Eşimle mi barışmalıyım yoksa yeni yol mu çizmeliyim?

Eşim evlenmeden önce son zamanlarda beni aşağılamaya başlamış bir insandı. O zamanlar ajansla çalışıyordum menajerim ne zaman beni bir iş için arasa eşim hep yapamazsın edemezsin o kadar kişi arasından seni mi seçecekler insanların söylediği kadar güzel değilsin vs gibi sözlerle cesaretimi kırmaya çalışıyordu. Sonunda ayrıldım ve bi dizide oyunculuğa başladım. Çok da iyi bir çevre edindim ve hepinizin bildiği ünlü bir oyuncu ile tanışma sürecine girdik. Ama ben evlilik öncesi cinsellik istemediğim için anlaşamadık ve konuşmayı kestik. Eşim tekrar birlikte olmak istedi ve hepsini kıskançlığından yaptığını, eğer güzelliğimin ve donanımımın farkında olursam şımarıp onu terk edeceğinden korktuğunu, bu korku yüzünden yaptıklarıyla herşeyin daha kötüye gittiğini söyledi. Neden barıştın diyeceksiniz ama ilk sevgilim ve senelerdir birlikte olduğum insan olduğu için silip atmak kolay olmamıştı. Kabul ettim. Setlerden tanıdığım oyuncusundan yapımcısına herkesi onun isteği üzerine hayatımdan çıkardım. Onun istediği hayat tarzı da benim inançlarımla örtüştüğü için kendi rızamla da tesettüre girdim ve bununla beraber mecburen oyunculuk kariyerimi de bitirdim. Eşim kendini değiştirme vaadiyle evlenme teklifi etti ve davranışları da gerçekten düzeldiği için vaadine inanarak kabul ettim evlendik.
Şimdi ise bana sınırsız bir maddi olanak sunuyor ama ben zaten bekarken de maddi imkanları çok iyi olan biri olduğum için bu bana çok büyük bir lüks olarak gelmiyor keza çok harcama yapan bir insan da değilim. Bu yüzden genelde kendi bana fazlaca hediye alır. Tabii ki yaptıklarına nankörlük edemem ama karşılığında da benden gereğinden fazla minnet bekliyor ve sürekli ona itaat etmem gerektiğini söylüyor. Ama bu hediyeler bana büyük bir nimet olarak gelmiyor çünkü büyük yokluklar da gördüm çocukluk dönemimde ailemi kaybederek ve o yüzden benim için para olmasa da olur. Ben insanlığını istiyorum bana hediye alma ama güzel davran diyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Maalesef eşim evlendikten sonra da eski hali oldu ve adeta bir odun gibi. Ne bir güzel söz ne bir iltifat ne bi şefkatle başımı okşasın. Resmen sevgi dileniyorum ama o benimle ilgilenir misin dediğimde sorun çıkardığımı söylüyor ve tepki gösteriyor. Aldığı hediyeyi bile kendi güler yüzle vermez eve kargoyla yollatır. Ya ben ne yapayım yuvamda sevgi olmadıktan sonra hediyeyi? İlgimi de çekmiyor hediyelere boğulmak ama o bunu nankörlükle suçluyor.
Güncellemeler
+1 yıl
Örneğin bana kargoyla çok pahalı bir hediye yollayacağına eve elinde çiçekle gelse hem az masraflı hem daha samimi bir hediye olacak ama bunu dile getirince nankör oluyorum. Çok detay verip vaktinizi aldığım için özür dilerim ama durumumu hissetmeniz için bu kadar detaylı anlattım.
Eşimle mi barışmalıyım yoksa yeni yol mu çizmeliyim?