Bir anda cinsellikten vazgeçen bir sevgilinin amacı nedir?
Ben bunu kendimden biliyorum şöyle açıklayım biz bazı erkekler gerçekten sevdiğimiz kızlara cinsellik gözüyle bakamıyoruz çünkü onları o kefeye koymaya kıyamıyoruz ben aşık olduğum kızı düşünerek pek fazla mastürbasyon yapmadım onunla seks yapmayı hayal etmedim onunla güzel bir evimiz olsun yuvamız olsun birbirimize sarılalım birlikte yaşayalım ve çocuklarımız olsun diye hayal ettim tabi sevdiğimiz kızla evlendiğimiz zaman evlilik hayatımızda doğal olarak cinsel ilişki olacak zaten belki sevgilinizde size o gözle bakmaya kıyamıyordur sizi sevdiği için bide böyle düşünün
bir çok nedeni var sıralamak gerekirse
stres olabilir
duygusal bozukluk olabilir
sosyal baskı olabilir
iş hayatı olabilir
erkek ya da bayan farketmez hormonal bozukluk olabilir
herzaman yapılan sey bıktırıcı olabilir
evlilik öncesi psikolojisi olabilir
yani cinsel soğukluğun nedeni ne olursa olsun psikoloji uzmanından tavsiye alınmalıdır aksi takrirde partnerler arasına dubar örülür ve bu duvar soğuk savaşlara neden olur
Cevap
57Cevap
Kızlarda saçma bi ''kullanılma'' takıntısı var. Erkek istemiyorsa zaten gene kadın yüzündendir. Evliliği bekleyen pek kalmadı ya. Kimse kimseyi yemesin burda yani. Evliliğe kadar yapmamış olan illa bir şeyler yaşamış oluyo. Bakir-bakire kavramlarının önemi yok. Olay sevgi ve güven. Aşk da cinselliğin ürünü çünkü
Süper ötesi açıklama. İşte bu.. Evliya olucak kadınsınız hanfendi
@Curious221 teşekkür ederim :)
evlilik öncesi cinsellik zaten olmaması gereken bir şey. özellik le de erkeklere bu konuda yardımcı olunduğundan sonucu hep hüsran olmuştur. evlilik vaadi ile insanları istismar ederek ondan sonra da soğuma eylemine girmek gayet normaldir. çünkü bu kişi senden önce de zaten bu yoldan gelen biridir. o yüzden evlilik dışı ilişkiden uzak durun diyorum. hem dinen hem ahlaken uygun değildir. insanlar sizi seviyorsa kendinizi sadece sevdiğiniz insana saklayın. kendinizi kullandırmayın. yanlışlar yanlışları doğurur. ateşle barut yan yana durmaz. senin adına üzüldüm. ama soğuyorsa da canını sıkma sen önüne bak. kimseye güvenme. umarım değerini bile birisi karşına çıkar. her şer'de bir hayır her hayırda bir şer vardır.
Diğer erkekler gibi görünmek istemiyordur, farklı biri olarak görünmek istiyordur. Ciddi ilişkide cinselliğin hemen olmayacağını düşünüyor olursa ilişkideki bağlaın zayıflayacağını düşünüyordur ya da oyun yapıyordur ben ilk kendimi çekeyim sonra isteyim verir zaten tarzı
Zaten cinsellik yaşanmışsa artık bitirmek istiyordur yoksa sağlıklı bir erkek neden cinsellik istemesin, yok evlenmeden olmaz diyorsa zaten uygun olan bu. Ama bir anda dediğine göre, zaten var olan bir cinsellik artık istenmiyorsa bu bitirmek istiyor demektir
evlilik öncesi kadına saygı onun değerlerine önem verıyor olması kendı kişlik karakterine de yakışmamıştır bır erkek cıddı oldugu kadın ıle evlılık oncesı cınsel ilişkiyi kadına cok buyuk saygısızlık olarak bılırız bu gerçekten çok yanlış olurdu erkek evlenınce helalım olsun dıye dusunmustur evlılık oncesı bıraz da dını olarak baktıgımızda orf adetlerımıze aykırıdır
Amaç herşey olabilir efendim... Cinsel sıkıntılarda yaşıyor olabilir, başka biri ile ilişki yaşayıp o daha çok hoşuna da gitmiş olabilir.. Fakat burda bu konunun uzun uzadıya konuşulması şart hatta kaçış olmayacak bu konuşmadan ne sıkıntısı varsa cinsel yönden bunu söyler zaten.. Ama sürekli geçiştirip, olayı kapatmaya hâlâ devam ediyorsa işte o zaman şüphrlenecek şeyler yapmış ta olabilir efendim
Sevgili kardeşim sen onunla olmadan önce başkası ile olmuşmuydun bakire değilmiydin anlayacağın eğer öyle ise durum benim burnuma seninle evlenmek istemiyor kokusu geliyor. bu yüzden geçmişin yüzünden seni istemiyor (bakire olmadığını sadece tahmin ederek yazdım) eğer öyle değilse durum başka bir sorun var. Konuşarak çözeceksin!
Bazı şeyler özel olmalı yeri ve zamanında bunu bir erkek yapıyorsa helal olsun alnından öperim delikanlı bir erkek evlilik düşündüğü hatununu anlık zevk arzuları için zor duruma düşürmez herşeyin yeri zamanı var.
Kadın istemezse normal, erkek istemezse anormal. Kuşu ölmüştür.
Hahahaah gömelim gitsin :D :D :D
Cinsellik istese sapık, istemese sevmiyor valllahi aşk ilişkileri de zorlaştı iyice
cinsellikten vazgeçme konusunu sanırım epeyce açman gerek. böyle yorum falan yapılmaz
düşünemedim bile
bir anda mı vazgeçti yoksa hiç mi yapmadı , yani ben çok sevsemde belki evlenmeden bişey olur ve ayrılırsak pişman olmamak için istemeyebilirim ama tabi ne olacağı belli olmaz
Hayat tarafindan yeterince skildim. Cinsellige gerek kalmadi
Sıkılmış olabilir, evlenmekten bir şekilde vazgeçmiş ama bunu açıklamakta zorlanıyor olabilir, hayatında başkası olabilir, bir konudan dolayı rahatsız olmuş olabilir... vs
Cinsellik heyyecan, merak, istek duygularını harekete geçiriyor.
Son zamanalarda kırılgan duygular, iş hayatında iflas ya da kötü günler geçirdi ise, yukarıda bahsettiğim konularda var ise soğuma isteksizlik olabilir.
uzun süreli ilişkidir dinine sadıktır inanclidir çoğu kadına göre yobazdir cahildir ama kadınını namusu gördüğünden korur kollar herkes bel altında arar aşkı
Evlilikten önce olmasını doğru bulmuyordur, eğer evlilikten sonra da sıcak bakmayacağını söylüyorsa problemi olabilir. Basit görünmek istemiyordur, kolay elde ederse soğuyacağını biliyordur vb vb.
Yani zaten cinsel organları alınmalı kadın ve erkeklerin türkiye gibi ülkelerde. Nasılsa kullanmıyıcak erkeği de kadını da ne gerek var boşuna ağırlık.
Amaci ne olabilir, baklavayi cok sevrsin ama hergün baklava yersen, birsüre sonra tiksinti gelmis, bukadar basit.
böyle bir ilişkide cinsellikten vazgeçiliyorsa aradaki ilişki tutku arkadaşlığa doğru kaymış demektir.
Merhaba,
Burdaki durum bana psikolojide geçen “Madonna Sendromu“ olarak bilinen bir durum hakkında bilgi verme gereği hissettirdi.
Bu bir teşhis değildir sadece bazı erkeklerde rastlanılan bir durumdur.
cebinizde bilgi olarak dursun.
Madonna Sendromu
Erkekler, çoğu zaman kadın cinselliğine karşı çelişik duygular taşıdıklarının bilincinde değildir ve birçok kadın da erkeklerde gördükleri karmaşayı göz ardı eder. “Aşık olmak” ve “seks yapmak” karmaşasının arkasında bazen madonna-fahişe sendromu vardır. Yani bazı erkekler için “aşk” ve “seks” farklı şeylerdir. “İyi ve masum” kadınlar sevilmek için “kötü ve seksi” kadınlar da yatılmak içindir. İşte bazı erkekler bütün hayatlarını bu ayrım üzerine kurarlar. Bu nedenle aşk ve seksi asla bir araya getiremezler, aynı kadına karşı bu iki güçlü duyguyu beraber hissedemezler; “masumiyet” ve “dişilik” arasında arafta kalırlar.
İyi günler.
Degerli bilgilendirme icin cok tesekkur ederim