Şimdiye kadar hiç kullanmadım kullanmıyorum da bana iğrenç geliyor ama aids gibi hastalıklar da var tabi sizce günün birinde sorun olur mu?
Cevabın nedir?
Merhaba, bana göre kondomsuz cinsel ilişki sıkıntı olur. Tabii ki de cinsel ilişki yaşadığın kişiden eminsen yani cinsel ilişki yaşayacağın kişide hastalık olduğunu düşünmüyor isen o zaman pek de sıkıntı olmayabilir. Ama bana kalırsa cinsel yolla bulaşan bir hastalık var mı diye test yaptırmadan kondomsuz ilişkiye girmek çok sakıncalı. Çünkü hastalık olmadığını düşünsen bile öyle olmayabilir. Evet kondom zevki azaltıyor kabul ediyorum ama yine de kullanılmalı diye düşünüyorum şahsen. Yine de siz bilirsiniz tabi.
23 Yorumla- +1 yıl
Ne demek uzun uzun açıkladığın için ben teşekkür ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
3Cevap
Bunu bize soracağına ilk önce git de test yaptır bakalım bişey çıkmazsa bundan sonra kondom kullan bişey çıkarsa da geçmiş olsun suprise bitch🤣
25 Yorumla- +1 yıl
test yaptırmaya üşenirim ya
- +1 yıl
karizmama hiçbir kadın dayanamıyor
- +1 yıl
AIDS olunca senden tiksinecekler sadece kadınlar da değil gittiğin her yerde örneğin Allah korusun ameliyat olman gerekiyor her doktor bunu yapmaz genelde ekstra ücret talep ediyorlar hastanede çalıştığım için biliyorum. Güzellik gelip geçicidir maalesef doğanın kanunu bu sana tavsiyem erken yaşta önlemini al.
- +1 yıl
doğru diyorsun da ben akıllanmam
+1 yılHastalık konusunda güveniyorsan kullanma ama önlem amaçlı ilk zamanlar kullanılabilir.
00 YorumlaOndan eminsem kondom kullanmam içini hissetmem lazım
00 YorumlaHastalık olmadığına eminsen niye olsun
30 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 570 cevap paylaştı.
+1 yılTabi ki olur
219 Yorumla- +1 yıl
bir şey sorcam, yanliş anlama lutfen
Peki kondomsuz kunlanan eger erkek içi boşaltsa?
Umarim turkiyede hap bebek olmamasina kunlaniyorsunuz dimi
(Uzgunum doguma buyume fransali) fransada hap kunlaniyorlar bebek olmamasi icin, peki turkiyede öyle şeyleri var mı , kunlaniyorlar mi? Yoksa boşaltmadan çekiyorlar? - +1 yıl
@KadinSevgilisı doğum kontrol haplarından bahsediyorsan eğer Fransadaki gibi Türkiyede doğum kontrol hapları belli bir yaşa kadar ücretsiz devlet tarafından sağlanmıyor. Hiç bir yaşta sağlanmıyor hatta zannedersem evli olmayanlara reçete etmeyen cahil doktorlar da var. Kondom kullanmayan erkek içi boşaltsa tabirinden bir şey anlamadım kurduğun cümleler Türkçede pek anlaşılamıyor. Doğum kontrol hapları kullanımı konusuna gelirsekte bence kadınlar aslında kendileri için zararlı bir şeyi kullanmak zorunda değiller. Hiç kimseye zararı olmayan “kondom” gibi basit ve erişebilir yöntemler varken bunu kullanmamak saçma bir yöntem. Ayrıca bulaşıcı hastalıklardan bahsettiğimiz zaman da onlardan korunmanın kondom haricinde hap gibi bir yöntemi ne yazık ki henüz mevcut değil. Bebek oluşumundan hap ile korunulabilir ama bulaşıcı hastalıkları koruyan bir hap dünyanın hiç bir yerinde Fransada bile yok.
- +1 yıl
Evlilikte hap yerine kondom kullanmak bana saçma geliyor çünkü kondom zevki azaltıyor ayrıca o anda kullanım zorluğu çıkartıyor
- +1 yıl
@xCuppycake bunlar tamamen kişisel tercih aslında kimisine ilaçların bir zararı olmazken kimisine de çok iyi gelmeyebiliyor herkes hap kullanamıyor bazen de sağlık sorunlarından dolayı... O yüzden bence en iyisi ve en ulaşılabilir yan etkisiz olan yöntem kondom
- +1 yıl
@Kokusucilek yorumuna paylaştığını çok çok teşekurler ederim öyle guzel yazmişsin ki ve duşunenlerine ellerini ayaklarini öpmek isterdim gercekten.
Yorumuna parça parça çevaplayim
(doğum kontrol haplarından bahsediyorsan eğer Fransadaki gibi Türkiyede doğum kontrol hapları belli bir yaşa kadar ücretsiz devlet tarafından sağlanmıyor. Hiç bir yaşta sağlanmıyor hatta zannedersem evli olmayanlara reçete etmeyen cahil doktorlar da var)
- turkiyede ki buyuk hatta yapıyorlar , turk kanunun kadınala duşunmiyorlar , evet senden katįlıyorum turk doktorlar hepsi cahildir lar ne yazık... fransadaki 15 yaşinda bir kiz kadın doktor'a gidebilir bedava rapor verir ve eczanede o rapor'u göstererek bedava hap'i veriyorlar parasız olduğu için, devlet veriyorlar, ha hastaneye de gidebilir ordan de direk hap'i veriyorlar, 18 yaşlarindan ustu sigorta veriyorlar şöyle mesele, kadrolu çalişsa onun yumiyesi azçik parasi sigortaya gidiyor bunu bizde yeşil kartı sigortasidir
(Birinci parti ) - +1 yıl
@Kokusucilek
(Kondom kullanmayan erkek içi boşaltsa tabirinden bir şey anlamadım kurduğun cümleler Türkçede pek anlaşılamıyor.)
- Normaldir , mesela bazen fransiz kelimelerde turkçeyi çeviremez çunku yoktur o kelimekerde
Sana başka bir turlu söyleyim
Diyelim sen ile ben seks ilişkiye giriyoruz, sana diyorum ki prezervatif bende yok ama yapıyoruz, bir saat boyunca, hiç durmadan içine boşaltıyorum, onu söylemek istiyordum. Prezervatifsiz yaparken mutlaka hamile kalirdin !
(Doğum kontrol hapları kullanımı konusuna gelirsekte bence kadınlar aslında kendileri için zararlı bir şeyi kullanmak zorunda değiller. Hiç kimseye zararı olmayan “kondom” gibi basit ve erişebilir yöntemler varken bunu kullanmamak saçma bir yöntem.)
- bundan senden katılıyorum, son kararı kızlardandir kondomlu isteyenler ve de kondomsuz isteyenler bundan karşi değilim ama genelde sonuçta bebek yapmamasi içindir, bana kalsa kadindan zararını olmasina bende istemem,
(Ayrıca bulaşıcı hastalıklardan bahsettiğimiz zaman da onlardan korunmanın kondom haricinde hap gibi bir yöntemi ne yazık ki henüz mevcut değil. Bebek oluşumundan hap ile korunulabilir ama bulaşıcı hastalıkları koruyan bir hap dünyanın hiç bir yerinde Fransada bile yok.)
- bundan senden katılmıyorum, doğum kontrol hapı kanserojen değil, yoksa butun kadinlar o hap'ı kunlanmazdı lar
Bak yalanı yok, senle çiddi çiddi söyluyorum, 17 senelik oldu, seks ilişkiye kondomsuz yapiyorum, 3 tane sevgilim var hap kunlaniyorlar, istersen hastalik raporumuzu sana gösterelım, sevgilimleri ile ben hala bulaşıcı bir hastalığımız yok, 17 senelik oldu..
Benim için, bulaşıcı bir hastalik, kondomsuz anal seks yapanleri olanlardir, anal seks yapanleri, vajinaya de yapıyorlar bunun kesinlikle hastalik bulaştırıcı, hayatimda hiçbir zaman anal seks yapmadım ve de yapmam... DE..
Evet doğru dur dunyada hastalik hab'ı koruyan hìç bi yerde yok bundan senden katıliyorum
Olsa da adam zengin olur
Saygılarimla 🌷🌷🌷
(Ikinci parti ) - +1 yıl
@xCuppycake Evlilikte kondom kullanmak bence de çok saçma, zaten belli bir birliktelik süresi sonrası partnerle uyum yükselmiş oluyor, dışarı boşalma vs daha mümkün, zaten içine boşalsa bile düzenli seks varsa hamilelik ihtimali düşüyor, sperm olgunlaşma süresi diye bir şey var ama tek gecelik ya da çok eşlilik durumları varsa korunmaya dikkat etmek gerekir
- +1 yıl
@TirelessGentleman dışarı bosalma erkekte sorun yaratıyor bence en iyisi spiral ve hap
- +1 yıl
@xCuppycake doğum kontrol hapları kanserojen demedim hormonal haplar olduğu için çeşitli hastalıkları olan veya çeşitli hastalıkları taşıyan ya da bazen de bazı durumlarda sağlıklı insanlara bile önerilmiyor. Herkesin vücudu ve yaşam tarzı farklı olduğu gibi her insanın da doğum kontrol yöntemi farklıdır. Ayrıca tabi ki düzenli bir partneriniz varsa ikiniz de ilişkiye başlamadan önce hastalık testlerini yaptırıp negatif sonucu gördüyseniz ve taraflarda birbirini aldatmıyorsa, başka bir doğum kontrol yöntemini daha çok sevdiyseniz kullanmak istemeyebilirsiniz. Ama yine de çoğu çift test yaptırmadan, aldatma ihtimalini göz ardı ederek, doktor kontrolünde doğum kontrol hapı kullanmayarak bence çok fazla konuyu riske atıyor. Ben kendi açımdan bu kadar hormon içeren yöntemleri olası yan etkilerini de göz önüne alarak tercih etmiyorum.
- +1 yıl
@xCuppycake Spiral de sorun yaratabiliyor, bence en uygunu kişiye göre seçin, dışa boşalma konusunda da kişiye göre değişebilir haklısın. Ama sürekli dışa boşalacak diye de bir kural yok zaten, sperm olgunlaşma süresi diye bir şey var, eğer düzenli yaşanıyorsa cinsellik hamilelik için belirli şartlar uygulamak gerekiyor, yoksa kadının hamile kalması kolay değil... Hapın da kadınların sağlığı üzerine çokça yan etkisi var, o yüzden pek tercih edilmek istenmiyor...
- +1 yıl
@TirelessGentleman o zaman sevişmeyin 😅
- +1 yıl
@xCuppycake en iyisi kondom 😅😂
- +1 yıl
😁😁😁🌷
- +1 yıl
En son kararı kadın verir 🌷
- +1 yıl
@xCuppycake olmaz, sevişmemiz lazım, sevişmemiz gereken şeyler var :D ben de kondoma karşıyım zaten, en iyisi en doğal şekilde yaşamak, gerekir se ertesi gün hapı ya da spiral, tabi kimseyi riske atmadan
- +1 yıl
@TirelessGentleman ertesi gün hapı kadını riske atar bu arada
- +1 yıl
@xCuppycake ertesi gün hapı çok zorunda kalmadıkça kullanılmamalı. Senede en fazla 2 3 kere içmek gerekiyor ki bu bile kadın için çok zararlı
- +1 yıl
@xCuppycake biliyorum, işte ondan diyorum, kimseyi riske atmadan, doğum kontrol hapları da sıkıntılı, hormonları etkiliyor, ertesi gün hapı da, aslında almanlar elektronik bir cihaz geliştirmişler, vücut sıcaklığına göre hangi gün hamile kalınabilir onu gösteriyormuş, bir yerde okumuştum, ondan edinmek gerek, ayda 4 ya da 6 gün gibi bir zaman dilimine denk geliyor, ona göre doğum kontrol yöntemi kullanmak lazım, spiral kullanımında sıkıntı yoksa (bazı kadınlarda devamlı kanamalara sebep olabiliyor) o da kullanılabilir.
- +1 yıl
@TirelessGentleman aslında o dediğin şey takvim yöntemi eğer regl döngüleri düzenliyse kendin bile takvimle takip edebiliyorsun. Özellikle gebelik düşünen kadınlar kullanıyor genelde hangi günler ihtimal yüksek hangi günler düşük diye ama tabi ki onu da kullansan ek koruma şart çünkü korunma yüzdesi baya düşük bir yöntem. Yani risk hep var.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKondomsuz olur mu hiç yaw
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım