Bence kişi kendini kendi bedenini keşfetmeli. ama bu ülkede cahil bir toplum olduğu için kişi rahat öğrenemiyor. bazı şeyler öğrenilmediği zaman kişi içine atar yani o duyguyu baskılar ya da yanlış öğrenebilir. toplumumuz cinselliği baskıladığı için veya bunu öğrenmek isteyenlere öğretmediği için kişi bu konuda yetersiz kalıyor daha sonra da hatalar yapabiliyor maalesef. bu yüzden bunun eğitimi belirli bir yaşa geldiğinde yani eğitim derken bilgi anlamında çocuğu anlatılmalıdır. çünkü bu hayatın bir parçası yani bunun yanlış yerlerde ya da yanlış şekilde öğrenilmesi çocuğu kötü etkiler ileride.
Baskı ile ve örf adetler ile yetişen bir toplumuz. Bir kesimde sevgiliyi eve getirip tanıştırmak sıradan iken bir kesimde eve gelen sevgiliyi döver öyle yollarlar. Hatta o kız öyle teklifte bile bulunamaz. Kalıplaşmış şeyler bilinmesi gerekiyor ve bazı şeyleri de yaşayarak öğrenmeleri gerekli. Zaten güzel bir eğitim, anlatım olduğunda o kişiler daha duyarlı ve bilinçli olur. Yoksa eve kapatılan kız çocukları sosyal medyadan tanıştığı ilk kişiye her şeyini açar.
2
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏adamınnnnnn dibiiiii ya geceye noktayı koydu yineeeee seviliyorsun novellllllll
Ergenlik dönemindeki bir gence hiç hır şey anlatamayız, teknoloji oldukça ele geçirmiş zaten onları.. Onlara guven vermek, doğru yönlendirmek, hatalarından ders çıkarmaları için ortam olusturmaktan başka da yapabileceğimiz bir şey yok sanırım sevgili @yanlizkalplerr..
Ne överek ne kötüleyerek anlatmak gerekir erkeğe değer yükleyip kız çocuğuna ayıp günah demek ataerkil toplum oluşturuyor neyin ne olduğunu bilsin yeterli zamanı geldiğinde kendi öğrenecektir