Sevgilimle ilgili kafamda soru işaretleri var. Ne yapmalıyım?

Sevgilimle 2 yıldır birlikteyiz. Son 1 yıldır birlikte yaşıyoruz. İkimizde kamuda çalışıyoruz. Başlarda her şey iyiydi. Ama son zamanlarda her şey monotonlaşmaya başladı. Konuşamıyoruz bir şeyler paylaşmıyoruz gezmiyoruz sevişmiyoruz. Her şey stabil hale geldi. Kaç defa konuştuk ama herhangi bir şey algılayamıyor. Özellikle son bir yıldır kötü davranıyorum farkındayım da ama elimde değil. Ne zaman dışarı çıksak nadiren tabi burnumdan getiriyor bir şekilde. Hiç birlikte şunu yapalım cümlesi bile duymadım ağzından. Bende evcimenim ama artık dört duvar arasında bunaldım. Hiç arkadaşı yok bir tek ben varım. Tek çıkmaya çalışsam peşime takılıyor. Birlikte çıkalım gibisinden. Bireysel alanımız yok. İyi bi adam beni de seviyor ama her şey bunlardan ibaret değil. İş ev hapsindeyiz resmen. Kendi de evden çıkmıyor. Dışarda bazen elimi tutmuyor kalabalıkta çekiniyor falan müzik bile dinlemiyor son zamanlarda ne kadar düz bir adamsın demeye başladım. Bana evlenme teklif edecek muhtemelen yakın zamanda. Ama bu durumu dile getirdim. Her şey çok güzel olacak inan bana diyor. Düzgünce uzun uzun konuşmuyor bile. Çıldıracağım. İkna edilmek istiyorum sadece. Onu bile beceremiyor. Yapma böyle nolur cümlesinden ileri gitmiyor hiçbir şey. Gerçekten çok sıkıldım. Bana bir fikir verin. Ne yapmalıyım? Sevgi her şey için çözüm değil bunun en büyük örneğini yaşıyorum sanırım. Ona göre her şey yolunda. Birbirimizi aldatmıyorsak sorun yok. Tek büyük sorun bu ona göre. Ama ben heyecanımı, ilgimi kaybettim. Bu sevgimi de zedelemeye başladı yavaş yavaş. şu an alışkanlık güvenli konfor alanı bunlar var şu an bu olarak görüyorum. Onun dışında pek bir şey kalmayacak gibi. Ne yapmalıyım sizce?

Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada benden 9 yaş büyük. Bu bir etken mi bilmiyorum ama.
Sevgilimle ilgili kafamda soru işaretleri var. Ne yapmalıyım?