- Cinsel Yaşam konusunda 614 cevap paylaştı.
+1 yılGenel olarak bilemiyorum ama cinsel ilişkinin müslüman kesimde evlilikten sonra yapılabilmesi konusu hakkında bir şeyler yazayım
Müslümanlar islama göre günah olduğu için evlilikten sonraya saklıyor nesilde soykırım olmasın doğan çocukların anne ve babası aile bilgileri ve kimlikleri korunsun kadınlar hamile bırakılıp muhtaç ve zor durumlara düşmesin diye 1400 yıl kadar önce Hz Peygamberimiz Allah tan gönderilen emirler gereği
Kadın ve Erkeğin evlenmeden ilişkilerini yasaklamış evlenmek şartıyla da hür bırakmıştır burada asıl korunan ve önemsenenler ise Kadınlar olmuştur ve kadının değerli ve baş tacı bir birey olduğunu anne olduğunu ve neslin devamı için çok önemli bir rolü olduğunu insanlara öğretmiştir
O dönemlerde kocası savaş veya hastalıklarda ölen muhtaç olan kadın ve çocukların bakımlarını üslenmek için 4 kişiye kadar kadın ile evlenmeye izin verilmiştir ama günümüzde özellikle şu zamanda 4 evlilik yapan kimseye rastlamadım
Şimdi zaten muhtaç olan dul kadınlar ise aileleri için devletten destek alabiliyor ya da günümüz şartlarında işe girip çalışabiliyor
O yüzden evlenene kadar bekliyoruz evlendikten sonra 25 yılın patlamasını yaşıyoruz =D10 Yorumla
En İyi Cevaplar
bekaret olayından dolayı, Dinsel olarak günah vb olayı gibi nedenlerden , şahsen benim için hiç önemi yok karşımdaki insanın bekareti cinselliğinde bastırıldığı bir ülkede yaşıyoruz erkekler çok fazla aç cinselliğe yani, şöyle yaparım böyle beceririm benden iyisi yoktur gibi konuşur geneli sonuç hep hüsran evlenmeden önce bişeyler yaşanmalı diye düşünüyorum sonra evlendikten sonra 3 dakka olayı oluyor ön sevişme sorunsalı oluyor sorunlar oluyor cinsel yaşamda sonrada boşanmaya kadar gidiyor olaylar veya mutsuz evlilikler ömür boyu cinsel çekimsiz ilişkiler vbvb.
20 Yorumla
- Cinsel Yaşam konusunda 791 cevap paylaştı.
+1 yılGünah olmasın die
20 Yorumla
- Cinsel Yaşam konusunda 864 cevap paylaştı.
u +1 yılDiğer insanları bilmem ama ben dini inançlarımdan dolayı erteledim pişman olmadım.
40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 50,5b cevap paylaştı.
u +1 yılBen ertelemezdim
20 Yorumla 14/15/18 /20 yaş? Daha ürüme organları yeni gelişmeye ve oturmaya başlarken mi, çocukluk bedeninden daha çıkmadan mı? Neyseeee
Kişilerin kendilerine göre düşüncesi var, kendilerini göre tercihleri var.
Belli bu olgunluğa erişmiş diye illa birileri ile cinsel ilişkiye girecek diye bi kural yok. Saçma sapan zorunluluk gibi insanların üzerine belli bir etiket yapmıştırmak ve her şeyi de normaleştirmek ne cahilce..
Insanlar yaşar ya da yaşamaz kime ne? Saygı ve sığ düşünmemek ne büyük erdem..20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 16,5b cevap paylaştı.
+1 yılAhahahh saçmalık. Bu ülkenin erkekleri de, kadınları da a*tal. Kadını libido zirvede diye 20 yaşında saçmasapan bir evlilik yapar, kimisi evlenmeden olmaz diye diye 40 yaşını görür, hatta açılmadan göndericiye iade olur. Erkeği evlenene kadar *m üstünde fındık kırar, yemediği halt kalmaz, evlenirken bakire arar, o da zaten anal/oral hepsini yapmış ama k*kusunu hazine gibi saklanmıştır veya yapıp diktirmiştir. Alayı ikiyüzlü, toplumun tamamı gibi. Bu ülkede cinsellik özgürleşmeden kadın-erkek ilişkilerinde normalleşme beklemeyin.
20 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 808 cevap paylaştı.
u +1 yılDininen seks helalimize hak olduğu için cinselligi hem resmi hemde dini nikahın olan eşle yaşamak gerekir. Doğrusu da budur..
Bekaret korkusu yüzünden ilkini eşiyle yaşamak ister.
Birde bakireyim diye her haltı yiyip anal filan bekaret zarını saklayıp eşini kandıran bir kesim var...
Fakat günümüzde çoğu kesim bekareti önemsemiyor zaten...
Seksin bağlayıcı bir şey olmadığını bilen ve herseyi eşiyle yaşamayı tercih edenlerde var40 Yorumla Çünkü bu özel bişey. Yani dinimiz ve milletimiz gereği bu çay içmek, kahvaltı yapmak vs gibi basit bişey değil. İlkler her zaman daha da özeldir ve doğru kişiyle olması önemlidir. Zaten her önüne gelenle yaptığında ortada his olsun veya olmasın hayvandan bir farkımız kalmaz
30 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılDini inançlarından dolayı
kimisi de evlenince kocasına ilk olmak istiyor.Türkiye de ise bekaret giderse asla evlenemem korkusu yüzünden cinselliği evlilikten sonrasına bırakıyor.
10 Yorumla Bunu kadınlar yapar genelde. Erkeklerde nadir olur ve temel olarak muhafazakarlıktan gelir. Kabul edersiniz ki bu ülke 10 yıl öncesine kadar %80 muhafazakardı. Ya da rolünü yapıyodu. Artık bu tersine dönüyor. Yani artık bu soruyu gündem edecek azınlık kitle var sadece.
20 Yorumla
+1 yılHerkes Din olarak yazmış ama ben bir Erkek olarak o özel anımı eşime saklamak istiyorum. O an doğal olsun ikimizin de. Daha önce cinsel ilişkim oldu diyelim cinsel ilişki sırasında doğal olamam, çünkü bu anı daha önce yaşamış olduğum için. Biraz karşılık anlattım ama siz beni anladınız 😊
20 YorumlaBekliyorum diyen erkekse bulamamıştır genelde kadınlar yapmaz o da adım çıkar bişey olur korkusuyla ya da çok dindardır, nişanlısıyla bile sevişmez sonra ilk gece bi bakar istediği gibi olmaz. Kadın da erkek de evlenmeden önce birşeyler yaşamalı, ten uyumu diye bir şey var, sonra vay efendim evliler niye aldatıyor e bu yüzden aldatıyor sadece erkekler değil evli kadınlar da aldatıyor
20 Yorumla
+1 yılBen ertelemem. Ama erteleyene saygı duyarım.
Eğer hayatıma biri girerse ve böyle derse de ayrılırım. Evlendikten sonra cinsel uyumsuzluğumu vs. görüp pişman olmak ve monoton, sıkıcı, cinsel hayat olmayan bir evlilik istemem. Kim ister ki?
Dediğim gibi, kendilerine saygı duyarım ama benim hayatıma böyle biri girerse de ayrılırım.10 Yorumla
+1 yılKimisi günahından korkar , kimisi de eşine özel olmak ister
40 Yorumla
+1 yılDini inançlardan dolayı olabilir
Zina diye düşündükleri için olabilir
Toplumsal olarak öyle yetiştirildiği için olabilir
Evlendiği kişi ilki olsun isteyebilir
Seksten sonra bırakılma korkusundan dolayı olabilir20 YorumlaKendileri için özel olmasını ister. İlkini paylaşacağı kişiye sonsuz güven duymak ister, evlilik de bazı bağları sağlamlaştırma rolü üstleniyor bence.
Tercih meselesi.. sorgulanması gereken bir konu olduğunu düşünmüyorum.20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok istiyorum ama hamile kalmaktan korkuyorum. Daha önce ilişkiye girmedim geri çekme yöntemiyle ilk de hamile kalınır mı? Yumurtlama dönemine denk getirmezsek çok fazla risk yok değilmi?
11 Yorumla- +1 yıl
Kalınır geri çekilme korunma yolu değil
+1 yılEn temel olarak cinselligin tabu olarak gorulmesi ve ozellikle kadin cinsi uzerinde korku yoluyla baski kurulmasi
40 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 894 cevap paylaştı.
+1 yılCahillik, islam gibi bir dine inanan milletimiz olduğu için, günah filan zannediyor ama halbuki öyle bir şey yok. bu dinler tamamen insanların uydurduğu saçmalık
20 Yorumla
+1 yıl1 dini 2 eşe özel olmalı insan (bence) 3 kendine de özel olmalı insan çünkü birçok kişiyle beraber olmuş olsam şahsen ben kendimi kötü hissederim..
30 Yorumla
+1 yılerkeğin el değmemiş beklentisi kadının kendisini sahiplenip hayatının odak noktasına oturtucak ve hayatının sonuna kadar taşıyabilecek erkek beklentisi ve ona kendisini değerli hissettirme arzusu vs
10 Yorumla
+1 yılİnsan sevdiği şeyleri neden ertelesinki bu yaşantı haline gelmiş bir şey bu sefer yaşayamadığında keşkelerle kalıcak insan ben doya doya yaşamaktan yanayım ertelemem hiç birşeyi
10 YorumlaGüven sadakat ve istek varsa evlenmeyi beklemez kimse abartmayın şu seks olayını bu kadar
40 YorumlaNe seksi, karşı cinsin 5 metre yakınından yürüsen taşlayacak şahıslar var bu coğrafyada. Üstelik sayıları da hiç az değil.
10 Yorumla
+1 yılcunku kendine esine yani en degerlisine saklamak ister
21 Yorumla- +1 yıl
yazmazsam ölürüm burada aslinda baya nirmal diyenler ya da bekaret sacma diyenlerin bacisi seks yaparsa ne yaparlar cok merak ediyoum
Gunah oldugu icin yavrum. Zina oluyor imam nikahi olmazsa aranizda
20 YorumlaDinimize göre evlenmeden bir kişiyle cinsellik büyük günahlardan sayıldığı için...
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇünkü İslam'da haram ve Kuran'da Zinadan Uzak durun buyuruyor. Azabının ne kadar çetin olduğunu bildiriyor
30 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yıl250 gram pazarlamasından dolayı .
annelerı oyle ogrettı.10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılHiç anlayamadığım bir saçmalık. Toplum dayatması.. Sonra görüyoruz burada 1 aylık evliyim kocam işini 5 dakikada bitirip uyuyor diye.
10 Yorumla
+1 yılİnançları olabilir, yetiştirme, örf adetleri olabilir
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 474 cevap paylaştı. Cünkü ilkler herzaman güzel ve kurallara göre olasınız ister sorunsuzzzz
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇünkü öz saygı diye bir şey vardır insan önce kendisine sonra da karşısındakine saygı duyduğu için evli olmadığı birisiyle yatmaz. Ama maalesef seviyesizler de var.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkesle yatıp kalkmak normal değil, sevdiğin kişi ile evlen yap. Anormal bir seymis gibi sormuşsun
40 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılSence neden hiç mi düşünmedin hem şu anda artık pek erteleyen kimse kalmadı parmakla sayılacak kadar az
20 Yorumla Bununla ilgili seninle özel ders yapalım 🤦
40 Yorumla
+1 yıl*Bence Olması gereken o *
30 Yorumla
+1 yılÇünkü Allah böyle emreder
30 Yorumla
+1 yılNormal olan bu olduğu için olabilir mi 🤔
20 Yorumla
+1 yılKendisini eşine saklamak istediklerindn
20 Yorumla
+1 yılİnsanın kendine olan saygısından.
20 Yorumla
+1 yılNormal olanı bu çünkü
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 15,4b cevap paylaştı.
+1 yılToplum ve aile baskisi yetistirilme sekli
20 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 902 cevap paylaştı. Bence özel olmasını istediği için.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılÖzel olsun ister. Temiz halka kuralım ister.
10 Yorumla Saygı duyulmalı bazıları için tabu olabilir
10 Yorumlabana en saçma gelen durum
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılTamamen saçma bir olay
10 Yorumla Caiz değil diye :D
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bilmem ben pek ertelemedim. Görüş farklılığıdır.
10 Yorumla
+1 yılKafalarındaki namus algısından
10 Yorumla
+1 yılKuralları çignemek istemiyorlar
10 Yorumla
+1 yılTabuu aslında cinsel hastalıklardan dolayı oluşmuş
10 YorumlaTürkiye'de bu bir tabu maalesef
10 Yorumla
+1 yılKim demiş onu gel değerli hemşehrim 🤣🤣
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇünkü günah canım benim
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaşadığımız yere göre şekilleniyoruz
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlenmeden olmaz çünkü kdöqşkdj
10 Yorumla
+1 yılÇünkü o zaman حلال
30 YorumlaTabular...
30 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 539 cevap paylaştı. Dini meseleler
20 Yorumla
+1 yılÇünkü ilk şeyler kutsaldır.
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılsacmalık
20 Yorumla - Devamını Gör (7)
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar