin dagitilacagina.
Ped dağıtiyorlar adeti anlatiyorlardi bizim okulda bir kere de sadece erkekleri çağırdılar acaba onlara ne anlatılar diye çok merak etmiştim büyük ihtimalle ergenlik dönemi anlatmişlardir bişey olmaz dağıt sinlar su doldurup su savaşı yaparlar o yaşta onları düşünmezler
şu an böyle bir şey olmaz bence ülkemizin çoğu müslüman şuanki yönetim devletimiz böyle bir şey yapsa bazı insanlar tarafından tepki görebilir hollanda gibi avrupa ülkelerinde okullarda cinsellik eğitim veriliyor yani bu konular bizim ülkemizde biraz daha tabu
Valla bedavaya verseler nolucak ki zaten bir ilişkim yok bi kutu versinler şişirip balon yaparım benim gibi bekar arkadaslarım var 2 3 tane onların doğum gününü kutlarım duvara asıp biz bekarların kaderi diye düşünüyorum 😂
Şaka mısınız oldu olacak bir de otel falan da ayarlasınlar zina için. Allah beni uzak tutsun böyle şeylerden.
Şu işsizlik sorunu mu çözülse acaba? Saçma canım şeylerle uğraşır bu ülke anca😒
Neyi düzgün yapıyorlar ki
Ülkemizde prezervatiften önce gelen bazı şeyler var. İçme suyu, gıda, ped gibi şeyler ücretsiz dağıtılmalı prezervatif değil.
Çok mantıklı. Ama bildiğim kadarıyla ülkemizde de aile sağlığı merkezlerinden ücretsiz temin edebiliyorsun haftalık belli bir sayıda. Ama evli olmak şart sanıyorum bekar birine veremiyorlardır herhalde.
Cinsellik yaşamış olan ve bekar olan yani kısaca zina yapmış olan insanlardan midem bulanıyo
Hani konu din falan asla değil, rahatsız edici iğrenç
O kişiyle bi şey düşünmüyorum mesela ben
Pedi siyah poşete koyan bir zihniyet için üst seviye bir ihtiyaç bu. Keşke dağıtılsaydı, en azından doğmaması gereken bir zihniyetin ceremesini halk olarak çekmezdik.
Buna sıra gelene kadar devletin gençler için yapması gereken o kadar fazla şey var kii
Böyle bir soruyu ve saçmalığı burayada paylaşıp tr de olabilme. ihtimalini bulmanız bana çok saçma geliyor.
Bu kadarda ahlak yoksunu olmayın lutfen.
Türkiye'de evli çifltere zaten bedava prezervatif veriliyor. Gençlere vermeye gerek yok. Gidip alsınlar sanki çok mu pahalı.
Burdaki gençlerede verin tabi. 31 çekipekip peçete ile uğraşıyorlar. Bari bunun içine boşalırlarda kağıt israfının önüne geçeriz
Bedava verseler milletin evi prezervatifle dolar. Millet seks yapmadıkça ne işine yarayacak ülkemizde. Zaten seksin afrikasi olmuş ülkemiz
En acil Türkiye lazım her genç kızımızdan biri hamile kalıyor sevgisi onaylamıyor. Geç bile kalındı. Uygulanması gerek.
Kondom alıcak parası yoksada ilişkiye girmesin zaten aw
Ülkenin dertlerine bakınca önemsiz geliyor ama evet her ülkede olmalı.
Türkiye'de gençlerin seks hayatı yok ki prezervatife gerek yok
Ampülcüler gelir azizz milletimiz prezervatif seytandir kullanmayin 4 cocuk yapin
Sonra üstüne cinsellliğe teşvik eder yamayın etmeyin derler öyle insanlara cidden çıldırıyorum.
Bence öncelikle zihniyet değişmeli güzel ülkemiz de. Sonrasında refah ve huzur olmalı. Kondomları sonra düşünürüz.
Bizde bazı kişilerin direkt kisirlastirilmasi gerek prezervatif falan kâr etmez ama hastalıktan korunmak için şart tabi
Daha büyük sorunlarımız var su kaynağı kayıpları onun yerine evlere tasarruf musluğu dağıtsalar denetim yapsalar daha faydalı
Bizim gençlerde bütün sorun o aşamaya gelememek.
O aşamaya gelebilseler çöp poşeti falan, bir şekilde çözecek haldeler korkarım 😆
Öncelikle eğitim verilmeli. Bilinç olışturulmalı.
Şu anda bunu yapsanız balon yapar çocuğuna verir onu bizim millet.
Dağatılmaya gerek yok almak isteyen alsın onun yerine başka şeyler ücretsiz olmalıdır. Prezervatif ihtiyaç değildir
Türkiye bu yeniliğe açık değil sahte dinci ve tarikatcilar oetalig ayag kaldırır 😄
Kadınlara ücretsiz ped dağıtılması daha iyi olur bence.😃
İhtiyaç duymuyorum çünkü seks denen olayla şu an bir münasebetim yok
Bence de yapsınlar da şu anne baba olduğunu sanan karaktersiz ınsanlardan kurtulalım..
burada daha yaygın cinsel hastalıklar ama doktora gitmedikleri için istatistiğe geçmiyo, cahil çok burada, daha çok zevk alıcam diye kimse takmıyo burada, özellikle kadınlar daha cahil bu konuda
Bizde gerek yok milletin s2 çürüdü zaten zamlardan.
Olsa da olmasa da zaten zamlar vs derken hepimize giriyorlar, dağıtılsa ne olacak?
Heryerde var zaten alınmayacak bir fiyat değil ki
Hahaha hiç güleceğim yoktu. Bence sabun dagitsinlar zira bir çoğu anca ellerini yaparlar.
Almanya'yı anladık Hollanda da mı bizi kıskanıyor of
burada dagıt salar bıle ise yaramaz cunku bizimkilerin kafasında et ete degecek hesabı var
Kondom lazım değil bacım. Bize büyük bir değişim lazım.
gençlere değil ailelerine dağıtılsın bazıları gereksiz doğum
Onu dagitcaklarina hijyen ped dagitsinlar kadinlara, dünya para olmus alamayanlar var.
yok demeyiz ama ben kullanmauo sevmiyorum. et ete değmeli
Bu evlilik öncesi cinselliği teşvik eder ki bizim ülkemizde olacak olan bişey değil 😌
Bizim millette para yok ki sevgili yapsın , para verip kondom mu alacak 🤣 ücretsiz olmalı
Evet olmalı ama sence siyasal islamcı bir iktidar bunu yapar mı?
Mümin tayyip dedemiz sence böyle bir atılımla siyasal islama b*k sürer mi
Tr kimse yapmıyor herkes sexting e devam para yok böyle yapılıyor cinsellik yok bence
Bizde dağıtılsa alıp satıp ticarete dökerler..😬
Ne yapacaz takıp mastürbasyon mı :)) daha partner bulamıyoruz yapacak :)
Galiba bizden yavaş yavaş geçiyor. Gençler doğru kararı siz vereceksiniz.
Aile sağlık merkezleri bi ara veriyordu ücretsiz
Bununla neyin önüne geçebilecekler millet bilmiyor mu kullanılması gerek
Olsa ne biz et ete değince zevk alıyoruz çılgın Türkler😁
biz yakında tüm asgari ücreti yatırıcaz ona oraya gidiyor
Turkiyede insanlar almaktan utanıyor bırak dagitilmasini
Aynı uygulama bizim ülkede olsa balon yapıp havaya salarlar hqhzhjw
Hollanda'da insanlar sanki parası olmadığı için kullanmıyor. Bence çokta etkili olmaz. Türkiyeye gelecek olursak, Türkiyenin yarısı kondomun ne olduğundan habersiz. 😂
Zina yayılsın diye dağıtıyorlar işte Türkiye'de dagitilmaz dağıtılmasında zaten müslüman bir ülkedeyuz elhamdülillah
Türkiye neresi müslüman ülke? Laik ülke Türkiye.
Laiklik gavurluk değil? Ne alaka laiklik genişlik mi demek
Türkiye'de de frengi çok artmıştı diyordu haberde.
Alıp satarlar yahu bizimkiler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?