Evli biriyle beraber değilim kendi adıma ikinci kadın olmam. Ama olanları da asla yargılamıyorum. Sonuç olarak sadakat sözü veren taraf evli olan kişi değil midir? Kocam beni aldatsa ben o kadına neden tepki göstereyim ki mesela? Tanımam etmem. Benim muhatabım kocam olur. Kadının bana ne gibi bir yükümlülüğü var ki? Çok saçma değil mi sizce de üçüncü şahsa tepki göstermek?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 16,5b cevap paylaştı.
+1 yılAldatma eyleminde üçüncü kişiye kusur yüklenemeyeceği ve aleyhinde tazminata hükmedilemeyeceği, Yargıtay kararıyla da sabit. Yani aldatma eyleminde kusurlu olan tek kişi aldatan eş sayılıyor, çünkü evli olmakla sadakat yükümlülüğü altına giren kişi evli birey, bir başkası değil. Aldatılan eşe de kusur yüklenemez, aynı nedenden (sadakat yükümlülüğü) dolayı. Evlilikte sadakat yükümlülüğü, aldatılan eşin eylem ve davranışlarına bağlı bir yükümlülük değildir, koşulsuz bir yükümlülüktür. Yani, aldatan kocayı tek sorumlu gören bakış açın doğru.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaklısın canım sana katılıyorum elin kızının da hayatını mahvediyor kimi adamlar ayrıca saf canım kafasına vuf ekmeğini al adamlar oncedendi şu an erkeğin... milyon tane dolanıyor piyasada hep değişiklik arayışına giriyorlar bekar gibi takılıyorlar kızları kandırıyorlar yani kimse kimsenin kocasını evinden zorla gelip almıyor 2 çocuk doğurduktan sonra patates çuvalı gibi yerinde kalkamayan utangaçlık adı altında helaline bireyler yaşatanayan kadınlar da diğer kadınlara kötülük yapmaya çalışıyor sen önce eşini al karşına konuş ondan sonra elin kızını rezil et belki hiç söylemedi kıza bilmiyordu bekar gibi gezdi tozdu onunla kafanı kullan evde tutmayı bil kocanı.
10 Yorumla
Üçüncü şahsa tepki göstermenin tamamen duygusal sebepleri var, ahlaki üstünlük kısmına ben de inanmıyorum. Söylediklerine katılıyorum ama istediğim kişiden nefret edebilirim, haliyle o tercih edilen kadından da nefret edebilirim, nefret ettiğim kişiye de zarar vermek isterim. Haklılık haksızlık meselesi değil.
21 Yorumla
Soran+1 yılBen etmem valla. O olmasa başkası olurdu sonuçta. Maraza benim kocamda dmeek ki
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
12Cevap
+1 yılEvli olup aldatan kişi zaten suçludur ama o kişinin evli olduğunu bldiği halde o kişiyle beraber olan kişi de onun kadar suçludur.
12 Yorumla
Soran+1 yılBenim için değil ya. Beni ister ayşeyle aldatsın ister fatmayla. Beni aldatan kişi ilgilendirir
- +1 yıl
Tamam ama bazıları bilerek evli olan kişilere yanaşıyor. Evlilerle birlikte olup eşlerini üzmek bunların hoşuna gidiyor
- Cinsel Yaşam konusunda 341 cevap paylaştı.
+1 yılSaçmalamissin ortada bir hata varsa ko bu ihanet tek taraflı olmaz karışıklı olur sen evli olsan eşini başka bir kadınla paylaşır mıydın...
08 Yorumla
Soran+1 yılPaylaşırım demiyorum ki. Hesabı kocamdan sorarım diyorum. Banane kadından
- +1 yıl
ihanet tek taraflı olmaz kocan eşin suçluysa diğer tarafı masum göremeyiz bişi yapıp yapmaman değil meşru göremeyiz olay bu
Soran+1 yılNiye yahu? Kadın bekarsa kimseye hesap vermez. Kimseye sadakat sözü yok sonuçta
- +1 yıl
birinin hayatını mahfedip ilişkisini bitirip doğrudan zarar veriyorsa hesabı sorulur kanunen sorulup zina davası açılır.. eşi kocasına da o kadınada dilerse açar bekarım her şeyi yaparım diye bir dünya yok
Soran+1 yılÜçüncü şahsa hukuken dava açamazsın yanlış bilgi
- +1 yıl
3 şahıs kim kadın kocasinada diğer kadınada dava açar
- +1 yıl
Aldatmaya konu olan ikinci kadına tazminat davası açıklamıyor, açılsa da reddedilir çünkü bununla ilgili bir Yargıtay kararı var. O dediğin eskidendi.
- +1 yıl
*açıklamıyor=açılamıyor
- Cinsel Yaşam konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBen özellikle kadınlara bu anlamda saygı duyuyorum...
00 Yorumla
+1 yılProblem zaten aldatan adamdadır. Kadın ise bunu bile bile yapıyorsa problemdir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeden üçüncü şahıs bir insanın aldatılma olayının öznesi oluyor
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılKadin o kadini rakibi olarak goruyor mutlulugunu bozan kisi olarak goruyor...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEsin oyle bir sey yapsa esine karşı durumun nasıl olur peki
04 Yorumla
Soran+1 yılParçalarım
Cevap sahibi+1 yılburada esinin sucu yok sadece o zaman bir başkasına gonlu kaydiysa ve cinsellik vs yaşıyorsa seninde yanlisin vardir
Soran+1 yılYoo ben yaşamıyorsam başkasıyla eşim de yaşayamaz
- +1 yıl
Aldatma eyleminde aldatılan eşe kusur yüklenemez. Aldatılan eşin eylemleri, söz ve davranışları aldatmaya gerekçe gösterilemez. Aldatan eş, nikah sözleşmesi ile sadakat yükümlülüğü altına girmiştir. Aldatmak yerine ayrılmamış olmak kendisini tam kusurlu yapar.
+1 yılEvliyim niye yoldan çıkarıyor
00 Yorumla
+1 yılPeki ama o kişiyi teşvik ediyo
01 Yorumla
Soran+1 yılOlmasın tutsun uçkurunu
+1 yılZihniyetinize edeyim
02 Yorumla- +1 yıl
bende
- +1 yıl
Hepbirlikte edelim
tamam
00 Yorumla