Cinsellik konusu eğitime bile konu olması gereken beşeri bir gerçeklik ve insan hayatında nefes almak gibi sıradan ve insani bir olgu iken neden halrn toplumumuzda bu konuda konuşmak, araştırma yapmak ayıp kabul ediliyor, tabu olarak görülüyor sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 848 cevap paylaştı.
+1 yılCahillik abicim. Ülke olarak oldukça sığ, cahil ve eğitimsiziz maalesef. Allah aşkına insanlar cahil olmasa siyaset bu durumda mı olurdu en basiti? :D Beynini kullanan insan sayısı yüzde 20'yi belki 10'u bile geçmiyordur ülkede. Hiçbir şeyi araştırmak, sorgulamak yok.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
İlk faktör din etkisi, sonra kültür gekiyor yani gelenekler falan, daha sonra toplumun genel kültürü, bir de okumaya ögrenmeye meraksız oluşu eklenince ortaya bu sonuç çıkıyor.
Hatta son zamanlarda yani yeni jenerasyonda yaşama ve paylaşıp, konuşma anlamında bir artış olsa da bu yine bu çerçevede gelişiyor.
Mesela burada deliği bulamamış bir erkeğin sorusu vardı... Üzerine başka bir şey yazmaya gerek yok herhalde.
00 Yorumla
+1 yılBuradakileri görünce pekde bir tabusu kalmamış kanka
02 Yorumla
Soran+1 yılSanal ortamda dahi dikkat ederseniz cinsellikle alakalı soru soranlar, özellikle bayanlar kendilerini gizlemek durumunda kalarak soruyor, bu bile bir kaçış, utanma göstergesi bence.
- +1 yıl
Utanmaktan değil bir pempe hesap açarsan göreceksin yüzlerce mesaj gelmesi sence hoş bir şey mi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
3Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 50,5b cevap paylaştı.
u +1 yılÇünkü yeterli bilgileri yok bir de dinde ayıp olarak gördükleri için bunu genelde araştırmıyor ya da konuşmaya çekiniyorlar.
00 Yorumla Tabu mu?
Evliler eşlerini paylaşmaktan bahsediyor. Tabusu mu kalmış?
Milletin gayrı ahlâkî güdüleri uçuşa geçmiş.
05 Yorumla
Soran+1 yıl🤔🤔🤔
Soran+1 yılAşıtı iddialı bir yaklaşım bence. Ama genellenemez herkese.
Soran+1 yılÜlke sadece İTÜ'den ibaret değil ama. Sadece son genç kuşağın bakış açısı 82 milyona genellenebilir mi sizce? Özellikle aileden uzak, kontrolsüz ve toplumsal baskıdan kaçış eğilimindeki olan üniversite li bir grubun görüşü. Biz soruda toplumun genel bakış açısını öğrenme eğilimindeyiz. Aynı anket farklı yaş gruplatında kasaba köy ya da yapı iyibariyle daha muhafazakar Anadolu şehirlerinde de tekrarlanabilit. Eğer sonuç benzer çıkarsa söyledikleriniz başım üstüne o zaman.
Gizli Üye(36-45)+1 yılToplum örf adetleri bunu gerektiriyor. tabu değil
13 Yorumla
Soran+1 yılGelenekçilik yani.
Cevap sahibi+1 yılErkekler seks yapmak istiyor filmlerdeki gibi her kadınla. Tabu kelimesi bahane
Soran+1 yılburada mevzu seks değil ama. Cinsellik deyince işte sadece seks anlaşıldığı için bir problem var toplumumuzda. Cinsellik kavramını bilememek. Ergrnlik, bedensel değişim, fizyolojik, biyolojik değşimler, dini ahlaki boyutu... her şey bu kavrama dahil edilebilir.
Herkesin tabuyu yıkması gerekiyor
11 Yorumla- +1 yıl
Nasil yikicaklar
Gizli Üye(36-45)+1 yılNiye sen Türk değil misin
03 Yorumla
Soran+1 yılSordum soru olarak görüşleri alıyorum, bunun benim Türk olup olmamamla ne alakası var
Cevap sahibi+1 yılTürk isen tabu olması lazım çünkü bizim kültürümüzde genişlik yok
Soran+1 yılGenişlikle ne alakası var, ergrnlik çağına girmiş çocuğunuzun bu bihileri internetten saçmasapan terlerden ya da kulaktan dolma bilgilerden öğrenmesini mi yoksa okul ortamında yetkin öğretmenlerden öprenmesini mi tercih edersiniz?
Cahillik işte
01 Yorumla
Soran+1 yılEğitim öğretim ortamında mğfredat içerisinde yer alıp işlrnirse bu konular işte o cahillik kontrolşü şekilde ortadan kalkabilir görüşündeyim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne