Dostum, evlilik ya da sevgililik hiç fark etmez cinselliğin azalması demek, hayatındaki o kadının sana arzu duymadığını veya arzusunun azaldığını gösterir. Çok net!
Böyle durumda oturup bir düşünün derim! Bunu konuşmalardan ziyade veya terapi şu bu denemekten ziyade kişinin kendisini ve ilişkisini sorgulamaya başlaması iyi olur. Değilse üç vakite kadar ya o ilişki biter veya acı bir son olan aldatılmaya son bulur.
Kadın-erkek cinselliği eşit değildir yalnız! Fizyolojik yapılarımız farklıdır. Bir ilişkide cinsellik bittiyse o ilişki kurtarılamaz. Şöyle bir baktığımızda aslında her şey cinsellik üzerine kuruldur. Eğer bu yoksa hiçbir şeyin devamı gelmez. Ve bir sorun olduğunda kadınlar ne yapar? İlk olarak cinselliğini senden geri alır. Çünkü daha sonra diğer tüm o mevzuları bunun üzerine inşa edecektir. Dır dır başlar vır vır başlar. Başka başka konular araya girer. Sonra bir bakmışsın ayrılmışsınız. Üzgün ama kadınlar erkeklerin zorluklarıyla ilgilenmezler. Cinsellik azaldı mı veya bitti mi? Oturup düşüneceksiniz, bu ilişki nereye gidiyor diye falan. Arzu yoksa, bu yoksa hayatınızdaki o kadının da ne kadar iyi biri olduğunun bir önemi yoktur. Kadınlar için aşk bundan geriye kalanlar ölçüsünde mutlu olmaktır, fazlası değil. O yüzden sadece onlar üzerinden cevapladım…
Kişiye göre değişir, ilişkide cinsellik önemli ama herkes için değil.
Mesela asosyal birisi veya çok dindar birisi için çok hatta hiç önemli olmayabilir, fakat tam tersi olarak cinselliğe ve zevke düşkün birisi için çok önemli olabilir.
Haliyle her iki durumda da ayrılma veya boşanma sebebi sayılabilir cinselliğin olması veya olmaması.
Evli kişilerin başkası ile cinsellik yaşaması kabul görmediği için, cinsellik olmayan bir ilişki de boşanma sebebi olarak görünüyor resmi olarak da.
fakat ikinci satırda yazdığınız doğru bir düşünce değil ki asosyallik bir hastalık olarak görülür. aynı zamanda hiçbir din de libidonuz düşük olmalı demez. sadece evlilik içerisinde ilişki yaşanmasını ister. hâliyle de bu tür insanlar psikolojisi bozuk insanlar olmuyor mu? 🙏🏻
Pardon ya asosyal yazmışım aseksüel olacak o 😂 Sık sık psikoliji ile ilgili cevap verince kelime karışmış 🙃
Asosyallik bir hastalık değil aslında eger anksiyeteye veya depresif başka bir hastalığa sebep olmadıysa.
Din libido ile ilgilenmez doğru fakat din zaten insanların yorumlayabildiği bir şey olduğu için mesela manastırdakiler cinsellikten uzak durur, kural öyle olmasa bile, dediğim bu.
Her iki durum için de psikolojisi bozuk insan diyemeyiz, yorumlama ve tercih diyebiliriz daha da yoğunlaşmadıkça.
Önce arzu (dürtü), sonra (duygu) sonra da (neden) gelir. Bu sıralamaya göre hareket edersiniz. Hislerin ön planda olduğu ilişki, yani sizin deyiminizle “sevgi” zaten arzu olmaz, çünkü bu mantık ilişkisi veya evliliğidir. Bedenler buluşur ama koşula bağlıdır. Koşul ortadan kaldığı anda ilişki de biter, her şey biter. Orta da ilişki yoktur yani…
Ben kadınların sesinden konuştum. Bir kadın sevdigi, aşık oldugu adamla cinsellik yaşamak ister (Arzular). Erkekler için ilk önce Arzu, daha sonra sevgi gelir.
ablam sorduğum soru da bu yüzdendi. bazıları hayatlarında cinsel ilişki bile istemiyor. bazıları için normal bir şey bile değil. durumu bu şekil olan insanların sayısı azımsanacak gibi de değil maalesef çok fazla ve çoğu insanı hayattan soğutuyor buna benzer bir şey yaşadım bu yüzden sizin gibi kadınların var olması bile mutlu olmama yetiyor ablam. en azından yalnız değilim diyorum 🙏🏻
Kimileri için doğrudan sebep ama şöyle bir durum var. Dolaylı olarak çeşitli konularda olumsuz etki yapabilir ve farklı konularda birikmelere yol açabilir.
evet kessinlikle içinde tuttuğu kırgınlık ile farklı konulara da sıçrayabilir bunu düşünürek yazmıştım fakat zaten dolaylı yoldan yine sebebi olacağı için yazmadım 🙏🏻🙂
Zaten Türkiye'deki ikili ilişki bozukluklarının yarısı karakteristik ve ruhsal özellikler kaynaklıysa kalan yarısı da cinsel nedenlerden dolayı. Çünkü gelişmiş ülkelerdeki gibi doğal, olağan hatta belki bir eğlence kaynağı olarak görülmüyor hala, yüksek derecede tutucu yetiştirilen ve devam eden bir konu. Bu tutum da evrimsel olarak bize uymuyor ve psikanalitik olarak da ruhta büyük tahribat yaratıyor.
sorun ihtiyaç olması ve karşılanmaması yoksa duygusal anlamda bir sıkıntı yok. aldatmamak adına ve büyük bir hâyal kırıklığı yaşamama adına ayrılıkla sonuçlanıyor 🙏🏻
tabiiki de önemli olan birlikte güzel zaman geçirmek fakat şu açıdan bakmak lazım. cinsellik ihtiyaç statüsünde iki cins için de farketmeksizin karşı taraftan cinsel beklentileri olabiliyor. karşılanmaması durumunda ayrılık veya ne kadar doğru bulmasamda aldatmakla sonuçlanabiliyor. 🙏🏻🙂
zaten dediğim gibi "doğru bulmasam da" genelde böyle durumlar "birlikte güzel zaman geçirdikleri" kişilere bağlandıkları için ayrılmak istemezler ve sırf ihtiyaçları yüzünden ayrılmak istemezler bu yüzünden aldatırlar. ( aldatmayı savunmuyorum ayrılmak ne kadar zor olursa olsun ayrılmak gerekir 🙏🏻 )
... Bu yüzden aldatırlar, dediğiniz için ben de bu durum kişilerin karaktersizlikleriyle ilgili diyorum zaten. Yani bu benim fikrim bana göre cinselliğin az olması ilişkiyi bitirme veya aldatma sebebi değildir. Diğer insanlar böyle düşünmüyor olabilir genellikle. Ama benim düşüncem bu şekilde
Yoo çok saçma sonuçta var illa her şey bam. bam. değil. ha öpüşme koklaşma kesin olmalı ondan kaçar yok o olmazsa olmaz ama fanfini finfon az da olabilir çokta olabilir sjsjsjs😂
Bence değildir neticede evlenirken ya da birini severken seks e göre mi sevip evleniyor insanlar ben sevince aklımın ucuna bile gelmiyo seks yapmak evet bir ihtiyac ama ilişkide seks yok diye ayrılma sebebi sunmam kimseye
ilişki sadece cinsellik üzerine kurulmamışsa fakat partnerinin ihtiyaçları varsa. sonuç olarak cinsellik ihtiyaç statüsündedir. ve karşılanmıyorsa. başka birisi tarafından karşılanamayacağına göre ne yapması lazım?
ihtiyaç statüsünde bulunan bir durum. neden ayrılık sebebi olmasın ki. sonuç olarak birlikte olduğunuz şahıs size bir sadakat veriyor ilgi ve sevgi bekliyor başka birileriyle birlikte olamıyor. ihtiyaçlarını görmezden gelmek neden ayrılma sebebi olmasın ki?
gerçekten her iki taraf içinde çok kötü bir durum. zaten böyle şeylerin yaşandığını düşündüğüm için bu soruyu sordum. umarım sizin için hayırlısı olur 🙏🏻