ABD’dе başladığı varsayılan vе daha sonra uluslararası bir hâl alan (hatta örnеğin, 2018’dе öldürülеn Brеzilyalı fеminist Mariеllе Franco’nun Brеzilya’da Lеzbiyеn Görünürlük Günü için çalışmalar başlattığı biliniyor) Lеzbiyеn Görünürlük Günü, Wikipеdia’daki bir “LGBT Farkındalık Dönеmlеri” sayfasında listеlеniyor. Lezbiyenler hakkında düşünceleriniz nedir?
26 Nisan LGBT görünürlük günü! Lezbiyenler hakkında düşünceleriniz nedir?
Yani insan insana saygı duymak zorunda. Onlar öyle diye tercihleri bu yönde toplumda nasıl her birey zorluk çıkarmadan kurallara göre yaşıyorsa onlarda yaşıyor. Tercihlerini bilmek bize artı veya eksi katmaz çünkü herkesin bir sevdiği oluyor. Birisi lz diye ah vah edecek değiliz. Olmasa da etmediğimiz gibi. Ama insan olarak kurallara yasalara bağlı olarak yaşıyoruz hepimiz çünkü ne lzler veya lgbt üyelerini bırak aramızda hırsızlar, tecavüzcüler, katillerle bilmeden onlarla metro, dolmuş gibi toplu taşıma araçlarında yaşayarak günü geçiriyoruz.
Onlarla varsak lgbt olanı bilmeden veya bilerek de yaşayıp gideceğiz. Doğru olan insana saygıdır. Yoksa Allah katında her koyun kendi bacağından asılır demişler.
Yanlışsa da tercihleri bunun vebalini bizden sorulmaz. Ama saygısızlık edersek dışlar veya öğrenip birisi böyle diye şiddete başvurursak.
Kul hakkına gireriz sonra ahirette eee o normal insan değildi. Allahın yarattığı fıtrata ters davrandı olması gerekeni yaptım demeye hakkımız yok. Orada kocaman sanane yaptın ne oldu oda kuldu sevabı günahı onla Allah arasındaydı bak kul hakkına girdin derler adama.
Saygı duyuyorum/ destekliyorum diyenlerin dahi yorumunun sonuna kadar okuduğumuzda nefret söylemi/homofobi/cinsiyetçilik akıyor ama kimse bunun farkında dahi değil. Transfobi/homofobi sadece insanları kimlikleri/yönelimleri sebebiyle öldürmek veya linç etmek değildir. İnsanlara bu durumlarından dolayı iğneleyici laf söylemek, aşağılamak, toplumdan uzaklaştırıcı her hareket nefret suçu kapsamına girer. Ayrıca nefret söylemi kullanmak ifade özgürlüğü çerçevesinde değerledirilemez. Buradaki 3iq lu mahlükatlat için artık açıklamaktan dilimde tüy bitti ama gene anlatacağım. Onur günleri veya görünürlük günlerinin temel amacı evlenme, bir çift halinde olunca veya lgbti kimliğini gizlenmediği durumlarda bu sebeplerden ötürü istihdam sağlanmaması, barınma, ulaşım, eğitim gibi hakların kısıtlanmasına karşı bir tepkidir. Elinizi vicdanınıza koyun. Bu ülkede ekonomik olarak orta halli denebilecek ama lezbiyen kimliğini saklamauan bir çifte kim evini kiralar? Neredeyse hiç kimse ve bunun sebebi bu kişilerin lezbiyen olması. İşte olay bunu protesto etmek. Bu ve benzeri ayrımcılıklar için kişilerin haklarının yasalarla korunmasını sağlamak. Ama hiçbir hetero birey ister kadın ister erkek olsun bir queer in yaşadığı dışlanmanın onda birini yaşamayacağı için atıp tutmak kolay oluyor.
LGBTi demek sadece lezbiyenlik değil ki lezbiyenlerin günüsü evet ben böyle şeylere zaten karşı değilim ama LGBT demek sadece lezbiyenler demek değil hepsininkini kutlarım hepsini oldukça olumlu bakıyorum benim için hiçbir sorun yaratmıyorlar ayrımcılık zaten sevmiyorum okulda da böyle olan bir çok arkadaşım var hiçbir sorun da yok aramızda gayet iyi insanlar hatta şöyle bir şey fark ettim genelde böyle şeyleri olan insanlar daha böyle cana yakın oluyor
Hiç sevmediğim işler. Saygı duyuyorum ama uzaktan sjshsb. Ayrıca kişisel seçimleri için bu kadar sesli olmalarını hoş bulmuyorum, git dört duvarda ne yapıyorsan yap arkadaş
Kendimi onlarin yerine koydugum zaman empati yapabiliyorum ama onun disinda gorunce bi midem bulanmiyor degil. Keske boyle dusunmesem, Bu onlarin tercihi degil sonucta. Baski yapilmasina oldurulmelerine, siddet gormelerine, seks objesi olarak gorulmelerine de karsiyim, surekli yalandan yere ortaya cikmalarina, yuruyus yapinca normallesecek sanmalarina da karsiyim. Cok itici oluyo surekli meydana firtlamak ne yasiyosan yasa kim bilecek ne bu goze sokma cabasi inat gibi.
Herkesin mutlu ve özgür yaşamasını diliyorum. Kimse cinsel kimliği yüzünden dışlanmayı hak etmiyor. Bu hayatı sanılanın aksine biz seçmedik! Seçmediğimiz bir hayatın bedelini bize ödetmek kimsenin haddi değil. Lez, gay, trans ya da bisex'ler olarak yaşamaya herkesin hakkı var. Kimsenin özel hayatı kimseyi alakadar etmemeli. 🙂
Lezbiyen Gay Bisexuel Trans Birey Intersex Ve daha fazlası. Yani pansexuel, asexuel falan da bu guruba dahil. Escinsel olmak kötü ya da günah değildir bir tercihtir. LGBTİ olmadan önce ismi Queer'di. Kuir farklı demek. Evet farklıyız ama insanız buradayız.