Hayır bu seçilebilecek bir şey değil örnek veriyorum gay olan birisi düzelmez çünkü doğuştan gelen bir şey bu kendini fark eder tercih değil bu yönelim ya da lezbiyen olan da aynı şekil ya da transeksüel olan da aynı şekil içten gelen bir şey bu sonradan sonraya hormonlar ile oynayarak düzelmez
Geçen gün arkadaşımla bu konuyu konuştuk, ben genetik olduğunu düşünüyordum ya da en fazla merak ama o hem genetik, hem psikolojik, hem de ikisinin aynı anda olabileceğini söyledi ve ben de onun dediklerine katılıyorum.
Genetik yapıdaki farklılık sebebiyle ki bu meyve ve sebzelerde bile bazen görülebiliyor, kişi her iki cinsiyet kodlarını da kendinde bulundurabiliyor bu doğada var, dolayısı ile seçim değildir.
Psikolojik etkisi konusunda seçim gibi duruyor ama o seçimi de etkileyen yaşanmışlıklar olduğundan bahsetmişti, bu sebeple o da pek seçim gibi durmuyor.
Ulaşılan sonuç da seçim değil oldu. Ki zaten diğer her konuda da beynimiz bizden saniyeler önce karar vermiş oluyor, biz kendimiz sećim yapmışız zannediyoruz...
İnsan bu hayatta yaşadığı hiçbir şeyi seçim değildir mesela ben dünyaya bedensel engelli olarak geldiğimde hoşlandım bu benim için bir seçim değildi hidroseksüel olarak dünyada yaşıyorum o benim için bir seçim değildi o yüzden bazı şeyleri seçim değil doğuştan geldiğini kabullenmek lazım
Bunu gerçekten anlamak çok önemli. Toplumda bu denli artması acaba özentilik mi seçeneğini de düşündürtüyor. Bunun için uzman psikologlar eşliğinde gözlem altında tutulmasını önemsiyorum.
Bence seçim değildir ama herkes özgürdür. ben sadece kadınlardan hoşlanıyorum. ama cinsel yöneilimi farklı olan biri de beni ilgilendirmez. istediğini seçer ben karışmam.
Hayır doğuştan icin de olan bir şeydir . Ama kimisi erken keşfeder kimidi geç. Kimisi de durumunu kabullenemez ve istemediği tarafta olmaya zorlar kendisini