Adı üstünde zihinsel engelli:) dürtülerini duygularını ve vücudunu kontrol edemeyeceği için Buna ek olarak hormon seviyesi normal değerlerden daha farklı olacağı için zihinsel engellileri böyle bir değerlendirmeye sokmak saçmalıktan öteye gitmez.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÖrdek yumurtadan çıkar çıkmaz yüzmeyi biliyor. Öğrenilmez hiç bilmese bile ister hiç görmese bile ilişkiye girmeyi başarır. Zihinsel engelli bilmediği ya da istemediği için değil anlatamadığı içindir. Öğretmeyle alakası yok ki. Konuşamayan kendi başına yaşayamayan bir birey nasıl istesin. Alzheimer hastalarında da benzer durumlar oluyor. İlerlemiş hastalarda aç ve susuz olduğu halde yemek ya da su istemiyor. Aç ya da susuz olduğunun farkında değil. Aç kalırsa öleceğini de idrak edemiyor. Bazı durumlarda insan bazı şeyleri isteyemez ya da dile getiremez.
14 Yorumla- +1 yıl
Güzel 🤩 yani bunubilmedikleri için istemezler?
- +1 yıl
Genetik olarak kodlanmıştır. Bilinçaltında bilir. Ama beyin farklı işler. Beyindeki bazı sorunlar tuhaftır. Beynin bir bölgesi ne olduğunu bilir ister. Fakat harekete geçmesi gereken bölge bunu işleyemez. Bilmek ayrı yapabilmek ayrı. Adı üstünde zaten zihinsel engelli. Ki bu kişilerin cinsellikten önce yemek içmek gibi birçok ihtiyacı için bile yardıma ihtiyacı var. O iş en sonda kalıyordur.
- +1 yıl
burada bunun isstendiği söylendi hatta ilaça verilip bu duygu körelsin diye işlemler yapılıyormuş
- +1 yıl
Her hasta farklıdır. Farklı uygulamalar olabilir. Duygu varmış demek ki kimse öğretmemiş. Var olanı köreltmeye uğraşıyorlar. Kişiden kişiye değişir. Zihindeki engelin büyüklüğü de önemli.
+1 yılBu soruna ne cevap vereceğimi biliyorsundur :) Fakat şöyle farklı bir bakış açısı getirmek istedim. Seks ile çiftleşmek sence aynı şeyler midir? Çiftleşme ile seksi ayrı kavramlar olarak değerlendirirsek çiftleşmek içgüdüsel seks ise öğrenilmesi gereken bir şey :)
117 Yorumla- +1 yıl
Aranılan kan 😄 hayır değildir. Bu cevap beni sevindirdi anlamsızca 🤩
- +1 yıl
Evet aynı kavramlar olsaydı hayvanların çiftleşmesine seks derdik değil mi :) Seks bir sanattır diyip tartışmaya son noktayı koyabiliriz o zaman. Yalnız bu konuyu çabuk çözmedik mi fazla beyin fırtınası yapamadık olmadı bu daha zorlayıcı sorular lütfen. :)
- +1 yıl
Seks sanat olmak zorunda mıdır 😄 buyur
- +1 yıl
Değildir o sadece işin espri kısmıydı. Dileyen sanat der dileyen başka bir sıfat yakıştırır. Önemli olan mevzu burada çiftleşmek ile seksin farkı olduğudur :)
- +1 yıl
O keskin hattı çizdik tamam ama üremek için yapılmayan seks sanat değil midir
- +1 yıl
Şahsen sanattır ama herkes öyle düşünmeyebilir:) peki ben sana bu bağlamda bir soru sorayim o zaman. Seks sanat için midir? Toplum için mi? :)
- +1 yıl
Üremek içindir 😂😂😂😂😂
- +1 yıl
Ahhahaha bu iyiydi:)
- +1 yıl
😂😂😂😂😂 beyin yakmaca
- +1 yıl
Severim:)
- +1 yıl
Bende 🙂 renk kattın teşekkürler
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim 🙏 yeni sorularını bekliyor olacağım
- +1 yıl
Hakkım bitti tam ısınmıştım 😂😂 neyse başka günlere sorarsan link at
- +1 yıl
şu an Fenerbahçe maçına full konsantreyim maçtan sonra umarım:)
- +1 yıl
Sessizce hoşçakal o zaman
- +1 yıl
Teşekkürler 🙂
- +1 yıl
Ricalarrr 🎈✨
Bence her şey öğrenerek oluyor 😄
Çocukken mesela hiçbir şeyi bilmiyorduk konuşmayı yazmayı okumayı herşeyi öğrenerek kendimizi geliştirerek yaptık 😄🤷♂️
Yorumda da belirttiğim gibi 😄03 Yorumla- +1 yıl
Hayırr yanlış cevap 😂😂 bazı şeyler iç güdüseldir mesela ilk doğduğumuzda emmeyi biliyorduk ya da işemeyi 😄 seks de içgüdüsel olamaz mı
- +1 yıl
😂😂 ne demek zevkle
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru seks öğrenilmesi gereken bir şeydir. Seks iç güdüseldir.
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 50,5b cevap paylaştı.
u +1 yılİç güdüseldir
10 Yorumla Aslında içgüdüsel bir üreme içgüdüsü. Bizde zevk olmuş. Nasıl, neden, ne zaman böyle olmuş anlamıyorum. Üremek istemeyen insanın odak noktası düşün.
Sadece dişiyi döllemekten ibarettir doğada.
Fetişizm üstüne fetişizm, fantezi üzerine fantezi ekledik.
Bundan evlilikler bitiyor. Bir taraf çok istiyor ya da çok uçuk şeyler istiyorken diğer taraf o kadarını istemediği için yetersiz kalıyor ve aldatılıyor.
Yani ne öğretilecek? Zihin engellinin üremesi doğru değil ki. Zevk için zorla birbirlerinin uzvunu mu birleştirecekler? Ya da uzmanlar oral mı yapacak zihin engellilere?12 Yorumla- +1 yıl
Öğretilmediği halde fetişizm olmadan ya da fanteziler olmadan saadece bedensel rahatlamayı düşünebilirler mi? Soru bu zaten 😄 yorumunuzu beklerim
Cinsel Yaşam konusunda 10,2b cevap paylaştı. hissetmek içgüdüsel uygulamak ise öğrenilmesi gereken durumdur
mesela erkek bebek sahibi olanlar bilir. küçük yeğeni falan altı temizlenirken görmüşlerdir. bebeğin altı temizlenirken pisini temizleme anında pipisi sertleşir. halbuki daha bebek cinselliği gelişmemiştir. ama pipisi uyarılınca sertleşir.
istek his ve vücut sistemi cinsellik olarak yaratılışta vardır. sadece uygulama yöntemi öğrenilerek olur.11 Yorumla- +1 yıl
Bunu sevdim evet kğçük yaşlarda çocuklarda mastürbasyon yapma ya da benzeri hareketler olabiliyor
- Cinsel Yaşam konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılA dan z ye bir eğitime gerek yok zaten o kadarını anlayamazlar. Sadece bir kere o zevki görmesi yeterli bence. Sonra hep canı ister ve bildiği gibi yapar bizler gibi farklı şeyler denemek istemez mesela. Ama normal bir insan için hem içgüdüseldir hem de öğrenilmesi gerekir. Tabi zamanla yaşayarak. Teorik olarak bilmekte asla yeterli olmuyor.
10 Yorumla
+1 yılBence haklı değildir, bulunduğum yerde ve çok daha fazla örneğini gördüm ki deliler bile çocuk sahibi oluyor. Demek ki bir şeyleri akıl ediyorlar içgüdüsel olarak.
15 Yorumla- +1 yıl
Deli? Kimdir bunlar
- +1 yıl
Normal insanlardan akıl olarak eksik olan kişiler yani bir sorun ya da doğuştan olarak normal insan gibi düşünemeyen hareket eden kişiler. Tıp adını bilemem halk arasında deli deniyor.
- +1 yıl
Sizce bunlar mahalle delisi olarak anılanlar mı yoksa zihinsel engeli bulunan düşünme yetisi olmayanlar mı
- +1 yıl
yani mahallesi delisi de zihinsel engeli bulunuyordur işte.. zihinsel engeli olanların bile bir şekilde çocugu oluyor bence kimse öğretmiyor kendileri bi şekilde akıl ediyordur ama gidip onlara sormadım tabi. sadece cocukları oldugunu biliyorm
- +1 yıl
İçgüdüsel biliyorlar demek. Üremek çiftleşmek için bilgiye gerek yok
+1 yılİçgüdüseldir.
Zihinsel engelli bir bireyin yanıp tutuşabildiğini gözümle gördüm.18 Yorumla- +1 yıl
Ciddi mi
- +1 yıl
Ciddi.
- +1 yıl
Bunun ona öğretilmediğine emin olabilir miyiz acaba
- +1 yıl
Kesinlikle eminiz.
- +1 yıl
Vay be içgüdüselliğin en canlı kanıtı sen oldun
- +1 yıl
Ama ben değilim o arkadaş. 😂
- +1 yıl
Neticede şahitsin
- +1 yıl
Doğru. 😂
Cinsel Yaşam konusunda 4,1b cevap paylaştı. Çiftleşmek içgüdüseldir. Seks deneyimle, tecrübeyle, teorik bilgiyle öğrenilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Bu güzeldi
- Cinsel Yaşam konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılİçgüdüsel olarak bu doğamızda var. Öğretmek ile alakası yok. Birey öğrenmese de yapma eğilimi içine girecektir içgüdüsel olarak
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılbence iç güdüsel ama zihinsel engellilerde bu iç güdü varmıdır bilemem
16 Yorumla- +1 yıl
Bil işte 😂😂 beyin jimnastiği
- +1 yıl
bilmem için uzman olmam lazım :)
- +1 yıl
Biz uzman mıyız
- +1 yıl
yani bunu o kişilerle ilgilenen uzman kişiler daha iyi bilir bence.
- +1 yıl
Peki
- +1 yıl
:) :)
İç güdüsel bir şeydir. Sadece keşfi gerekir.
10 Yorumla
+1 yılSeksi yaşayarak öğreniyorsun yapacaksın ki tadını alacaksın yaptıkça yaparsın gelecek tak tak tak
10 Yorumla
+1 yılİç güdüsel bence isteğe göre hareket ederiz.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılHaksız. Seks içgüdüseldir. Zihinsel engelliler öğretmeni arkadaşım sınıfta şahit olmuş
10 Yorumla
+1 yılişgidiseldir işgüdüsel olmasa insan nesli bu kdar devam etmez
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılSeks içgüdüsel ancak seks aktivitesinin detayları öğrenilen bir tecrübedir
10 Yorumla
+1 yılBence doğuştan gelen iç güdüsel bir şey, yani bunun eğitimi olmalı belki ama olmadan da insan kendini bilebilir.
00 Yorumla
+1 yılBakma sen o arkadaşlara uyma uslu ol 🤣
11 Yorumla- +1 yıl
Olur 😄
+1 yılDüşünmek lazım valla bilmiyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Düşün diye sordum bekliyorum 😄
- +1 yıl
Bence yine ister, sadece nasıl yapacağı öğretilmeli
+1 yılİçgüdüsel engellerinden dolayı hormon saplıklarında problem varsa olabilir
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı. İç güdüsel başlar öğrenilerek geliştirilir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet iç güdüsel bence
10 Yorumla
+1 yılOkulu olsa da gitsem:)
10 Yorumlaöğrenilmesi gerekiyor cidden
00 Yorumla
+1 yılİççç
10 Yorumlaİçgüdüsel bence
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı. Bilmem
02 Yorumla- +1 yıl
E bil 😄
Bence ögrenilmeli