Sevgilim beni aldattığı kişiye nişanlanma aşamasında mesaj atmış ne yapmalıyım?

• 10 yıldır sevgiliyiz. bu anlattıklarımı ben 1 hafta önce öğrendim :(

2 yıl önce aramız iyiken sorun yokken kuzenlerinin tanıştığı 38 yaşında ki 2 çocuklu kadınla defalarca birlikte olmuş benim ruhum duymadı hep ona güvendim bana evdeyim deyip o kadınla şeker ATMIŞ defalarca ilişkiye girmiş. ve bizim cinsel hayatımız vardı hep yani. sonra ne olmuş sa 1 YIL sonra kadınla ilişki yi kesmiş bilmiyorum 3 ay sonra instrgam da kadına seni özledim numaranı at dedi ve ben tesadüfen gördüm sinirden napacagımı bilemedim bana kuzenimin eski sevgilisi kuzenim instrgam a girdi diye kandırdı. ben bu gerçekleri 1 hafta önce öğrendim aileme tüm akrabalarımı beni istemeye gelicek ler dedim söyledim. tüm çeyizim hazır. nefret ediyorum 1 hafta Dr yemek yemedim uyku düzenim yok düşünmekten kafayı yiyorum. ailesine söyledim sineye çek evli insanlar ALDATIYOR suçlu ben oldum tükendim artık ruhuma son vermeyi düşünüyorum. arkadaşlarıma söyledim teselli veriyorlar yapamıyorum göz yaşım dinmiyor. o hayatına devam ediyo hikayelerine bakıyorum gülüp egleniyo annesi sana kız mı yok ben bulurum demiş. NASIL unutucm işten izin aldım odamdan çıkmıyorum annemde üzülme geçer diyo geçmiyor ( eski sevgilim 27 ben 25 yaşında yım)

Sevgilim beni aldattığı kişiye nişanlanma aşamasında mesaj atmış ne yapmalıyım?