Sorum evli ama çocuğu olmayan çiftlere. İstemenize, tedavi olmanıza rağmen çocuğunuzun olmaması ilişkinizi nasıl etkiledi?

Yani özel hayatınız , cinsel hayatınız, paylaşımlarınız bu durumdan nasıl etkilendi? Biz 11 yıllık evliyiz. 5-6 kere tüp bebek de yaptırdık olmadı çocuğumuz. 2 tane kedi sahiplendik. Ama evliliğimizde eksik olan çok şey var gibi hissediyorum. Cinsellik ben zorlamadığım sürece artık yaşanmıyor, hatta bazen zorlasam da olmuyor, iletişim zaten yok. Bitti de zorla uzatmaları oynuyor gibi hissediyorum. Bunun sebebi çocuk mu ondan da emin değilim. Akrabayız bir de. Çok kararsız ve korkan bir durumdayım. Süreç sizde de mi böyle?

Güncellemeler
+1 yıl
Kaç tane doktora gittiysek, sizin normal yoldan işinizinse çocuğu olur, sağlık probleminiz yok dediler. Ama bizim cinsel ilişkimiz düzenli değil böyle yapamayız çocuğu diye düşündük. Ailesinin baskısı ile ilk tüp bebeği yaptık. Sonra kendi isteğimizle 5 kez daha yaptık olmadı çocuk. Ben çirkin bakımsız bir kadın değilim aslında. İster istemez yaşadıklarım yansıyor iş hayatıma, durumumu farkedip peşime düşen bir kaç kişi de oldu iş yerinde. Hepsini reddettim tabi.
Güncellemeler
+1 yıl
Ben ciddi ilişki insanıyım. Ayrılsam evleneceğim birini bulabilir miyim bilmiyorum. Sonuçta adım kısıra çıktı. Bir de üstüne dul olucam. Kötü niyetli insanların mıknatısı olurum düzgün adam gibi adam birini bulamam düye korkuyorum. Yoksa çocuk yüzünden psikolojik şiddet gördüm. Evliliğimiz de akraba olmanın da etkisi ile kâğıt üstünde devam ediyor. Bağ olmadığını ben de hissediyorum artık
Sorum evli ama çocuğu olmayan çiftlere. İstemenize, tedavi olmanıza rağmen çocuğunuzun olmaması ilişkinizi nasıl etkiledi?