Evlenen karı kocalar cinselliğini ya da o geceyi ailesine anlatması uygun mu? Bana doğru gelmiyor yani edep denen bir şey var bu çiftler arasında kalmalı. Yani mesela damadın annesi yatak odasına giriyor kan var mı diye falan bakıyor. Yani edep bunun neresinde? O gormek zorundami kizin a*indan cikan kani?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBence hiç normal değil. Yaşanılan cinsellik sadece o iki kişi arasında kalmalı. Bunu ailesinden birilerine veya herhangi başka bir 3. Şahısa anlatılmasını ben hiç doğru bulmuyorum
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
13Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 559 cevap paylaştı. Bir ton para verip altın almışlarsa bakmak istemesi normal şahsen, sonuçta parayla sıfır mal alıp almadığını kontrol etmrk istiyor.
028 Yorumla
Soran+1 yılKadın malmı ne alaka? Ustelik her yorede kiza altin verilmiyor. Altin alamayanlarda var. Sirf altin verdi diye o kizin mahremine bakamaz. Bunu aile buyukleri degil kocasi ilgilendirir. Evlendiği kişi bunu bilerek evlenmiyormu zaten? Evelenecegi kişiyi iyi sevin o zaman kardesim
- +1 yıl
Eğer aileler gelini mal olarak görmeseydi altın talep etmezdi
Soran+1 yılKim diyor bunu hangi kara cahil? Kizin altin istemesi onun değerinin bir göstergesi değildir. Altin istemek kiza bir armağan, Bir hediye olarak verilir. Değer falan kim uydururuyor bunları? Bir kadın değerini altınla falan biçemez. O kulun değerini Allah zaten biliyor. Kadın olsun erkek olsun insanlar cok değerlidir. Heleki kadınlar. Kadının değerini ne siz verebilirsiniz nede madenlerden cikan altinlar. O senin arkadaşin gerzixekaliysa bizim yapacagimiz sey yok. Kiz belki adami zora dusurmemek icin az altin istedi?
- +1 yıl
O Altınlar gelinin değil o eski kafayı töreyi bitirin artık. Ben evleneceğim adama verip düğün borçlarını bitirmek için destek olacağım ve o kafada insanların hâlâ kaldığını bile düşünmüyorum hani onu bunu geçte adam bunca zaman bakir durmus mu bakire kadını kendine layık görüyor? Hadi bunlara da cevap verin erkekler
Soran+1 yılTamamda bunun altin istemekle ne alakasi var? Adetimizde ve göreneklerimizde altın kız tarafına bir hediye olduğu için verilir. Değer biçilmesi için değil!
- +1 yıl
Benim annem dahi 22 senedir bana bir güne bir gün bakiremisin diye sormamıs kaldıki adamın annesi soracak. Ben mafvederim onları, sevdiğim adama hakkıdır bir kere sorduydu ve bakireyim demiştim muayeneye giriceksin benle dediğinde girersem birdaha biz görüşmeyeceğiz ben zaten bundan eminim demiştim ama sen söylediğinle kalacak utanacaksın ben seninle evlenmem demiştim çocuk vazgeçmişti o düşünceden. İnanmıyorsa en basında zaten güvenmiyorsa hep ileride bunu sana hissettirecek zaten evlenmenin ileriye bakmanın bi manası yok bence
Soran+1 yıl@Smsmaksm Cok haklisin
- +1 yıl
@Smsmaksm ben bakiremi değilmi buna takılmam.
Sadece benden 50 kilo altın talep edilirse bekaret ararım hatta annemide çağırır onunla beraber araştırma ve inceleme yaparız.
Kendine değer biçen bir kız ve kızlarını gelir kapısı olarak gören bir aileye yapılabilecek en iyi muamele budur.
Soran+1 yılSenden "50 kilo" altın isteyen kızla ne diye evleniyorsun o zaman? Hadi diyelimki kız senden istedi. Madem güvenmiyorsun kiza. Ne diye evleniyorsun? Utanmadan birde annenle incelememi yapicaksin? Kizin a*mina g*otune kadar araştıracakmisiniz? guvenmiyorsaniz evlenmeyin arkadasim. O kiz sende. 50 kilo altin istiyorsa ve seni oyle banka gibi goruyorsa senin onu araştirman bile hata. Direkt ayril
- +1 yıl
Herkes bir değildir ama kimsede bu muamleyi hak etmez sırf böyle birisi isede evlenmiyorum deseydi? Çok mu zor hani bu? Bizim zenginlerimizde asağıdaki insanları hor görmeye bayılır ve ondan kalır farkıda kalmıyor zaten mesele para değilse iki tarafta karaktersiz o zaman. Biri yoklukta biri varlıkta kaybetmiş insanlığını, yazık..
Soran+1 yılBu dusunce yapisi artik kalmadi ama sen bilirsin. Boyle birsey yok yani. O altinlar fazla abartmadan kiza bir hediye olarak verilir. ya da yatirim olarak evliliğe saadet getirsin diye. Bunun değer biçmekle hic alakasi yok
Soran+1 yılBu dusunce yapisi artik zamanla aşindi ve yok oldu. Bu dusunce mahalle kenarlarinda olur anca. O altın olayi geleneklerimizde kiza verilen değerle hicbir ilgisi yok. o kiza verilen bir hediyedir. Ne kadar sacma ya? 200 gram altin istedi diye degersizmi oldu? bu sizin dusunceniz. Ama bu gelenek sizin bildiginiz gibi degil.
Soran+1 yılBen onlari savunmuyorum sacmalama. 200 gram altinlami dolandiricak cocugu? kendin dedin 200 gram istiyoar diye. Ya hadi diyelimki kiz tarafi boyle şerefsiz niye evleniyorsunuz niye
Soran+1 yılAma biz etmiyoruz? Bu aileden aileye gore degisir. Konu altin talep etmek degil. Altin talep etmek bir hediye gibi birseydir kizin ailesine. Sen bu gelenek gorenegi kizin kalitesine gore bicilem birsey olarak algilamişsin
Soran+1 yılBenim annem yok. Babamin yaninda kaliyorum. Ve babam altın istemiyeceğini söylüyor. İhtiacimiz yok gerekte yok diyor. Yalan borcum kimseye yok çok şukur. Ama mesela altın istemek değil. Aynı dilden konuşamıyoruz şu an
Soran+1 yılYinede varmış ama degilmi ☺️
+1 yılHiç Normal bir şey değil bunun imasını bile yaparsa benim için o ilişki biter
11 Yorumla
Soran+1 yılCok haklisin💜
Sacma işler, 'gelenek'ler... bence de dogru değil özel hayat adina bisey kalmiyor
10 Yorumla
+1 yılAçılmaması gerek zaten iki kişinin arasında olan şey kimene
01 Yorumla- +1 yıl
Anlatılmaması
+1 yılAdabınca sorulur o cahilce davranmış kim ise o ayrıca anlatılmazda aksi bir şey yoksa
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHayır mahrem konular bunlar anlatılmaz günah. Derdi varsa bir uzmana gidip anlatabilir ancak.
20 Yorumlaotur seyler artık kalmadı cok eskıdendı. ama yapanlarda ıllakı vardır. neyı bılmek ıstıyolar yapılıyo oıs ne yani...
00 Yorumla2 arkadaşım da bana anlatmıştı
014 Yorumla
Soran+1 yılcok igrenc
Soran+1 yılKisiden kisiye gore degisir
Soran+1 yılasla
Soran+1 yılDegilim
Soran+1 yılEvet ama dile dokmeye gerek yok. Regl olmakta bilindik bir şey ama ortalik yerde soylenmez edep denen birsey var.
Soran+1 yılBeni ilgilendirmez
Soran+1 yılBeni ilgilwndirmiyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılO ayrı bi gelenek gibi saçma bir şey de çoğu kadın zaten anlatıyor birbirine
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 729 cevap paylaştı.
+1 yılBütün aile ve mahalle ile paylasmali
00 Yorumla
+1 yılbnce değil ama encok kadınlar paylaşıyo
06 Yorumla
Soran+1 yılBilemem artik
- +1 yıl
erkek namusu olarak gördüğü için. paylaşmaz
Soran+1 yılKadinlarda oyle ya
- +1 yıl
hayır en ince detayına kadar anlatıyolar
Soran+1 yılBen şahsen oyle bir karakterde degilim ama dogru oyle olanlar var
Soran+1 yılsebep
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen yapıyorum
Gayet diri tutuyor ilişkiyi03 Yorumla
Soran+1 yılKarının orasını burasını millete anlatarakmı ilişkini diri tutuyorsun? yazık.
Cevap sahibi+1 yılÖyle değil anlamadın sen🙂
Soran+1 yılHayir gayette iyi anladim
- Cinsel Yaşam konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılsence normal mi knnka :D
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 11,6b cevap paylaştı. Yok ya hala var mı böyle şeyler
00 YorumlaCok sacma
10 Yorumla
+1 yılMide bulandırıcı
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 3b cevap paylaştı. Yanlis
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı. O adetler çok eskidi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden sordun bunu
15 Yorumla
Soran+1 yılFikrimi paylastim ve merak ettim o yuzden sordum
Cevap sahibi+1 yılGrup yapanı var be kanka
Soran+1 yılİğrenç
Cevap sahibi+1 yılSana nasil ulaşırımmm anlatmak istediklerim var
Soran+1 yılNe alaka ben sohbet icin yazmadim
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Evlenen çiftler cinselliğini 3. şahıslara paylaşması normal mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat