+1 yılOlmamalı.. dini nikahtan sonrada olmamalı resmi nikah olmadan dini nikah geçersiz konumda kimse birbirini kandırmasın lütfen.
Ama evlilik gerçekleşmeden once bazı konular konuşulmalı.
116 Yorumla- +1 yıl
Nişan arefesinde dinî nikâh şart bence. Sonuçta nişanlı iken el ele tutuşup alışverişe gidiliyor. El ele tutuşmak da zina ona bakarsanız. O yüzden birtakım şeyler denilince aklınıza direkt bel altı şeyler gelmesin
- +1 yıl
Direkt bel altı gelmedi hatta hic gelmedi, el ele tutusma konusma hatta sevgililik komple geldi ama şu an alimlerin çoğunun gorusu dini nikahın resmi nikah olmadan geçersiz olduğu yönünde.
Sizin bakış açınızla bakarsak nişanlı iken imam nikahı kiyilirsa zaten benim helalim mantığı ile sınırın aşılması daha kolay gibi geliyor. - +1 yıl
Herkesin kendi hayatı saygı duyuyorum. ben resmi nikah kırılmadan yapılan imam nikahından sonra yapılan her türlü münasebetinde helal olmadığı düşüncesindeyim. Bu benim naçizane kendi dusuncem
- +1 yıl
O zaman önce resmi nikah yapıp sonra mı nişan yapmayı düşünüyorsunuz siz 🤔
- +1 yıl
Hayir seviyeyi koruyarak evlilik yapmayı imam nikahinin altına sığınarak yaptığım ile seviyeyi koruyarak yaptığımın Allah katında aynı oranda günah oldugu bilinciyle
- +1 yıl
Allah katında imam nikâhı zaten resmi nikah hükmündedir ama neyse
- +1 yıl
Haklisiniz sizin gorusunuz. Ben diğer türlü dusunuyorum Allah hata yapmaktan gunaha girmekten hepimizi korusun iyi günler diliyorum size
- +1 yıl
Valla bu benim görüşüm değil. İslam'ın görüşü bu. Ama senin görüşüne de saygı duyarım.
- +1 yıl
Resmi nikah olmadan evet.
- +1 yıl
Eskiden resmi nikah mı vardı?
- +1 yıl
Resmi nikah olmadan once
İmam nikahı neden vardi? Neyi koruyordu?
Şu an neyi koruyor neden yapılıyor
Resmi nikah neyi koruyor neden yapılıyor
Ayrımı iyi yapıldığında aslinda hakları korumak ve zinaya engel olmak..
Konu çok uzuyor saygı duyuyorum. iyi günler diliyorum - +1 yıl
Anlamadığın nokta şu: resmi nikah insanların kanunu. Dinî nikâh Allah'ın kanunu. Sen insanların Kanununa ben Allah'ın kanuna inanıyorum. Sen bu dünya da korunmayı düşünürken ben ahirette hesap gününde yanlış da yapsa halkımı alacağımı bildiğim için Allah'ın adaletine güveniyorum. İyi günler
- +1 yıl
Benim neye inandigima dair bu kadar kolay cikarimda bulunan birisine burada soyleyecegim cok fazla şey var ama efendimiz sözü ile son veriyorum
Susmak huyların efendisidir.. - +1 yıl
Hayır neye inandığın belli de yanlışını kabul etmemen hata. Allah katında tek nikâh dini nikahtır. Sen diyorsun ki dinî nikâh koruma altına almıyor. Sen zaten evleneceğin insana en başta resmen güvensiz başlıyorsun. Allah'ın emir ve yasaklarına göre yaşayan biri ile evlenirsen zaten böyle yok koruma altına alıyor demezsin. Neyini koruma altına alıyor acaba? Diyelim ki resmi nikah yaptın adamın senin terk etmeyeceği garantisi mi var? En fazla adamdan nafaka alırsın derdin buysa. Bu mu Koruma oluyor? Seni terk edecek adam her türlü terk eder zaten. Ben demiyorum ki sana resmi nikah yapma. Resmi nikah öncesi sen nişan arefesinde alış verişe çıkacaksın ve o safhada ister istemez sevdiğin adamın elini tutmak isteyeceksin. Sen istemesen o isteyecek. Ee bu günahın vebali ailenede yansıyacak. Alkol Teâlâ sormayacak mı sanıyorsun ey anne baba neden kızınıza dinî nikâh yapmadan nişan yaptınız diye? Senin dini nikahlı olmayan adamla birlikte alışverişe çıkman bile günahta neyse keşke peygamber efendimiz sallallahu aleyhi Vesselem'in sözleri kadar anlattığı İslam'ı da anlamış olsaydınız
- +1 yıl
Oyle bir söz söylediniz ki okyanusa düşse onu bulandırır.
Iyi gunler - +1 yıl
İslam'ı bulandırmadım en azından sizin gibi elhamdülillah
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 698 cevap paylaştı.
+1 yılAşırı uçlar olmadan cinselik yaşanabilir bence problem olmaz
21 Yorumla- +1 yıl
Aşırı uçlardan kasıt ne peki?
+1 yılileri derde olmamalı derim
keşifler olaa çok normall10 Yorumla
+1 yılBirtakım yakınlıklar temaslar veya biraz ilerisi olabilir ama ilişkiye girmek evlilikten daha sonra olması gereken bi şey
01 Yorumla- +1 yıl
Bence yakınlaşma da dinî nikâh sonrası olmalı ancak
+1 yılBazı şeylerin evlilikte yaşanması daha güzel
21 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı
+1 yılEvliliğe özel olmalı. Sevgililik kısmında belli bir yere kadar yaklaşılmalı devamı evlenince gelmeli. Sonuçta özel bir şey hayatına aldığın ömürlük insanla olmalı.
01 Yorumla- +1 yıl
Bence yakınlaşma da dinî nikâh sonrası olmalı olacaksa
- Cinsel Yaşam konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle olmali
11 Yorumla- +1 yıl
Peki neden kesinlikle olmalı?
Değişir
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler