Bir insan nasıl bu kadar kolay vazgeçer?

Merhaba 1.5 yıllık evliliğim bitti. Bugun tam 2 yıl olacaktı. Evlenip İstanbul a gitmiştim. Ege de yaşıyordum hali ile biraz zorlandım adpate olamadım hemen aile ve ortama. Cok problemler yaşadık çok kavglar ettik cinsellikten tutun da her şeye kadar sorunumuz vardı zaten bir ton borçla evlenmiştik ben kredi çekmiştim hiç ucunü sonunu dusunmeden aslında benim sayemde evlendik bile diyebilirim takılar bile benim çektiğim kredi ile yapıldı düğünde aynı şekilde seni beni yok calisirz öderiz diye düşündüm ama aileme söylemedim kızarlar diye. Surekli ailesi ile içli dişli olmamı istiyordu bende yapım gereği mesafeli biriyim zamanla oturan insan ilişkilerini severim ailesinde bana farklı gelen şeyler de oldu gittim hep es denilen şahısla paylaştım neden böyle bana mı öyle geliyor diye. Bir yerlere kavga ederek giderdik bazen ben istemezdim hiçbir şeyde bana danismiyor kafasına koyduğunu yapıyor diye kızardım iki kere kardeşim geldi yanıma ziyarete ilk geldiginde kavgamiza şahit olmuştu eşya falan firlatmalar vardı ikinci gelisinde daha büyük bir kavga yaşadık kardeşim bile ağladı üzüldü sonra iyice gerildik ben hep bosaniriz bak bu evlilik biter böyle evlilik mi olur diyordum giderim diyordum ama duzelelim ve kendine bir çeki düzen versin diye gerçekten bitirmek istesem çok fırsat geçmişti elime ama evlilik sonuçta fedakarlık ister diye sabrettim. Esas sabreden oymuş 1.5 yıl beni alttan almış aslında hiç mutlu olmamış kendinde kusur gormuyorda ben düzenleyin diye bekleyemezmis mutlu olmak için evleniyormuş gerek yokmuş sevgisi bitmiş. Şoka girdim gitti dilekçe verdi aynı evin içinde yüzüme bakmadı telefonuna şifre koydu her şeyimizi sildi barışmak konuşmak istedim izin vermedi gitmiş onunla paylaştığım her şeyi ailesine akrabalarına anlatmış herkes beni sildi düşman oldu çoluk çocuk diyeceğimiz yaşta da değiliz. Her gün kavga ettiğimiz için evden de gitti kendi ailesine ben tek başıma kaldım o evde eşyalarını topla git dedi bir tane tabak bile götürürsen krediyi ödemem dedi. Her şeyde beni kredi ile tehdit etti Haftaya duruşmamiz var. Bir insan nasıl bu kadar acımasız olabilir eğlenceli storyler başkalarını hemen takibe almalar içmeler ben ne haldeyim ailem ne halde önemseyen bile olmadı utanmadan bir de benden hediye etti telefonu ve evlilik alyansini geri istedi ne acı. Şu an psikolojik de tedavi aliyorum nasıl geçer toparlanirim bilmiyorum.
Bir insan nasıl bu kadar kolay vazgeçer?