Bu hakaret değil de ne?
Neden erkeklerin yaptıkları şeyleri hep normal karşılıyor insanlar ama kadınlara bu kadar baskı uygulanıyor hala?
Bu hakaret değil de ne?
Çok güzel ifade etmişsin bu konuyu, ağzına sağlık. Tabuları normalleştirmek iz gerekiyor bence ilk olarak. Ben kadın arkadaşlarımın regl konusunda şeffaf olmalarını istiyorum genelde, çünkü utanılacak ya da saklanacak bir dırum değil. Bunu paylaştıkları noktada onlar için hayatı daha da kolaylaştırabilirik belki diye düşünüyorum.
Ya erkekler konusunda her şey serbest. Kadinlara niye yasak. Inancımız ayni degil mi bizim? O durum o kadar normal görülürken, bu durum bu kadar sacmaymiş gibi yansitmalari cidden cok tuhaf.
Oral seks falan bile yapmiyolar sanirim kocalari istedikleri halde cok ilginc insanlar ya bilemicem nasil mutlu veya mutsuz evlilik hayatlari var diye
Bu yasaklar ve serbestlikler çok geriden geliyor, törpülenmesi kolay olmayacaktır.
Ama yakın çevremize doğru bi dille ifade edebilirsek biraz daha rahatlarız bence.
o kadar korkunç düşünceleri var ki. Evli birine tecavüz edilmesi daha kötüymüş falan ajdksn
Euvahlar olsun 😅😅
Nasıl bi çevren var senin arkadaşım 😅
Bir diyor ki, 28 yaşinda 2. Cocuguna hamile olan biri, benim hamileliğim riskli yaşimdan dolayi malum biyolojik saatim çalişiyor. Abi o günden bu yana göresm gelmiyo Allah affetsin aklimdan da cikmiyor söyledikleri tüm sacmaliklar
Bence senin kendi sağlığın için terapiye ihtiyacın var. Bu çevre seni çok yıpratır 😐
Benim genel olarak saglikli bir iliski yaşamam icin tedaviye ihtiyacim var...
Senin için üzgünüm ama eminim çok sağlıklı bi ilişkin olacak ve mutlu bi yuva kuracaksın 🙏
Umarım 😊
Teşekkürler güzel dileklerin için 🙏🏼🌸
Rica ederim, sevgiler 🙃
Ben 24 yaşındayken senin de evlilik yaşın geldi dedi biri bana. Bir teyze de bana evde kalmışsın demişti kendi kızı 16 yaşında evlenmiş. Ben 16 yaşındayken sevişmek ne demek onu bile bilmiyordum. Şimdi 26 olmama az kaldı ve hala yalnizim Bu Zihniyetteki insana ne anlatabilirsin ki. Ben evliliği şu an düşünmüyorum istemiyorum diyip kapattım konuyu ki. Beni seven adam yok zorla benimle evlenin diyecek halim de yok kimseye. Bana kalırsa evlenmek değil evli kalabilmek önemli. Ve kiminle evlendigin önemli. Evlendigin adam merhametsiz ise çapkın ise hayatın mahvolur ama bunu dar kafa yapısına sahip kişilere anlatamazsin
Gecenlerde bi komşu da 22 yaşindaki kizinin evlenmemesinden şikyetciydi. Dedim kadina göre biz turşuyuz herhalde
Insanlar çok ilginç ya pazardan 2 kg domates aliyoruz sanki önümüze gelenle evlenelim
Gerçekten çok üzücü. Bu konu hakkında herkesin eğitim alması gerekiyor bence. Sorunun cevabı use tamamen ataerkil bir toplum da yetişmesinde dolayı. Aslında zina erkeğe de kadına da günahtır. Ama bunu anlamazlar. En iyisi sen de kibarca cevabını ver sizi ilgilendirmez de ağızlarını katmak ve takmamak lazım böylelerini
Oo kocalarina bir şey desek kiyamet kopar. Bulusmamak daha iyi bir secenek sanirim
Neden böyle bi ayrıma müsade ediyorsun ben Avrupa’da doğdum büyüdüm orada erkekte yapar kadında yapar kimse bunj sorgulamaz neden ülkemizde erkeklere herşeyi yapıyor da sıra kadına gelince yapamaz oluyor
Bunlar da Avrupa'da doğup büyüyen insanlar
Cevap
13Cevap
Çok güzel bir cümle duymuştum ve sürekli kullanırım "Elalem denilen topluluğu sessize almak" sana ne demeyi öğrenmen gerek. Böylece kafaya takmayacaksın. Biri sana yaşın geçti neden evlenmedin derse ben keyfim ve kâhyası öyle karar verdik çünkü de. Kibar nazik olmaya gerek yok. Haddini aşana haddini aşacaksın
Haklısın yoksa günlerce ne demek istedi bu şimdi diye düşünüyorsun
Bende seyden igreniyom mesela zina yapan cinsellik yasayan kisilerin gunluk hayatta aramizda olmalari bana tuhaf geliyo dusunmesi bile igrenc adama bakiyon masum yuzlu efendi saygili gibi duruyo ama kim bilir neler yasamis iyrencc ya pis bisey o erkeklere oyle bakilmamasi olayini bende anlamiyom ama muhtemelen bizde annelik olayi varya kutsallik gibi hani ondan olabilir bilmiyom dusununce mantiksiz gibi duruyoda degil bence ama erkeginde yasamamasi lazim aw evlenmeden once kocamin baska biriyle evlenmeden biseyler yasamis olmasini dusunmek cok iyrencc ya sonucta bi beraber yasaniyo aw ne bilim tuhaf dusunuyo olabilirim ama oyle gerci bunda bizim sucumuzda var aw erkekler yapinca biz iplemiyoz ama onlar elele tutusmus bile istemiyolar kendileri yasasada haketmiyolar aw boylelerinin kafasina sikacaksin cok gicik oluyom
Yavrum istediğini yaşa yargılayan mal... lardan uzak gez. Herkes kendine baksın.
mastürbasyon konusunda da çekinme vücut senin elbette rahatlatacaksın
Herkesi evlenmek istiyor arıyor ama bulamadığı için evlenemiyor sanan yobaz bi kitle var. İstemiyoruz kardeşim bu devirde evlilik mevlilik uzak olsun
Isterim anne olmak. Hepsinden iyi de olurum. Hepsinden iyi yemek yaparim. Mesele evlenmek değil işte. Mutsuzluğa düşmek istemiyorum emin olmadan
Doğru insan var sanki piyasada. Herkes bi saçma. Evlenenlerin hepsi patır patır boşanıyor. Boşanmayanlar da mutsuz ama birbirini çekiyorlar. İlla bi taraf bozuk çıkıyor niye kendimi mutsuzluğa atayım evlenip gerek yok. Evlenmek isteyen evlensin kendi çeker cefasını.
Takma sen onları canın istediğinde yap napmak. isyityorsan cahil onlar
Bildigin hakaret bence
Kocasi beni o halde görse belki ama öyle bi durumm yok
Ya ben bunlarla bulusunca günlerce onu niye dedi simdi diye düsünüyorum.. neyse
Hayatı nasıl istiyorsan öyle yaşa kim ne düşünür ne söyler umursama o zaman başka türlü bu kalıplar seni bunaltacaktir
valla toplum çok tuhaf kadının nefsi yok gibi davranıyor
Kocalari genelevdeki kadinlarla yatmis mastürbasyon yapanlara hayret etmeleri cok ilginc degil mi ya cildircam
çok var bana gelenelri bir analtsam onlar hiç
Evli misin Kızlar Bir Adım Öne
takma kafana, Allah nasip ederse olur
bazı şeyler önemli ama,
yazarsan anlatırım
sonrada abazanlıktan sapıklaşıp çıkıyorlar
Bende anlamadım gerçekten sana katılıyorum
Kadınlar bıraz ozgur olmalı bencede
Akademisyenim bende aynı senin gibi düşünüyorum
Mesleğin neydi?
arap kültürünün zorla dayatilmasinin sonuclari bu.
Ya bunlar aslında Arap kültürüyle büyümemiş hatta bunu diyen çok modern bir ailenin kızı
fark etmez, türkiye de yetistiyse, bir yerlerde muhakkak karsilasmistir. benim önerim bu tip insanlardan uzak dur. konusma. ben he he diyip geciyorum.
Ya toplu olarak buluşmaktan nefret ediyorum artık uzak duruyorum zaten. Yoksa günlerce dedikleri şeyleri kafama takiyorum.
aynen kendini strese sokacagina bulusma zaten. benim bir akrabam (erkek, kuzenimin esi) elbisemden rahatsiz olmustu. bu benim icin terbiyesizlik. direk art niyet ararim. ama kimse onda art niyet aramadi. elbise, uzun kollu dizi hafif gecen mor tatlis biseydi. gerisini sen düsün. igrencler. seyi düsünüyorum. bu mahluklar disari nasil cikiyorlar
Benim kocam birinin elbisesine baksa ben onun agzina ederdim. Insanlar ne kadar tuhaflar ya gercekten iğrençler
aynen öyle, kuzenimin yapmasi gereken tam da buydu. ki ben normalde acik giyinen biriyim. o elbise kapaliydi, ailemi görecegim diye giyinmistim. neyse. benim felsefem uzak durmak.
Kuzenin seni kiskanmiş. En iyisi uzak durmak onun kocasi rahat durmuyodur o kesin
kuzenim bence beyni yikanmis biri. kocasi hoca. gerisini sen düsün...
Hoca ama elin kizinin elbisesinden etkilenecek ve dile getirecek kadar rahatsiz oluyor. Benim bu tayt olayindaki arkadaş da hacı. Kocasi yazin çarşiya gitmiyomuş herkes açik diye. Ben de bunda art niyet ararim. Herkesin kocasi ne kadar kıymetli ya. Sanki david beckhamle evliler
iste ne sapiklik varsa sunlarda var. zaten art niyetten baska bisey degil. istedigi kisi ile evli olsunar. eger biri, ten görünce kontrolünü kaybedecek duruma geliyorsa. cidden topluma bir daha cikmasinlar
Kesinlikle!
Saçma yargılar
Kesinlikle haklisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?