Nasıl evlenmeden olmuyor?

Toplumca bir yargımız vardır bilirsiniz. "evlenmeden olmaz" diye. Mesela örnek verirsek ben 19 yaşındayım kariyerimi kurduktan sonra evlenmek istiyorum. Hayatımı kurmadan hayatıma birini alamam sonuçta. 5 yıl sonra kariyer planlarım okey. Sonrasında yeni hayata alışma düzene oturtma derken 7 yıl sonra evlenirim. Şu saçma sapan "evlenmeden olmaz" yargınız ne kadar mantıklı şimdi? 7 yıl boyunca kendi kendimi mi idare edeceğim? 😂Mast bile en az 40 dk sürüyor doymuyorum yani sırf evlenmeden olmaz zihniyetli o çok bilmiş el alem toplumu yüzünden, sırf cinsellik için saçma sapan bir evlilik yapıp çok sayıda hayatının içine eden insanlar var. Öyle daha mı güzel oluyor? Neden erkekler cinsellikte özgürken ve bununla gurur duyarken kadınlar hem ayıplanıyor hem de utanıyor. Neden? Kadınlar mal olarak mı görülüyor? Kadınlara neden ikinci el, sıfır mal gibi muamele yapılıyor? Yahu bir de onlarca kadınla yatıp kalktıktan sonra utanmadan kendi gibi birine sırf kadın olduğu için namussuz diyen namussuzlar var. Namus sadece kadına özgü değildir. Namus cinsel organlarımız da değildir. Neyse yeter ama şimdilik. Uzatmayacağım. Diyeceklerim şimdilik bu kadar.
Nasıl evlenmeden olmuyor?