Bu konunun sosyolojik ve psikolojik boyutunu ara sıra da olsa 2 yıldır araştırmaktayım.
Neden uzun boy?
Bu soruya düzgün ve dürüstçe cevap veren kadınların cevaplarının %90'ı "kendimi güvende hissetmek için" diyorlar %10 ise genelde "yanımda güzel dursun, beni havaya kaldırsın, vs." gibi bazı fanteziler.
Fakat bu gerçekten bana tuhaf gelmeye başladı. Eskiden , yaklaşık 800-900 yıl öncesi veya daha fazlası, insanlar her şekilde kendileri kendi güvenliklerini sağlıyordu. Her ne kadar imparatorluklar olsa da dış güvenlik her zaman iç güvenlikten önce geliyordu onlarda. Ne zamanki toplumlar içeriden bölünmeye ve bundan kaynaklı olarak devletler yıkılmaya veya bölünmeye başladıysa imparatorluklarda bunu önlemek amacıyla iç güvenlik içinde adım attılar -Bu osmanlı'da 19. yy denk gelir (bkz: Zaptiye Nezareti). Bu soruya cevap veren %90'lık kesim kendini güvende hissetmediği için söyler fakat onlara şu soru sorulduğunda "Birini evlenmeden önce ne kadar süre onunla beraber olup -yani sevgili olmak- onu tanımak istersiniz-" cevaplar genelde 1-5 yıl arasında fakat bunların arasında geneli hatırladığım kadarıyla 2-3. Şimdi şu soru akla geliyor peki bu süre içinde seni kim koruyacak?
Bu soruya bir cevap bulamadım fakat günümüzde özellikle gelişmiş ülkelerde iç güvenlik yöntemleri daha çok çeşitlenmiş ve daha gelişmiş düzeyde. Peki neden hala uzun boy?
Cevap: Popüler Kültür. Bence günümüzde artık kadınların güvende hissetmemesi için herhangi bir durum yok diye düşünüyorum. O cevap veren %90 lık kısmın söylediği samimi gelmiyor bana sanki gösteriş çabası geliyor. Benim eşim/sevgilim şöyle şurası böyle gibi.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Neden uzun boy?
Bu soruya düzgün ve dürüstçe cevap veren kadınların cevaplarının %90'ı "kendimi güvende hissetmek için" diyorlar %10 ise genelde "yanımda güzel dursun, beni havaya kaldırsın, vs." gibi bazı fanteziler.
Fakat bu gerçekten bana tuhaf gelmeye başladı. Eskiden , yaklaşık 800-900 yıl öncesi veya daha fazlası, insanlar her şekilde kendileri kendi güvenliklerini sağlıyordu. Her ne kadar imparatorluklar olsa da dış güvenlik her zaman iç güvenlikten önce geliyordu onlarda. Ne zamanki toplumlar içeriden bölünmeye ve bundan kaynaklı olarak devletler yıkılmaya veya bölünmeye başladıysa imparatorluklarda bunu önlemek amacıyla iç güvenlik içinde adım attılar -Bu osmanlı'da 19. yy denk gelir (bkz: Zaptiye Nezareti). Bu soruya cevap veren %90'lık kesim kendini güvende hissetmediği için söyler fakat onlara şu soru sorulduğunda "Birini evlenmeden önce ne kadar süre onunla beraber olup -yani sevgili olmak- onu tanımak istersiniz-" cevaplar genelde 1-5 yıl arasında fakat bunların arasında geneli hatırladığım kadarıyla 2-3. Şimdi şu soru akla geliyor peki bu süre içinde seni kim koruyacak?
Bu soruya bir cevap bulamadım fakat günümüzde özellikle gelişmiş ülkelerde iç güvenlik yöntemleri daha çok çeşitlenmiş ve daha gelişmiş düzeyde. Peki neden hala uzun boy?
Cevap: Popüler Kültür. Bence günümüzde artık kadınların güvende hissetmemesi için herhangi bir durum yok diye düşünüyorum. O cevap veren %90 lık kısmın söylediği samimi gelmiyor bana sanki gösteriş çabası geliyor. Benim eşim/sevgilim şöyle şurası böyle gibi.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Saçmalık olduğunu düşünüyorum zaten çok tuhaf erkekler kendi tipine bakmadan en güzel kadını istiyorlar kadınlar kendi tipine bakmadan en uzun boylu en yakışıklı erkeği istiyorlar insanlar kendi seviyesini farkında değil hiç kimse
Boy isteğini gereksiz bulduğun zaman bir tanesi salyaları aka aka gelip diyor ki demek ki senin de boyun kısa ondan bunu diyorsunm. Hayır öyle değil bir şeyi savunmak ya da argüman üretmek için illa o kesimde olmak gerekmez sakin olun önce.
Uzun boylu erkek ve tas kafa traş kendini objeleştirmiş kadınların vazgeçilmezi ve arzusu haline gelmiştir. Kendini kullandırmaya alışmış ve ne olduğunu anlasa bile başkası ile birlikte olması engellenip tehdit edilince anlıyor.
Bizde #xiçinadalet tegleri atarken buluyoruz kendimizi
İkinci kombinasyon ise iki kelimeyi bir araya getiremeyen yalnızca dış görünüşü için tercih edilen birey neyse işte
Herkes hak ettiğini yaşar.
Saçmalık değil. Onların dogasi budur. Güçlü erkek isteği..