Ben yaşıyorum hayatımda hiç seks yapmadım maalesef ama Seks yapmayı bırakan insanların hafıza problemi yaşayıp yaşamadığına dair kesin bir bilgi yoktur. Ancak, bazı araştırmalar, düzenli olarak seks yapan insanların hafızalarının daha iyi olduğunu göstermiştir. Bunun nedeni, seksin vücuttaki stres hormonlarının seviyesini düşürmesi ve serotonin gibi mutluluk hormonlarının seviyesini artırmasıdır. Serotonin, öğrenme ve hafıza için önemli bir rol oynar. Seks yapmayı bırakmanın hafıza problemlerine yol açabileceğine dair bazı kanıtlar olsa da, bu durumun herkes için geçerli olduğu söylenemez. Bazı insanlar düzenli olarak seks yapmasalar bile hafızaları iyi olabilir. Ayrıca, hafıza problemleri yaşayan bazı insanlar düzenli olarak seks yapıyor olabilir.
Açıkçası ben bekarım yani bu zamana kadar düzenli bir seks hayatım olmadı ama hafıza kaybı da yaşamadım gayet sağlıklıyım hatta bazen yıllar öncesi olan bir olayı annemin babamın dahi hatırlamadığı şeyleri hatırlıyorum Yani bence bu tamamı ile doğru değil tamam için seks çok güzel bir şey yaşanması gereken bir şey ama her şeyi sekse bağlamakta Bence doğru değil bazı şeyleri meşhur hale getirmek için böyle saçma sapan komple teorileri üretiyorlar.
Seks aklını başından alan zevkli bir uğraşı. Bağımlılık yapıyor. Çocukların otun bağımlılığı gibi. Bırakınca epey süre kendine gelemezsin. Ama bu unutkanlık belli süredir geçiyordur o.
Hafıza Problemin de çok Cinsel tatminsizlik ve Sosyal ve Psikolojik sorunlar yaşayabilirler. her objeyi cinsel obje görmeleri gibi sorunsal nedenler :)