Selamlar. İlerisi olmayan bir ilişkide cinsellik yaşamayı düşünür müsün? Anlık heyecanla ne olursa olsun yaşayayım mı dersin yoksa zaten ötesi yok, ne gereği var mı dersin? Keyifli günler.. 🤘🏻
Kimse ilişki bitsin diye sevgili olmaz. Gidişat gösterir her şeyi. Ciddi düşünmediğin biriyle sonradan işler ciddiye binebilir. Ya da ciddi giden ilişki sonradan tarafların anlaşamaması ile basite indirgenip bitedebilir. Gelin ata binmiş, ya nasip demişler o hesap… cinsellik bunlardan çok ayrı bir şey. Arada çekim varsa ve hayatındaki insan ile yaşamak istersen yaşarsın olur biter. Bunun için karşı taraftan bir beklentiye girmek saçmalık olur. Çünkü iki tarafında isteği ile olabilecek bir şey bu. İstemezseniz de yaşamazsınız. ilişkinin ciddiyeti bence bu aşamada çok önemli değil.
"Ciddi ilişki" kavramı konusunda kafa karışıklığı var. Ciddi ilişki, mutlaka geleceğe dair planların (evlenmek gibi) yapıldığı ilişki değildir. İlişkinin ciddi ilişki olmasını belirleyen şey, yaşandığı zaman dilimi içinde, bugünde ilişkinin niteliğidir, iki kişinin arasında günlük yaşam içinde paylaşılan duygu ve eylemlerin yoğunluğudur. Evlilik planları yapmayan iki kişi, birbirleri için "takılıyoruz işte, olmasa da olur" demiyorlarsa, birlikte vakit geçirmekten, birbirlerine duygu ve düşüncelerini açmaktan keyif alıyorlarsa, birbirlerine değer veriyorlardı, birbirlerinin duygu ve düşüncelerini önemsiyorlarsa, maddi veya manevi sorunlarda birbirlerine destek oluyorlarsa o ilişki zaten ciddi bir ilişkidir. Evlilik bambaşka bir konu, evlenmeyi herkes istemeyebilir, evliliğin yasal sorumluluklarını üstlenmek istemeyebilir, bir başkasıyla aynı evi paylaşma fikrini cazip bulmayabilir. Evliliğe sıcak bakmamak bir ilişkinin ciddi ilişki olmasına engel değildir. Bu tanımıyla ciddi ilişkinin içinde cinsellik de olabilir, hatta olmalıdır.
Evet yaşarım. çünkü aşk yoksa ikimizin de amacı sadece cinsellik işe seve seve yaşardım ve duygusal bağ olmazdı arada. yani daha çok fb ilişkisi gibi takılırdım ben. ama sevgili ise o zaman ciddi düşünmem lazım
Karşılıklı arzu, çekim, ilgi varsa ve yükselen bir şehvet dalgası varsa cinsellik yaşarım. İlla geleceğe dönük beklentiler içinde olmaya gerek yoktur bence.
Hiç bir zaman anlık hayatımı yaşayan biri olmadım. Vermiş olduğum her kararı uzun uzun düşünme sonrasında uygularım hareket ederim. Cinsellik benim için hassas bir konu olduğundan dolayı evlilik olmadan yapmayı istemiyorum