Bunu neye borçlular?
Cinsel ve argo şakalardan bahsetmiyorum?
Bunu neye borçlular?
Cinsel ve argo şakalardan bahsetmiyorum?
Zeki ve esprili insanlar genellikle yaratıcı düşünme yeteneklerine sahiptir. Farklı ve beklenmedik bağlantılar kurarak esprili ve zekice espri veya şakalar yapabilirler. Zeki insanlar genellikle hızlı düşünebilir ve zeka esnekliğine sahiptir. Bu, hızlı bir şekilde espriye veya mizaha yanıt verebilme yeteneğini içerir. Zeki ve esprili insanlar, mizahın altında yatan unsurları anlama ve farkında olma eğilimindedir. İroni, kelime oyunları, mizahi anlatım gibi farklı mizah türlerini anlamak ve kullanmak konusunda yeteneklidirler. Zeki ve esprili insanlar çevrelerinde olan bitenleri dikkatlice gözlemleyebilir. Bu, mizahi durumları yakalama, detayları fark etme ve espri yapmak için uygun fırsatları değerlendirme yeteneklerini geliştirebilir.
Espri yapabilmek de bir zeka göstergesi zaten. Bu açıdan yola çıkarsak soruna cevap olarak doğrudan ikisinin de pratik zekası olması diyebilirim. Tabii ki zeki olup bu pratik zekaya sahip olmayan arkadaşlar da var ama ikisine sahip olan gerçekten çok iyi ilerliyor :)
Kaba şakalar değil de incelikli bir mizah anlayışından bahsediyorsak, öncelikle aile içerisinde edinilen bir alışkanlık sanırım.
Bir de, zamanında az ya da çok canı yanmış insanlar, gülmenin kıymetini daha iyi biliyor bence.
Cevap
16Cevap
Bir yetenek bana göre.. Doğuştan gelen bir şey..
Espri sadece zeka işi değil ayrıca bir yetenektir bence
Zeki olan otomatikmen espiriden de anlar zeka allah vergisidir
Genel kültür, fazla kitap okuma, araştırma, sosyal olma vs
zeki olabilirsin ama espri baska bi yetek her zeki insan espri yapamaz
Ortak özellikleri yanlız olmak zorunda kalmaları. Böyle insanlar sevgilik mertebesinde bocalarlar
Her sabah hamsili pilav ve mısır ekmeği yerim
Benim kimseyle ortak özelliğim olamaz ben tekim tamam mı
Sağlıklı beslenmeden dolayı 😊
Libidolarının yüksek olmasıdır.
Yakışıklılık tan daha mı önemli senin için
Evet
Öyle biri oldu mu hayatında
Hayir
Umarım olur
İlk 6 ay yalnızca anne sütü
Zeka biraz doğuştan
Olaylara farkli acilardan bakmak