Az önce bir ortamdaydım, konu türkiyede ki erkekler ve kızlar hakkındaydı, şöyle bir muhabbet oldu bir erkek evlecekse evleneceği kişiye kaliteli yaşam yani evlendiği kişiye ait araba, iyi bir ev, takılar, ev eşyaları, bir dünya aklınıza gelecek şeyler işte yani erkek bunları sunmak zorundaymış bana açıkcası saçma geliyor. Bunlar beraber yapılabilir normal karşılarım ve zaten eşitlik deniliyor nerde eşitlik, şöyle bakıldığı zaman kız ve erkek eşit şekilde doğuyor hiç bir şey bilmeden ve şu zamanda her iki cinsiyet içinde para kazanmak zorken bunca şey erkeklere yüklenmesi saçma değil mi? Kadın erkeğe ne verecek onu sorulmalı? Evet şunu ayırt etmemiz gerekiyor kadın değerlidir doğurur saygım sonsuzdur, erkek eve geçindirmek zorundadır buna karşı değilim ama aşırısını isteyenide kusura bakmasın, Neymiş kadın cinsellik veriyormuş isterseniz abartmayın cinsellik tek taraflı bir şey değil. Birde bunun boşanması var tabi kadın hem boşanmak istiyor boşanıyor hem nafaka istiyor. Böyle bir zamanda açıkcası ben evlenmem daha iyi en azından birisinin kölesi olup onu doyurucam diye uğraşıp kendi değerime kaybedeceğime tek hayat yaşayıp kendime değer verip güzel bir ömür geçirmiş olurum. Ben şunu anladım bu ülkede kadınlar yüceltilip erkekler aşağı çekilmeye başlandı, İnşallah her iki cinsiyet içinde karşımıza mantıklı doğru kişiler çıkarda güzel hayat yaşamış oluruz.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Adam evlendiği kadına sürekli hediyeler vs almak zorunda değil ama ona en azından normal bir hayat yaşantısı yaşatmak zorunda ama kızdan bunu anlayabilirsin sürekli hediye isteyen biriyse ona göre davranırsin ama dediğim gibi hiçbir işi olmayan tembellik eden erkek bence evlenmesin çünkü ailemdeki bütün ablalarimij eşlerinin durumu iyi değil veya normal olanlarla da cimrilik yapıp kısıyor eğer böyle yapacaksalar evlenmesinler sorumluluk işi çünkü
12 Yorumla
Soran+1 yılZaten bununla ilgili bir detay yazdım. Kadın değerlidir doğurur başım üstüne saygım sonsuzdur, erkekte evi geçindirmekle hükümlüdür bunu beraberde yapılabilir ama erkeğin eve para getirmesi gerekir ben buna karşı değilim olmamda sadece abartanlardan bahsediyorum. Bir erkeğin ailesi zengin olmadıktan sonra bu bahsettiklerim en az 10 milyon değerinde 30 yaşında bir erkekten bahsedelim 30 yaşına gelene kadar bile en kaliteli meslek sahibi olsada bu paraları biriktirip karşı cinsiyete sunması imkansız ve neden böyle bir şey yapayım ki değersiz miyim kölemiyim
En İyi Cevaplar
+1 yılDediklerine harfiyen katılıyorum. Babalarımız elbette kızlarını iyi geçinebilecek, durumu olan, karısının elini sıcak sudan soğuk suya sokmayan damat arıyor fakat kendileri annemize neler yapmış, neler vermiş onu sormak gerek.
37 Yorumla
Soran+1 yılKatıldığınız için teşekkür ederim. Sizin gibi düşünceli kadınlar oldukça inanın ki birazda olsa başkalarını bilemem ama ben duygulanıyorum.
- +1 yıl
Aşağıda biri evden bahsetmiş. Açıkçası bana eğer aileden kalan bir ev yoksa almak saçma geliyor. O kadar çalış çabala eve giren paranın yarısından fazlasını eve yatır gerisi borç harç. Canının istediğini alama bir yere para yok diye gideme. Ha noluyor evini alıyorsun borcunu ödüyorsun artık ölme vaktin yaklaşıyor. Bu dünyaya bir ev araba almaya gelinmiş olunuyor. Yani gerçekten konuşulacak çok şey var bu konular üzerinden
Soran+1 yılÜlke olarak gençler adına durumumuz cidden çok kötü, dediğiniz gibi konuşulacak bir çok konu var ama çıkış yolu yok ama durum böyleyken erkekleri bu itemlerle ezmeye çalışanlarıda diyeceğim tek şey ilk önce kendilerine baksınlar ondan sonra karşı cinsiyetten istesinler altına çizerek söylüyorum yanlış anlayan olur diye kendilerine baksınlar derkende fiziki güzellikten bahsetmiyorum. Ve erkekleri ezenlerde tek kadınlar değil erkeler demeliyim çünkü kızlarda erkelerde farklı büyütülüyor büyürkende erkekler yani babalar tarafından şusu busu olmayan benim kızımla evlenemez diyen kişiler bu zihniyetleri oluşturuyor maalesef
- +1 yıl
Sana şunu söyleyeyim sanırım bu da bir gerçek. Gelin ve ailesi erkek tarafından az bir şey istediğinde veyahut bir şey istemediğinde kadın değersiz olarak görülüyor. Ya da çevre düşünüyor ki "acaba kız kusurlu muydu da direkt bir şey istemeden elden çıkardılar." iye düşünülebiliyor. Ne yazık ki bunlara da şahit oldum.
Soran+1 yılBizim insanımız kendine müslümanız diyor övünüyor ama böyle durumda insanları arkasından konuşuyor yazık kafalarına beyinsel özürlü kitle o kısım, burada olan yine erkeğe oluyor
- +1 yıl
Maalesef
Soran+1 yılBir kadının arkasından da bu şekilde konuşulması hiç hoş değil kendi yaptıkları pislikleri baksınlar şiddetle lanet ediyorum o kitleye
+1 yılBir kadının neye aşık olduğuna bağlı. Çok insan var evlenmeden önce fakir olup evlenince zengin olan. Kadının neye aşık olduğu önemli kişiye mı paraya mı.
11 Yorumla
Soran+1 yılAllaha şükür 21 yaşındayım, ilerisi için evim, orta düzey arabam, iyi marka motorumda var zengin değilim ama önceden gerek benim emeğim gerek ailemin ortaklaşa emekler ile sahip olunmuş şeyler, övünmek gibi olmasın. sevmemde övünmeyi, herkese daha iyileri layık olsun. Ben zengin olsamda param için gelen kişiyi yanımda barındırmam, duygusuz insanları bilemem ama ben duygumu kaybetmedim.
+1 yılİşlerine gelince eşitlik derler, işlerine gelmeyince sorumluluklara gelince geleneksel takılır bütün faturayı erkeğe bırakırlar. İki yüzlüler.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
0Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvleneceğim erkeğin en az 1 tane evi olmak zorunda. Araba olmasa da olur ama 1 ev şart
14 Yorumla
Soran+1 yılAl işte dmnckddkskkx bu devirde en iyi meslek sahibi bile olsa bir erkeğin ev alma ihtimali çok zor anca ailesinde varsa vardır yoksa zor, Allaha şükür benim kendime ait evim var ailem tarafından ama bunu istemen bana saçma geliyor erkek ne ara para biriktirsin üniversiteye kadar okusun ondan sonra asker zaten liseden itibaren aileden para istemeye utanıyorsun lisede işe başlıyorsun kendi paranı kazanıyorsun. Hadi askerden sonra işe başladın diyelim zaten yaş oluyor 25 ne ara olacak bu ev
- +1 yıl
Fiyatın 1 ev mi
Cevap sahibi+1 yıl@receivedik eee benim zaten evim var. Ev istemek hakkım. Benim ailem bile şey diyor "senin zaten bir evin var, bir de kocanın olur. İleride çocuğunuz olursa o da ileride diğer evde yaşar". Dedemlerden de kalan arazim var. Üniversite mezunuyum karşı tarafı eğitimli istiyorum. Bir İşte çalışmıyorum ama aylık asgari ücretten fazla gelirim var (hisse senetleri al sat yapıyorum) bence hakkım yani
Soran+1 yılBak önceden bu şekilde söyleseydin sana cidden hak verirdim. Haklısın, sen karşı taraftan beklememişsin sadece onunda payı olsun demesini getirmişsin bravo 👏
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne