eskiden daha kötüyüm bu şimdi daha iyi özgüvenim biraz tavsiyeye ihtiyacım var
Yobazlar kapalilar yazmasin lütfen, saygilar teşekkürler simdiden
eskiden daha kötüyüm bu şimdi daha iyi özgüvenim biraz tavsiyeye ihtiyacım var
Yobazlar kapalilar yazmasin lütfen, saygilar teşekkürler simdiden
Düzenli spor yap, yediklerine dikkat et, uğraşların olsun, kendi kendini idame ettirme noktasında bir çaban veya en azından amacın olsun, kişilere değil, düşüncelere bağlı ol, bunları yaparsan özgüvenin artar. Bekaretini sorun etme, senin dilinden anlayan bir adam olması herşeyi çözecektir!
Spora yazıldim bir sorun daha var skolyoz o da tedavisi burada yok ;(
Bekareti sorun ediyom valla sinir ediyor bu beni bıktım kız olmak zor bence bu toplumda ama artık oldu şimdi bir şey yapmaliyim
Herşeyden önce kendine güvenmen lazım hatta bi tık ego bile olabilir ama bunun altını dolduran şeylerinde olucak dış görünüşün yürüyüşün bile dik olmalı çok fazla şeyi var bunun
Hmm doğru aslında haklısın ego hiç yok bende herkesin dertlwrinj zorla dinlettigi kisiyim ailede özellikle
Nelerden mesela ne yapabilirim
Ben sacmalamaktan korktuğum için konuşmuyorum işte ama bilmiyorum genelde tatlısın diyorlar seninle arkadaş olmak istemeyen kendi kaybetmis falan ama benim normal arkadasligim da olmadı ya bitti hepsi olanlar rekabet kullanma amaçlı arkadaslikti
Denemek istiyorum sanırım denemeden kadinsiligimi kullanamam
Iyi değil ya umarım spor ise yarar
Yok küçük memelerim
Yani normal bilmiyorum tam
Hala bakireyim de ne demek? Evli olmadığına göre elbette bakire olacaksın. Bunu yadırgıyorsan sana değil ailene yazık diyorum zira hak etmemişlerdir böyle bir hayırsız evladı.
Cevap
21Cevap
Bence kişisel gelişim kitapları okuyun spor yapın
Vucut olarak kötü mü hissediyorsun ki? Vucuttan ziyade iletişim, bilgi birikimi ve basari daha cok ozguven artirir. Sen hangi açıdan ozguven istiyorsun?
Vücut ve iletişim çevre sosyallik olarak
Cekingenim evet niye böyleyim herhalde aile yüzünden ama degismeliyim peki nasıl aklıma sadece arkadaşım olursa öyle yenerim diye düşünüyordum ama öyle olmuyormus
Birine sormaya çekiniyorum o kadar sadece sormak istemiyorum bazen şimdi bu ne dicek bununla ugras vs diye onyargi mi desem ne öyle bir şey var
Hata yapmaktan korkuyorum bu doğru ama
Hicbirsey yapmayan demişsin çok doğru öyle oluyor genelde %80
Psikoloğa bile gittim sorun buydu hata yapmaktan korkma onyargilar çekingenlik fedakarlik kacinmq yakinliktan korkma falan mükemmelliywtcilik gibi seyler
Kesinlikle. Bence ilk once hata yapmaktan cekinmemeyi ogren. Hata yapmak insana tecrube katar. Bazen ben nasil boyle bir hata yaptim dersin ama aslin da farkinda olmadan oyle guzel bir ders almissindir ki asla unutmayacagin ve bir daha benzer durumla karsilastiginda daha temkinli ve daha iyi dusunerek adim atmayi ogrenmissindir. O yuzden korkma ve kendine inan herseyden once.
Merhaba, 20 yaşında olman demek illa seks yapmış olman gerektiği anlamina gelmez tabiki, özgüven eksikliğinin sana göre nedeni nedir?
Herkes yapıyor bunu geç kalmış gibiyim çünkü normal öpüşme bilebolmadi ben de
Herkesin yapması birşeyin normal olduğu, ya da diğerlerinin de bunu yapması gerektiği anlamına gelmez. Bunu yaşamak istiyorsan ve uygun partnerin varsa senin tercihine kalmıştır yaşayıp yasamamak. Ki 20 yaşındasın, henüz yolun başındasin
Yobaz değilim bu arada. Özgüven eksikliği kitabı var, 9 hafta sonra mis gibi olursun ama umarım özgüvenini kötü şeylerde harcamazsın
Yobazsin demedim
Denedin mi bu kitap ise yariyo mu😅
Evet, benim de bir ara bu sorunum vardı büyük ölçüde hallettim.
Sadece bu kitapla. Zaten terapist tavsiyesiyle almıştım
Terapiye gittim ben ondan sonra iyi hisettim kendimi zaten toksik insanlara bakış acimi degistirdi ama yine onlarlayim psikolojim bozuldu tekrar sjjsjs
Kitabin adı ne bi yazar misin bakicam umarım ince kitaptir
Sen de aranmışsın gibi shsjs
Melanie Fennel - Özgüveni Keşfedin
Çok ince bir kitap değil ama sadece tavsiye veren bir kitap da değil :) interaktif gibi
Ben kitap okuyamıyorum umarım okuyabilirim bunu
İnşallah
20 yaş çok erken. İlerde pişman olabileceğin kararlar verdirtebilir sana. Dikkat et.
Hastalık kapmazsam başıma da bir is gelmezse sorun olmaz bunlara sadece dikat etmeliyim
özgüvenle cinsel tecrübenin olmamasının ne alakası var. önce kendini keşfet
Aynı şey
bekaretini korumuyor olsan daha mı özgüvenli olacaksın
Yess
seks mi istiyorsun
Spora git imkanın varsa. Bir kursa yazıl. Bakirelikle alakası yok ama bunların. Sosyalleş. Oku.
Simdiden spora baslayabilirsin. 1 ayda sıkılasma birkac ay sonra ise sekilli bir vucudun olur.
Gel seni sevelim o zaman özgüvenin de yerine gelsin
Vücudunda rahatsız olduğun şey ne
Kilo var biraz bir de skolyoz var bende o
Soyak olarak ve doğru insanlarla muhatap olarak.
Soyak ne oluyor
Sosyal. Klavye hatası
Aklıma farklı şeyler geldi iyi ki dedin bunu hsjsj
Nasıl peki ya ben konuşuyorum da insanlarla ama arkadaş olamıyorum nebileyim tuhaf hisediyorum kendimi artık bir yere girdigimde dönüp bakıyorlar ama ben güzel hisetmiyorum kendimi haketmesigimi düşünüyorum konuşuyorum yine ani bir his oluyor soğuyorum
Çünkü özgüven problemin var.
Korkularının üzerine gidebilirsin
Dışarı çık kalabalık yerlere gir insanlarla sohbet etmeye çalış özellikle yaşlı insanlardan başla daha kolay olur onlarla sohbet bu şekilde yavaş yavaş özgüvenin yerine gelir
Hmm saçma gelicek belki sana korkularım mesela tek gece cluba falan gitmek birinin evinde kalmak erkeğe seks teklif etmek /belli etmek gibi seyler hatta bu yüzden çok şey kacirdim yurtdışına gitmeyi düşününce bile bu korkularım geliyor
Bunlar saçma değil ki sadece bunların üzerine gitmen lazım hiç arkadaşın yok mu kız onunla git
Öyle kız yok olan vardı o da uyusturucu satiyirdu onunla neden takilayim
Yok yok takılma öylesiyle hangi şehirdesin sen
Bakude yaşıyorum an itibariyle nsjsj
Oranın ortamınıda hiç bilmiyorum ki öddööxxö
Ben biliyorum gidenlere biraz o* gözüyle bakiliyor burada
Atla gel İzmir'e ben götüreyim seni burada barlara
Bar club istemiyorum ya burada da gittim sıkıcı baş ağrısı yapıyor uzun süre kalınca bazen iyi ama şu an izin yok bende sevgili bulmak istiyorum buna belki birsekilde izin verir ama ozelime karisiyorlar
Baküde olmam elimi kolumu bağlıyor bi şry diyemiyorum
Tavsiye verebilirsiniz☺️☺️
Aklıma gelen şey var reelde yapmadan sanalda sexting tarzı şeyler yapıp biraz cesaretlenip bi şeyler öğrenip pratiğe dökmen olur
O oldu ya biraz karışık neyse reel kaslı canlı tavsiyeler lazım bana
Reelde gidip konuşamıyorsan baküde yaşayan erkeklere yaz instadan falan sanalda ayarla öyle git daha eahat olur
Reelde konuşuyorum ama o konusursa eğer ya da küçük konuşma tarzı oluyor benim numarami vs almıyor adam yani ben napabilirim burada
Muhabbeti uzun tut
Susma
Aynanın karşısına geçip kendini keşfetmelisin
Bakire olman kötü bsy degil ki
Spor yap giyim kuşamına dikkat et
Yani bi kaç yol var tabi
Nerde yaşıyosun boy kilo kaç?
Benimle paylasabilirsin bakim
Okuluna odaklan, spora basla
Kendinle ve kisurlarinla barisik olmalisin
Her konuda tecrübeme güven yardımcı olurum. Ge l
Yardımcı olayım yaz dmm den