Merhaba 1.5 yıllık evliliğim bitti. Bugun tam 2 yıl olacaktı. Evlenip İstanbul a gitmiştim. Ege de yaşıyordum hali ile biraz zorlandım adpate olamadım hemen aile ve ortama. Cok problemler yaşadık çok kavglar ettik cinsellikten tutun da her şeye kadar sorunumuz vardı zaten bir ton borçla evlenmiştik ben kredi çekmiştim hiç ucunü sonunu dusunmeden aslında benim sayemde evlendik bile diyebilirim takılar bile benim çektiğim kredi ile yapıldı düğünde aynı şekilde seni beni yok calisirz öderiz diye düşündüm ama aileme söylemedim kızarlar diye. Surekli ailesi ile içli dişli olmamı istiyordu bende yapım gereği mesafeli biriyim zamanla oturan insan ilişkilerini severim ailesinde bana farklı gelen şeyler de oldu gittim hep es denilen şahısla paylaştım neden böyle bana mı öyle geliyor diye. Bir yerlere kavga ederek giderdik bazen ben istemezdim hiçbir şeyde bana danismiyor kafasına koyduğunu yapıyor diye kızardım iki kere kardeşim geldi yanıma ziyarete ilk geldiginde kavgamiza şahit olmuştu eşya falan firlatmalar vardı ikinci gelisinde daha büyük bir kavga yaşadık kardeşim bile ağladı üzüldü sonra iyice gerildik ben hep bosaniriz bak bu evlilik biter böyle evlilik mi olur diyordum giderim diyordum ama duzelelim ve kendine bir çeki düzen versin diye gerçekten bitirmek istesem çok fırsat geçmişti elime ama evlilik sonuçta fedakarlık ister diye sabrettim. Esas sabreden oymuş 1.5 yıl beni alttan almış aslında hiç mutlu olmamış kendinde kusur gormuyorda ben düzenleyin diye bekleyemezmis mutlu olmak için evleniyormuş gerek yokmuş sevgisi bitmiş. Şoka girdim gitti dilekçe verdi aynı evin içinde yüzüme bakmadı telefonuna şifre koydu her şeyimizi sildi barışmak konuşmak istedim izin vermedi gitmiş onunla paylaştığım her şeyi ailesine akrabalarına anlatmış herkes beni sildi düşman oldu çoluk çocuk diyeceğimiz yaşta da değiliz. Her gün kavga ettiğimiz için evden de gitti kendi ailesine ben tek başıma kaldım o evde eşyalarını topla git dedi bir tane tabak bile götürürsen krediyi ödemem dedi. Her şeyde beni kredi ile tehdit etti Haftaya duruşmamiz var. Bir insan nasıl bu kadar acımasız olabilir eğlenceli storyler başkalarını hemen takibe almalar içmeler ben ne haldeyim ailem ne halde önemseyen bile olmadı utanmadan bir de benden hediye etti telefonu ve evlilik alyansini geri istedi ne acı. Şu an psikolojik de tedavi aliyorum nasıl geçer toparlanirim bilmiyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun sayın soran.
Öküz öldü, ortaklık bitti derler ya.
Evliliklerde genelde başta verilen sözler tutulmayınca genelde böyle oluyor. Güveniyorsun, fedakarlık yapıyorsun, sorumluluk alıp sırtlanıyorsun ekonomik yükümlülüğü. Afedersin g. t sıkışınca manevra değiştiriyorlar.
En sevdiğin, çok iyi birisi bile olsa maalesef ama maalesef kaldıramayacağın yükün altına girmemek ve girsen bile bu konuda kendini güvenceye alman gerekiyor.
Neticede insanın yarın nasıl birisine dönüşeceğini bilemiyorsun.
Senin hatan, kusurun olmuş olsa bile gelip de bu borçlar üzerinden sana saldırması, ayıptır, terbiyesizliktir. Haksızlıktır.
Ben genelde soruları iki taraflı ele almaya çalışırım fakat böyle bir karaktersizlik de iki taraflı bakamadım. Ne olursa olsun, kötü bile olsa o evlilik için yapılmış bir fedakarlığa böylesine nankörce bir tutum sergilemek, aşağılık insan işidir...
Hani diyorsun ya, bir insan nasıl böyle kolay vazgeçer diye? İşte insan böyledir, nankördür. Bugün iyiyiz, hoşuz der. Yarın menfaati uyuşmayınca her türlü fırıldağı çevirir. Yazık, valla yazık...
Umarım bu konuda tez zamanda bir düzlüğe çıkarsın. İçinde bulunduğun sorunlar neticesinde ise kesinlikle kendinde bir kusur aramaya girişme. O son bombayı patlatmış, geri çekilmiş. Bu konuda hukuksal bir mekanizma olabilir belki, bu durumu avukat ile iyice görüştün mü? Evlilikte sonuçta her şey ortak, bu borçlar da onunda payı var bir biçimde destek olması gerekiyor çünkü?04 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah bir an evvel iyi olmayı istiyorum krediyi şimdilik ödüyorlar. Biz bir avukat tuttuk anlaşma protokolünde krediyi karşı tarafın ödeyeceğini de yazdık duruşma da haftaya ama olur da ben boşanmazsam ya da nafaka falan istersem diye kredi karşı avukatın hesabında duracakmis boşanma gerçekleşince hemen benim hesabıma aktarilacakmis güvenemiyorum ne kadar avukatta olsa arada böyle karaktersiz bir insanla vakit geçirdim için yan cizerse diye düşünüyorum
- +1 yıl
Mantıken düşündüğümüz zaman onunda ödemesi lazım.
Hadi hepsini ödeme, yarısını ödemeli. Bu evlilik tek başına yapılmıyor ki? Ki sen tek başına sorumluluk almışsın. Her türlü tedbiri almaya çalış, danış, sor, soruştur. Ailende bu konuda fikir alsın etraftan...
Bu sana yapılan kalleşliğe söylenecek çok şey var ama olan olmuş.
Artık tek mesele bu işin çözümlenmesi.
Sağlıklı bir biçimde bu işin içinden çıkarsan evlilik bitmiş falan, hiç kafana takma boş ver. Allah korusun bizleri böyle zihniyetlerden.
Soran+1 yılAmin inşallah Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.
- +1 yıl
Allah razı olsun.
En İyi Cevaplar
+1 yılNe kadar çabuk vazgeçersen senin için o kadar iyi. Nasıl vazgeçer diye sorup durursan kendini üzersin. Bunları kendine ders edin ve bir daha kendini zor duruma sokacak şekilde ailenden başkası için fedakarlık yapma. Ve ailene yalan söyleme. Allah sabır versin.
01 Yorumla
Soran+1 yılToparlanmayi hızlı yapmam lazım haklısın bazen çok iyi hissediyorum bazen darmadağın bazen de ağlıyorum geçer umarim
Tam bir kansızmış, yazık olmuş sana. Ama çocuğun yoksa bu senin için bir lütuf. Büyük bir tecrübe ve olgunluk katacak. Bundan sonraki adımlarında daha dikkatli olmanı sağlayacak. Bu karakterle zaten bir ömür geçmezmiş. Şükret
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın çocukla daha zor olurdu. Aynen gecinemez misiz zaten
- Cinsel Yaşam konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle çok üzüldüm ama bişeyi dip not olarak paylaşmak istiyorum yasalar değişti şimdi mal paylaşımı diye bişey yok ne var diyor mahkeme altını eşyası vs diyor ki bunlar kimin parasiyla alındı sende kredi dokümanını sunarsin her şey otomatikman sende kalır altinlarda dahil olmak üzere o eskidenmiş herşeyin ortak olduğu birde krediyi ödeyeceğine neden güvenesin bunu yapan karaktersizin. sende lütfen dik dur asla geri adım atma kararlı ol boşan şu an seni bitirdi diye zevk alıyordur lütfen bu zevki ona yaşatma
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet bosanacagim çok incindim zaten daha buraya yazmadigim neler neler var ama inşallah kimsenin yanına kalmaz.
- +1 yıl
Boşanma protokolün de krediyi onun ödeyeceğini belirtin lütfen umarım artık daha mutlu olursun anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğ lütfen kendini bırakma
Soran+1 yılTeşekkür ederim inşallah
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
6Cevap
m +1 yılBence senin çektiğin kredi ile ev dizmeye çalışması ile sana baştan sinyal vermiş. Tabi çekilecek çile yazıldığı için alnına farketmemişsin. Yapacak bir şey yok. Ucuz kurtuldum. Beteri de olabilirdi deyip hamd edip yoluna bakacaksın
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru haklısın o krediyi bile çekmemeliydim bu devirde kim kime yapar. İnsallah iyi olurum en büyük dileğim bu
+1 yılOkurken cidden ne hayatlar varmış dedim sanki sadece seks için evlenmiş sonra da ayrılıyor gibi bu ne kadar kolay geliyor insanlara nasıl Bir rahatlık cidden yazıyı okurken için sızladı yaş farkınız çok mu
01 Yorumla
Soran+1 yılBenim de yazarken içim sizlqrdi ben 30 o 31 yaşındaydı
+1 yılAcilardan profesyonel destekle daha da guclenerek cikacaksin emin ol buna inan. zor bir surec seni bekliyor ama guclu bir insan olmalisin ki bir cok zorluga direnmissin. Biraz daha sabret.
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen profesyonel destek alıyorum şu an iyi gelir inşallah.
+1 yılBunu sana eşin olcak o köpek mi yaptı ya Allah yardımcın olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet o yaptı amin inşallah dua ediyorum iyileşmek için.
Kendine bir arkadaş bul manevi olarak destek olacak birini
04 Yorumla
Soran+1 yılVar arkadaşım ama nasıl desem insan ne yaşıyorsa kendi bilirmis ya değişik bir duygu
Soran+1 yılÖyle biri yok maalesef
Cinsel Yaşam konusunda 956 cevap paylaştı. Sakin ol önce. bence kurtulmuşssub. nereden dönersen kardır. hatalar olmuş. belki bu süreç biraz dha yorucak ama sonucta düzlüge çıkacaksın. lütfen canını sıkma. ana sorun uyumauzluk mu
02 Yorumla
Soran+1 yılHer bakımdan uyumsuzluk vardi. Aileciydi çok aşırı sanki sadece onun ailesi var gibi davraniyordu. Basinq buyruktu sürekli bir seulerine karsi çıkmaktan yorulmuştum
Vay aw ne hayatlar yasiyir insanlar
00 Yorumla
+1 yılKıyamam sana 🙁
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem