Cinsellik dediğimiz olgu ilk insanla beraber var olmuş ve beslenme ve barınmayla beraber insanlığın üç temel dürtüsünden biri olmuştur. Zaman içinde cinsellik farkıl zevkler içeren fantezilere evrilmiş, klasik seksin dışına da çıkmıştır. Bugün benim kendime göre kırmızı çizgilerim olmakla beraber sekse dair kimsenin yaşadıklarını veya hayallerini tabu olarak görmem. Benim doğrularım mutlak dopru değildir ve herkesin doğruları benim doğrularımla aynı olmak zorunda da değildir. Yani insanlık tarihiyle aynı yaşta olan cinsellik neden tabu olsun ki?
Cinsellik benim için özel alan sınırıdır. 'Tabu', yasak anlamında kullanır. Benim cinsel kimliğim özeldir, benim zevk aldığım cinsel kimliğim bana özeldir. Bunu dışarı çıkması, benim sınırlarımı yıkar. Ayrıca cinsellik her yerde farkında olmadan bir tabudur. Daha doğrusu, cinsel kimliğe empoze edilmeye çalışan bazı fanteziler. Örnek veriyorum bir kadın için grup seks fantazisi sert bir kırmızı alansa bu onun cinsel tabusudur. Aynı şey erkek içinde geçerlidir. Cinselliğin sınırları tabularlara çevrilmiştir.