utangaçlık yetersizlik önyargılarım ve bakirelik tabum var?
Bende bitek bu değil birçok sorun var (erkeklere güvenememek genel olarak doğru arkadaş seçimi yapamamak vs)
Bunun için psikoterapi almaya başladım
Bende bitek bu değil birçok sorun var (erkeklere güvenememek genel olarak doğru arkadaş seçimi yapamamak vs)
Bunun için psikoterapi almaya başladım
Sevgili bulman demek illaki cinsellik olacak demek değil ki birlikte güzel vakit geçirmek eğlenmek gülmek mutlu olmak İçin olur
Bilmiyorum öyle mi ki
Bana öyle yaklaşmıyorlar bence
Yaklaşımı ters çevirebilirsin istemediğini özellikle cinsellik istemediğini belirt belki ilerde birbirimize alıştıkça öpüşme gibi şeyler olabilir ama ilk yaklaşım cinsellik olmamalı
Kaldığım yerde erkekler özellikle bölümümde böyleler karşıma daha çok bu tip yaklaşıp güven sağlamaya çalışan erkekler oldu ya da direk cinsellik istediğini belli eden
Ben de artık önyargı oluştu yani ve yabancı sayılırım genelde de böyle yaklaşıyorlar saygısız davrananlarda var
Cinsellik hiç yaşamadın mı cinsellikten utandığın için mi istemiyorsun
Evet
Bu tabuyu kendim yenmeliyim
Nasıl yeneceksin bilgi sahibi olmak cinsellik de bilmediğin şeyleri öğrenmek mi istiyorsun
Yani birnevi öyle
Daha doğrusu kendime göre birini bulamıyorum
Kendine göre derken nasıl birini istiyorsun
Şöyle anlatayım
Azerbaycanda biri vardı etkilenmiştim iletişimimiz güzeldi onunlayken rahatım ama burada onun gibi biri yok burada kendime göre birini bulamıyorum o his yok yani
Hmmm sana güven verecek yanında kendini rahat hissedeceğin biri olmalı diyorsun amaç sadece cinsellik olmucak
Onunla rahatım yani ben görünüşü enerjisi mizah anlayışı hoşuma gidiyor benimle de rahat konuşuyor
Öyle biri burada yok şu an ne yaparsam bulurum yani onun gibi birini
Denk gelmesi gerekiyor onun gibi olmasa da ona yakın olabilir
Tabi onun gibi olmayacak sadece o aramızdaki iletişim gibi rahat edebileceğim hoşlandığım biri olmalı böyle birini nasıl bulurum
Öyle biri denk geldiği zaman mutlaka hissedersin ama aramakla bulunmaz bi gün bi bakmışsın çıkmış karşına
Aramasam nasıl çıkacak karşıma
Çok fazla arayışta olma bence tamam çevreni gözden geçir bak ama sevgili olmadan kimseyi tam olarak tanıyamazsın
Sosyalleşemiyorum
Biriyle bağ kuramıyorum sanki hep cinsellik isticek benden düşüncesi var
Cinsellikten neden bu kadar korkuyorsun sonuçta sana zorla bir şey yapacak değil istemediğini söylemen yeterli olur bence
Cinsellik hakkında bişiler öğrenmek istiyormusun
İşte tabu dediğim buydu korkuyor gibiyim
Bitek cinsellik değil duygusal yakınlıkta aynı korkuyorum gibiyim
Konuşmak istersen konuşabiliriz merak ettiğin bişi varsa sorabilirsin
Cevap
7Cevap
Bakireliğe önem vermek tabu değildir. Namuslu olmayı yadırgar hale gelmişsek yazık bize.
Namussuzluk değil ki bu
Sevdiğim etkilendiğim biriyle yaşarım ama yapamıyorum
Babana sor bakalım namussuzluk muymuş yoksa değil miymiş.
Babam muhafazakar
Muhafazakar olmasaydı bile aynı şeyi söylerdi. Burası Fransa değil.
Bende Türk değilim
Nerelisiniz?
Azerbaycan
İslam ülkesi sonuçta.
Ben değilim ama
Annem babam öyle ananem değil mesela islamdan çok kültürümüz böyle anormal kadını sadece doğuran bir şey gibi görüyorlar
Sonuç olarak evlenmeden ilişkiye girerseniz evlenirken sorun olabilir.
Öyle biriyle işim olmaz ki zaten hem azerbaycanda da Türkiyede de herkes öyle düşünmüyor
Böyle düşünmeyen adamın sevgisine inanmayın. Er kişi ister ki sadece kendisi olsun.
Ben gördüğüme inanıyorum) o sizin bakışaçınız
Siz bilirsiniz.
Kendinden başkasına güvenme derim dicem de
Benim de mi ihtiyacım var acaba
Güvenmek istiyorum ama saçma beklentilere girmeden
ne güzel elbet faydası olur
Teşekkür ederim şu an tek çözüm bu gibime geliyor
Bazen erkeklerden baskımsı şeyler görüyorum bu da beni üzüyor açıkcası
belki size de öyle geliyor olabilir bilemeyiz.
🤷🏻♀️biraz önyargılı oluyor bence bölümdeki erkekler olsun kaldığım yerdeki erkekler olsun hep öyle bu yabancı diye düşünüyorlar hatta bazıları saygı çerçevesini geçiyor
asosyal ve özgüvensizseniz ya da dışardan soğuk ve ciddi duruyorsanız bunun da etkisi vardır bence
Evet bu var bende aile travması var çünkü
Bu yüzden sadece cinsellik için mi yaklaşıyorlar yani
evet böyle şeyler etken olur zaten :/ ama inanıyorum psikoterapinin etkisi olacaktır daha iyi hissettirir ve sorunlarınıza çözüm olur
kimi cinsellik için yaklaşır kimi de gerçekten sevdiği hoşlandığı için. bunu da ancak zaman gösterir. yani her erkek cinsellik için yaklaşmaz.
Evet ilgiyle yaklaşan da oldu böyle de ben biraz güçlü duramıyorum üzülüyorum
Acaba yabancı olduğum için mi diye düşünüyorum ya da acaba çirkin miyim ben vs gibi
Yabancı derken?
Azerbaycanlıyım
Yok ya ondan değildir kaldı ki yabancı da değilsin. Sende bizdensin. Birbirimizden farkımız yok.
🤷🏻♀️ama çok bu tip şeyker hatta saygısızlıklar yaşadım
O onların şuursuzluğu ne yazık ki. Onlar adına özür dilerim.
Yaa🥺
Onlar adına sen üzür dilememelisin
Ben sadece şu an doğru kişiyi bulamıyorum nasıl bulucağımı da bilmiyorum o kadar sorun var bazı şeyler yüzünden sosyalleşemiyorum
asla pes etme vazgeçme elbet biri çıkar. yaşadığın hayal kırıklıkları vazgeçmene sebep olmasın
İyi yapmışsın doğru bir karar
Çok fazla şey var hepsini tamamlayan biriyle olur
Evet kendimi yalnız mı desem yarım mı desem herneyse öyle hisediyorum biri bunu tamamlamamalı ama ben çözmeliyim ilk önce sonra birini bulmalıyım ama kendime göre biri yok sanki
Beklentin nedir
Bakirelik tabusu ne