Selam KS ahalisi! Cinsellik yemek yemek ve su içmek kadar doğal bir ihtiyaçsa ve aile bu konuda çok baskıcı ve ketum olsa bile, insanlar bir şekilde bunu kulaktan dolma yöntemlerle öğreniyorsa ve bu da toplumda çözümsüz cinsel sorunlara yol açıyorsa, neden bu düzen bir türlü değişmiyor?Yapmak ayıp; onu anladık da konuşmak neden ayıp?
Cinsellik konusunda konuşmak neden ayıp sayılıyor?
Aile ve toplumla ilgili. Fakat bence çiftler dışında konuşulması saçma. Örnek buradan bir kızla niye cinsellik konuşayım ne sorabilirim ki merak ettiğim varsa İnternet var zaten uzman doktorlar filan cevabı vermiş. En doğru bilgiyi buradan edinebilirim. Zaten cevabı belli olan bir şeyi sormam saçma olur. Zevk almak için denilecekse bir kızla cinsellik konuşmak yerine İnternetten video izleyebilirim sonuçta hayatımda biri yok video izlemem de sakınca yok bu yüzden. Bence devlet cinsellik ve cinsel sağlık için a dan z ye detaylı şekilde bilgilendirme amaçlı website hazırlamalı gençler buradan tüm sorularının cevabını alır, bilgi sahibi olabilir. Yemek su uyku vb. Gibi hayati ihtiyaç değil cinsellik sonuçta. Zevk meselesi şu an canım oyun oynamak ister oynarım bunun gibi oyun oynasam da olur oynamasam da olur hani, cinsellikte öyle hiç ilişki yaşamayanlar gayette sağlıklı yaşayabiliyor hayati bir şey değil cinsellik. Zaten tıp çok ilerledi sperm bankası vb. Yöntemlerle bile hiç ilişkiye girilmeden üreme gerçekleşebiliyor. Belki ilerde çok daha farklı yöntemlerde çıkacaktır. Olmazsa olmaz değil cinsellik sonuçta. Konuşmak çiftler dışında gereksiz bir şey. Zaten cevabı belli soruları sormak saçma olur, eğilimleri fantezileri gibi şeyler sorulacaksa bu özeldir utanma değil de özele girer. Her önüne gelenle konuşulmaz nasıl aile içi ev içinde olanlar evde kalır bu da öyle kendisinde kalmalı.
Şuana kadar olmadı. Aşağı yukarı 30-40 yıl daha yaşasak bunca zaman dert etmedim 30 40 yıl daha da dert etmem. Ara sıra İnternette açıp izliyorum da hani o da keyfi izlemesem de olur hayati önemi yok sonuçta. Sevgilim olduğunda izlemiyorum tabi ihanete girer diye. Geri kalan ömrümü hiç cinsellik yaşamasam da olur. İrade meselesi istesem video bile izlememe gerek yok yanlış hatırlamıyorsam en son 3 4 hafta önce izlemiştim. İş güç spor gezme oyun kitap okuma gibi aktivitelerim bana yetiyor.
Temel bilgilerin aile tarafından verilmesinin uygun olduğunu düşündüğüm bir konu, en azından çocuklar oradan buradan yanlış bilgilerle büyüyüp toplum içerisinde rencide olmazlar. Hatırlıyorum, ortaokulda fen hocamız döllenme, çocuk oluşumu vb. konuları anlatırken özellikle tembihlerdi “güleni sınıftan atarım” diye. Evet, gülünülecek bir konu değil ama aile yapısından kaynaklıdır ki çocuklar bu bilgileri “ayıp” olarak zihinlerine yerleştirdikleri için ayıp olan şeyler doğal olarak komik geliyor. Yetiştiğimiz toplum gereği böyle bir algının küçük yaşta çocuk akıllarımıza oturtulması neticesiyle, biz çocuklar ister istemez böyle bir zihniyeti taşıyor bulunuyoruz ve bundan kurtulmamız için de yaşadığımız coğrafyanın köklü bir değişime gitmesi gerekiyor. Yakın bir gelecekte değişecek bir düşünce olduğunu düşünmüyorum, köklü değişimler zaman ister...
Çözemedim bunu Türkiye’de var mı mesela şu an olduğum yerde yok erkekler genelde işte şöyle bir zihniyete sahipler erkekler her zaman cinsellikte bir adım önde olur hakimiyet erkekler sürer kadın sadece yatar böyle saçma sapan bir düşünce var kadınlarda şöyle korkuyorlar seks diyince kaçacak delik arıyor kadınlar her iki bazıları var ya eşleriyle cinsel ilişkiye girmek ile övünüyor işte biz yapmıyoruz diye halbuki bilmiyor ki adam kendisini yapmıyorsa başkasını yapıyordur Çok düşük ve geri bir zihniyet maalesef Bir de üzücü bu kadar güzel zevk verici bir şeyden kendilerini geri koyuyorlar.
Bu cidden üzücü bir şey ama insanlar çok geri zihniyetli yazık ben üzülüyorum yani acınası bir durum sonuçta cinsellik yani nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama yemek yemek su içmek giyinmek barınma kadar olmasa da bu da bir ihtiyaç yani ama tabii ki de ihtiyaç olması herkes ile yapılabileceği anlamına da gelmiyor
Doğal bir ihtiyacı bu kadar sorun etmelerini ben de anlayamıyorum. Yorumuma beyzaaa66 nikli birinin yorumunu okumanı rica edeceğim, bu toplumun neden böyle olduğunu gösteriyor.
Aileler tabu olarak görüyor. Çünkğ öyle yetiştirildiler yani bu bir nesil sorunu değil aslında. Kimi aile dini sebeplerden kimi aile tamamen bilinçsizce bazen kişinin psikolojik sorunları yüzünden bu konuya mesafeli duruyorlar. Yani kötğ ama niye? Bilinmiyor. Ya da travmalar buna neden oluyor illa toplum normları da olması gerekmiyor. Bir de Türkiye’de ve bir çok müslüman ülkede erkeğe tabu yok! Seks kadın için tabu günah. Erkeğe mübah kadına günah. Her şeyde olduğu gibi çifte standart!
O kadar haklısın ki.. Ben ilk önce ailede sonra da okulda cinsel eğitimin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Seçmeli ders olarak verilebilir, istemeyen göndermez ama bu konuda bir seçme hakkı tanınmalı..
Bu devran böyle gelmiş böyle gider derler ya aynı o hesap bu konu da. Ancak şöyle bir durum var ki, neyi nerde ne biçimde konuştuğun çok önemli. Öte yandan örneğin ben ileride eşim olacak insanın da bu konuya olan bakış açısını öğrenmek amacıyla elbette ki konuşacağım, konuşmalıyım da. Ki Sevgilimle bu mevzulardaki tutumlarımız konusunda bilgi sahibiyiz. Evlendikten sonra farklı bir durumla karsilasmaktansa ilişkide olduğum insanla bunu öncesinden konuşmak çok çok mantıklı. Artı Bir parantez açayım, maalesef benim ailemde de bu mevzu hali altına süpürülür. Biraz da kuşak farkı var arada tabi. Öyle görmüşler, öyleler.
konuşunca şahsen yaşadığım için biliyorum bilgiyi paylaşınca sanki basitmişsin gibi her önüne gelenle her şeyi yapacakmışsın gibi yanlış algılanıyorsun sonra mesajların, ahlaksız tekliflerin ardı arkası kesilmiyor. sonra bunlar tehdide dönüşüyor. nasıl siyaset için düşünce özgürlüğü yok ise ülkemizde seks özgürlüğü de yok. bırak seks özgürlüğünü dilediğin gibi seks yapmayı yaşamayı seks üzerine konuşma özgürlüğü bile yok.
En temel fizyolojik ihtiyaçlarımızdan bir aslında baktığımızda ama toplum tarafından Öyle bir baskılanmış ki, hep acaba ne derler, acaba yanlış anlar mı karşı taraf, hakkımda ne düşünürler ki gibi sorular sorar hale geliyoruz kendi kendimize. Hatta KS playforumunda bunu çok net görüyoruz. Cinsel ağırlıklı konular var genelde ve bunun temelini de çevremizdeki insanlarla bunları net bir şekilde ifade edemez oluşumuz oluşturuyor
Sadece bizim ülkede değil doğu kültüründe bu var. Cinsellik konusunda cahil olduklar için çocuklarımız tacize ve tecavüze uğradıklarında ya bunu anlamıyorlar ya da utandıkları için söyleyemiyorlar.
@beyzaaa66 yobaz zihniyetin dinle alakası yok sizin gibi düşünenler neden yobaz zihniyet dendiği zaman çılgına dönüyorsunuz. Aynı problemler ırak'ta, suriye 'de ve hindistan'da da yaşanıyor bu ülkedekilerin hepsi dindar mı zannediyorsunuz. Öncelikle dini tam olarak öğrenin ondan sonra dini savunun. Sadece üstteki yorumumu okuyup bu tepkiyi vermişsiniz.
İnsanlar cinsellik konusunda konuşamadıkları ve eğitim almadıkları için hep yalan yanlış bilgilerle doluyorlar. Bu da ileride evlenince mutsuz bir cinsel yaşamın zeminini hazırlıyor.. Haksız mıyım?
Abazan gibi konuşmaktan bahsetmiyorum zaten. Mesela kadınlar ilk cinsel bilgilerini ailede alsa atıyorum kız çocuğu, bu konuları annesiyle, ablasıyla, teyzesiyle rahat rahat konuşabilse, onlardan bilmediklerini rahat rahat öğrenebilse, kafasındaki sorulara cevap bulabilse kötü mü olur?
Toplumun temel taşı ailedir. Aileyi birarada tutan da eşler arasındaki sevgi, saygı ve muhabbettir. Bence bu konuda da konuşulması gereken çok şey var..
Bana gore ayip boyle seyleri elin adamlariyla konusulmaz bu kadar basit. Neyin aciklamasini istiyorsunuz anlamiyorum. Sizin gibi insanlar cogaldi ulkede ve Şu an ulkede edep haya kalmamis.