Kız arkadaşım narsist psikoloğa gitti ama tedaviyi reddetti. Narsist bir sevgili ile cinsellik ve sevgililik yürür mü? ne tür sorunlarla karşılaşabilirim.
Cevabın nedir?
Narsistlerde ana tema kendileri olduğu için ilişki içinde sürekli kendi istekleri, huzurları, mutlulukları ve rahatından söz edeceklerdir. Siz de onun yanında mutlu olabilmeyi becerirseniz ilişkiniz ilerleyecektir. İlişki devam ederken bazı anlarda sizin mutlu olmanızı kıskanabilirler. Sizi aşağıya çekecek davranışlar sergileyebilirler. Bunun içinde sanki size karşı yoğun duyguları varmış gibi yapabilirler. Buralardaki amaç hayatınızdaki ilgi odağının tamamen kendileri olmasını istemeleridir. Siz başkalarıyla paylaşımlar yaptığınızda kendisini dışlanmış hisseder. O anda sorun çıkarmasa bile başka bir konudan size kızgınlığını belli edebilir. Düzgünce iletişim kurabilmek genellikle çok zordur. Özellikle tartışma anları kabus gibi gelebilir. Tartışmalarda her zaman kendileri haklıdır. Sizin herhangi bir haklılık payınız asla olmaz. Haklılığınızı anlatmaya çalışsanız da sizi suçlar, dinlemez. Alttan almaz. Günlerce sizinle konuşmayabilir. Sürekli suçlandığınız için artık gerçekten suçluymuşsunuz gibi hissedebilirsiniz. Birçok zaman onun gönlünü almanın sadece sizin üstünüze düşen bir görevmiş gibi olduğunu düşünebilirsiniz. Teşekkür etmek ya da özür dilemek konusunda yetersizdirler. Sürekli ona kendinizi anlatma ihtiyacınız olur ancak erişemezsiniz. Duvarları var gibi gelir. Bu sizi de yıpratır ve öfke uyandırabilir.
Bu arada ilişki içinde başka kişilerle de ilişkileri olabilir. Sadakat ve vefa biraz zor bir kavramdır. Hastalandığınızda, güçsüz olduğunuzda, ona ihtiyaç duyduğunuzu belirttiğinizde yanınızda olmayabilirler. Çünkü o zaman size bakış açıları mutsuz olduğunuz için değişir. Kendisine çekici gelmez. Beslenmek için başka birilerini arayabilirler. Başkalarıyla flört halinde olabilirler. İşler yolunda gitmediğinde ise size tekrar geri dönebilirler. İlişkinizin bir türlü oturmadığına dair bir hissiniz olur.
28 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
- +1 yıl
aha biri benim yaşadıklarımı yazmış 👏👏👏
- +1 yıl
Yaşadım, geride bıraktım. Boşanıyorum.
- +1 yıl
Cevabımda yazıyor, oku bak.
- +1 yıl
Teşekkürler 🙏
- Cinsel Yaşam konusunda 16,5b cevap paylaştı.
+1 yılAyrıl. Çok yıpranırsın onun istek ve beklentilerini karşılamak için, karşılığında da hem babayı alırsın, hem de kendini değersiz ve işe yaramaz hissedersin. Narsisist bir kadınla birlikte olan erkeğin mutlu olması mümkün değil. Daima kendi rahatı, keyfi, huzuru ön planda olacak, sen onun umurunda bile olmayacaksın, ağzınla kuş tutsan yaranamayacaksın, onun mutsuzluğundan kendini sorumlu tutacaksın. Yakma kendini. Biraz araştır narsisizmi ve narsisist insanları, bana hak vereceksin.
13 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim birader.
- +1 yıl
EİC için teşekkürler 🙂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3Cevap
+1 yılYaşarsın
01 Yorumla
Soran+1 yılne tür sorun yaşarım?
+1 yılHayri
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,4b cevap paylaştı. Yaşarsın
00 Yorumla
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Narsist biri ile sevgililikte ve cinsellikte sorun yaşar mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat