#heartoffire

Kadın erkek eşitliğine inanıyorum iki taraf da yaşamış olabilir ama bakire olmayan kızlar evlenirken adetleri gelenekleri bahane edip düğün, ev eşyası ve bilezikleri erkeğin almasını beklemesin yatağa girerken nasıl kadın erkek eşitliğine inanıyorlarsa evlenirken de aynı inanç içinde olsunlar
Bireysel bir istek mi toplumsal bir istek mi diye ayırmak gerekiyor öncelikle. Büyük bir oranı toplumsal baskılar yüzünden olduğunu düşünüyorum. Yeni nesil bu konudan uzaklaşıyor diye tahmin ediyorum buna rağmen bu düzene alışmış bir nesil büyütüyor onları toplum baskısını yenmek üzereler. Bir sonraki nesilde kimsenin anacağını düşünmüyorum. Bu baskı ortadan kalktığında mecburi evliliklerde ortadan kalkacaktır. Evlilik oranlarının azalacağından bahsetmiyorum bile. Önemli olan bireyin kendini geliştirmesinde toplumsallaşmadan bireyselleşmeye geçiş yapılıyor.
Ben bir bakireyim görüşler de maşallah döktürüyorlar saçmalık diye ben bir bakir olarak neden sevgilim olmadı neden cinselliğim olmadı daha doğrusu benim gibilerin neden böyle bir şansı olmuyor ♿ tabi bizler yürüyemeyiz elleyemeyiz o işi yapamayız bunu düşünen insanların zihni kirli olduğu için herşeye normal bakılıyor ben neden kolumda bir kız ile dolaşamıyorum neden gezemiyorum neden beraberlik yaşayamıyorum söylesenize
Saçma bence. Ben yapmadım sen de yapmamış ol. tamam gönül ister bunu ama beklemek önceki hayatını yargılamak uygun olmaz
Cevap
29Cevap
Bu bekaret olayı bir tek bana mı çok saçma geliyor Allah aşkına ya
Hayir, ancak böyle bir kesim halâ var maalesef.
Sevgilimin benden önceki hayatı beni ilgilendirmiyor, isterse bir çok cinsel ilişkisi olmuş olabilir benimde olmuş olabilir beni sadece gelecek ilgilendiriyor
Selam gadası 🙃
İnsan ayna gibidir. Kendi nasılsa karşı tarafıda aynı şekilde görür.
Gülmeyin ama bişi dicem, ben bi süredir sürekli eski ilişkilerimi sorgulayan kızlara denk geliyorum. Nedir bu kadınlardaki bakir erkek merakı, ters psikoloji mi yapılıyo erkeklere? Hayır ben öyle bi erkek de değilim, kimseye bunu sormam veya sorgulamam da
Cahilce bir beklenti. Kendi yaşayıp karşı tarafın yaşamamış olmasını beklemesi hak denen şeyden zerre anlamadığını gösteriyor
bakire iseniz ve bunu erkeğinize saklıyorsanız doğal olarak sizinde bakir bir erkek bekleme hakkınız vardır. benim isyanım bütün kızların bakireliğine göz dikip evlenirken yine de bakire kız arayanlara
Ba bahsettiğin beklenti genelde erkeklerde oluyor. Toplumsal saçmalık nedeniyle, kendisi her önüne gelen kadınla sevişen birinin böyle bir beklentide olması aşırı saçma. Ne kadar temizsen, o kadarını isteme hakkına sahipsindir.
Ben bakirim bakir erkeklerin sevilmediğini biliyorum. Tüm hanımefendilere ideallerindeki tecrübeli erkeklerle mutlu olmasını diliyorum. Kimsenin hayatına da cinselliğine de burnumu sokmam. Herkesin kendi bileceği iştir.
Bakir olmayıp da sevişemeyen de var. Önce altyapı olmalı 🙂 Sevmeyi ve sevişmeyi isteyen bir bakir, kısa sürede kusursuz bir partner olur diye düşünüyorum.
Dünya sizin gibi önyargısız ve empatik insanlarla güzel... Sevdiğinizle size mutluluklar dilerim...
Hep çok mutlu olman dileğiyle 😊🎈
Bu soru bu ülkenin kanayan yarası zihniyetlerin değişmesi için bir kaç kuşağın göçmesi derek yoksa çok konuşulur ama bir yara varmaz bu konu..
Ortada bir toplum sözleşmesi varsa toplumu ahlak ile teşhis ediyoruzdur, ahlakta irrasyonel bir kavram olduğuna göre doğru senin gittiğin yoldan gidip senin tecrübelerini yaşayan için geçerli.
Bence her iki tarafta yapiyorsa kendi gibi bir kisiyle yapmasi en dogrusu anlamiyor diye ugrasmaya degmez insanlarla zaman harcamak dogru degil ben bakirim bakire isterim tecrubeli olmaz demek gerek
Kişinin kendisinin bakir bakire vs olmasının bşr önemi yok. Karşından böyle bir beklentin olamaz. Senin tercihlerinle aynı şeyleri düşünmüş olmasını bekleyemezsin.. Ayrıca evlilik öncesi ilişki yararları olan bir konudur
Kimin haddine neyin haddine zaten biyke dusuncelerde olan birini asla hayatiniza sokmayin inanca saygi duyarim yargilamam asla ama bu dusunceyle olan biriykede ayni seyleri dusunmem
Her ne kadar umursamam diyenler çoğunlukta olsada kadinin bakire olmamasi problem edilirken erkeğin bakire olmamasi normal karşılanıyor
Kesinlikle haklısın. Ben bakirim sevgilim bile olmadı bu yüzden kendim gibi biri hayalim... ama basit kadınlarla yatan erkekler 'namuslu' kız araması komik
Bence her ikisi içinde ayni önemli olan akıllardan beyindeki birseylerin bozulmamasi
Saçmalık diyorum, ben mesela cinsellik yaşamış olsam, bakire istemem
En nefret ettiğim insan tipleridir. Kendileri her bolu yiyip sonra ellenmemis birini istiyorlar
bakirim bakireyle evlenme tercihimdir ama bellide olmaz gönlüm birine kayar bakirede olmayabilir
Tercih meselesi bu. İsteyen istediği ile evlenir. Kimsenin tercihlerine karışmaya kimsenin hakkı olur mu? İki kişi birbirini sevdiyse kime ne?
Bunun adı gotlukten başka bir şey değil.
Bencil, kendine güveni olmayan aciz tipler maalesef böyleler
31 yaşındayım bakire değilim he su var toplum baskısı beni yıpratıyor evlilik düşünmyrm oyuzden
Toplumdan kime ne , tanışalım diyorum bende böyle bir evlilik istiyorum.
Ben sana bir soru sorayım. Erkeğin bakir olup olmadığını anlayabilirmisİn?
Kendi öyle olan biri için haktır ama olmayan biri hiç beklemesin bence.
Doğu ve batı kökenlere özenildiği için artık ikisinin de bir önemi yok.
Bekleyemez asla hakkı yok
sende yoksa karşıda olacak demek saçmalık
Aptalca ve bencilce birsey.
Cok yanlis neysen onu iste
Abartmadan anlayışlı olmak gerekir tabi
Hiçde normal değil bence.
bunu kafaya takılmaması lazım
Bekleyemezsin
Doğru değil
denklik önemli
çok doğru değil benim beklemem normal ama :)
Soruyu anlayamadim desem
millet uzaya çıkıyor derde bak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?