Evlenmek için sebep bulamıyorum, bende mi sıkıntı var?

Cogu kadın, maddi özgürlüğü bile olsa evlenmek, gelinlik giymek yuva kurmak falan istiyor. Ben öyle degilim. Kendi parami kendim kazaniyorum, kendim geçiniyorum. Çevremdeki evlilere bakiyorum mutsuzlar. Cinsellik desen yine cogu kadin zevk almiyorum, tatmin olmuyorum, erkekler bu konuda bencil kadını düşünmüyorlar, zevk almadigimdan görev gibi yapiyorum vs diyor. Aldatıldım diyen var.

Evli olanlari birak sevgilisi olan kızlar bile boyle diyor. Cinsellikte o yüzden bir seçenek gibi değil. Kocam kendi isini bitirip kenara cekilecekse ne anlami var?

Sonra bazi erkeklere bakiyorum kadina saygi yok, guzel soz soylemek yok, gonlunu hoş etmek yok. Yani en egitimlisi bile böyle. Bizim ulkede ciftler birbirini yormaktan baska bir iş yapmiyorlar. Evlilikte yükü paylasmak yerine birine yüklüyorlar. Bu yükte ne yazik ki kadında oluyor çalışsa bile.

Yani dusunuyorum tartıyorum evliligin olumlu olumsuz ozelliklerine bakiyorum bir kadin olarak evlilik icin sebep bulamiyorum. Hani belki erkekler duzenli cinsel hayat, arkam toplansin, yemegim yapilsin vs diye sebeplerle istiyorlar evliligi ama bunlar kadin icin yok. Ben sebep bulamiyorum yuva kuracak.

Begeniliyorum, gelip tanismak isteyen oluyor, falancanın oglunu tanıştırıyorlar uygun bulmadim, benim kafa yapima uyusmuyor diyerek yolluyorum. Ya da dogru kişi, bana sıcak, samimi gelen, bu yuva kurma işini bana gercekten yaptirabilecek kisi daha karşıma çıkmadı ama yine de evlilik bana mutluluktan cok yorucu, tehlikeli, anlamsız geliyor.
Evlenmek için sebep bulamıyorum, bende mi sıkıntı var?