Çocuk cinselliği aileden öğrenmek yerine başka yollardan öğreniyor ve pek sağlıklı bilgiler edinmiyor.
Bu eğitim ailede ne zaman başlamalı sizce?
#tutku 🖤

Çocuk 4 yaşın da iken önce kendi mahremiyetini öğreterek başlanmali daha sonra cinsel konuda eğitim verilmeli bu tür konular da bilgi sahibi olan çocuklar çok daha iyi oluyor. Kendini korumayı biliyor mahremiyetin ne dmek olduğunu anlıyor. Eski insanlarımız hiç bir çocuğuna bunu öğretmediigi için cinsel tacizler sapıklar bu kadar çoğaldı aslın da ağaç yaş iken eğilir dedikleri bu konuda da uygulanmali ama cinsellik diyince hemen şekilleri değişiyor hayatın her kuralını her sorumlulugunu bilmesi gerektiği gibi cinsellik de bilinmeli ve hatta çok önemli bir konu olduğunun altı cizilmeli.
Ben küçükken babam bana dokunmak istediğin de bu cinsel yaklaşımı oyun sanıyordum ama annem bunu bana öğretmiş olsa babamın ne yaptığını bilir ona göre kendimi korur veya hareket ederdim son derece önemli bir konu😊
Kesinlikle öyle.😊
Selamlar... Çocuk cinsel gelişimi çok küçük yaştan itibaren başlıyor, çocuğun kendi vücudunu keşfettiği, tanıdığı dönem olsun bunları biliyoruz. Bu cinsel gelişim dönemini çocuk doğru şekilde atlaması gerekir. Küçük yaştaki çocuklara cinsellik üzerinden değil, yukarıda da bahsettiğim gibi daha çok çocuğun kendi vücudunu keşfetmesi yönünde diyebiliriz. Çocukların sorularına, yaşına uygun şekilde cevaplar verilmeli, çok detaya girmeden, örneğin; ben nasıl doğdum? Vesaire, geçiştirmek doğru değil, uygun bir dille anlatılmalı.
Daha büyük yaştaki çocukların, yani ergenlik dönemini de diyebiliriz, bu dönemin de doğru şekilde geçmesi gerekir. Konuların, kız çocukları anne ile, erkek çocukları ise baba ile konuşmalı. Örnek olarak aileyi her zaman alırlar ve çevresinde nasıl işler gelişiyor, bu şekilde bakılır. Bu durumda ailenin çocuk yaklaşımı çok önemli. Aileler bu konuyu es geçtiği için, çoğu çocuk cinselliği çok yanlış bilip, yaşıyorlar.
Teşekkürler güzel açıklaman için 😊
Cevap
17Cevap
12 Yaşından sonra her çocuk cinsellik eğitimi almalı bence. ayrıca okullarda da olmalı
Biz istediğimiz kadar saklayalım ama çocuklar 7-8 yaşlarında, yani eğitim hayatları başlar başlamaz zaten arkadaşlarının ettiği küfürlerden veya sohbetten bir şeyler duyup, kısmen öğreniyor.
Çocukların ergenlik dönemi itibariyle istekli olmaya başladıklarını sanırız. Oysa çocukken zaman zaman nadiren de olsa tetikleyici durumlar da yaşayabiliyorlar.
Veliler bence bu gerçekleri sürekli ayıplayıp, çocuktan saklamak yerine onun anlayacağı bir dille öğretip, bu işe el atmalı...
Katılıyorum.
Cocuk kendini keşfetmeye başlar ve sorular sormaya başlar. Ünlü psikolog bey, bunun 6 aylıkken başladığını söyler.
Mesele cocuk sorduğu zaman yaşına uygun cevapların verilmesidir.
Örnek, bebekleri leylekler getirmiyor :)
😊
Doğru
İlkokul 1. sınıftan itibaren kademeli olarak başlanması gereken bir konu. Toplumumuzda cinsellik aile de öğretilmez nereden öğrenecek bu çocuklar tabii ki internet ve yaşça büyük arkadaşlarından. Sorunun en büyüğü bu bence.
Aynen öyle.
Çocuk cinsel organını fark ettiği zaman anlatmak gerek. Kendisini de korumayı bilmeli böylece. Bedeninin ona ait olduğunu mutlaka bilmesi gerekir bu çok önemli.
Katılıyorum
Babalar erkek çocuklarla kadınlar kızlarıyla çok daha yakından ilgilenmeli, ve bizim toplumumuz erkek yapınca aferin benim oğluma kız yapınca or. Spu bu şekilde bu toplum ilerleyemez ...
Aynen öyle. Ama dediğin gibi aileler ilgisiz kalıyor bu konuda.
Baba erkek çocukla rahat konuşabilir ve her şeyi anlatabilir fakat kız çocuğuna Baba anlatamaz kız çocuğu utanabilir o yüzden anne kız cocukla ilgilenmeli anlatmalı cinselliği eğriyi doğruyu bazı konularda kafa yapımızı degiştirmeliyiz toplum olarak
Kesinlikle katılıyorum ama anne de babadan da bu konuda korkmaması gerektiği saygı gereği bu konuda babayla daha mesafeli olması gerektiği anlatılmalı bence.
Erkek çocuk bilinçli bir babaya sahipse çok daha yakın olmalı bencesi korkmaktan çok utangaclık olabiliyor ufak yaşlarda...
Evet.
Teşekkür ederim 👍
Çocuklar 2 yaşında karşı cıns olduğunun farkına varırlar ve mümkün olduğunca o zamanlarda eğitim verilmeli en azından anne toplum içinde çocuğunu soyup yıkamamalı anne babası dışında tüm bedenini saklamasını söylemeli
Evet çok doğru.
Pedagog değilim ve bu soruyu doğru cevaplamak için araştırma yapmam gerek.
😊
3 yaşinda cibsel kkmliginin farkina variyor 4_5 yaslar uygun
Evet, en uygun yaşlar.
Öyle.
Küçük yaştan itibaren başlanmalı ama yaşlarına uygun bir bicimde anlatılmalı.
Kesinlikle.
Verseniz ne işi yarar çocuklar 13 yaşında cinsel ilişkiye girmeye başlıyor zaten
Doğru eğitim ile işte bunların önüne geçilebilir.
Sanmıyorum tüm bu problemlerin kısa bir sürede çözüleceğini sadece biz heba olduk sadece. Napalım o da kadermiş
Orası öyle.
ALLAH sonumuzu hayırlı eylesin.
Amin.
Eğıtımı okullarda erkeklere erkek kızlara kadın hocalar vermelı
Her anne baba bu sekılde cocuguna yaklasamaz anlatamaz
Normal eğitimler 10 numara ülkede bir cinsel eğitim kalmıştı
Bilmiyorum bana kimse eğitim vermedi ögretmedi ben kendimin öğretmeni olup hislerim le yaşayarak öğrendim
Nasıl bi eğitim Verilecek ki? Uygulamalı zaten olmaz o zaman p*rno dan farkı kalmaz Ahlaksızlik olur Doğrusu Filmlerini izleyerek Diyorum 😅 orada zaten bakarak her türlü görüyoz tövbe
Bence aileden çok okullarda vermeli
Kesinlikle katılıyorum.
Bize orta okulda öğrettiler fen dersinde.
Öncesi?
Ergenlik çağında pişman olacagi şeyler yapmalılar.
*yapmamalılar. 😊
Ay evet pardon 😂😊😊
Senden dinliyoruz hanım apla
Yazacağım bir bence. 😄
Bu bencede ateş olmaz 😄
Tabi tabi 🤣
Ergenlik döneminden 1 yıl önce filan
7 yaşında Tele10 la başlamıştım ben 😂😂
15 yaşından sonra
Çok geç.
Benim çocuğum o zaman öğrensin
Küçükken
Evet, çocuk cinsel organını farketmeye başladığını andan itibaren.
4 yaşında başlanmalı
Mahremiyet duygusu daha erken öğretmeye başlanmalı bence.
Evet 3 yaşına kadar bebek tabi kişiye de bağlı bazıları cin gibi ama en geç 4 yaş olmalı
Evet. 😊
Aklı ermeye başladığı vakitten itibaren