Şimdide en ilgili olduğum şey ne oldum değil ne olacağım denmeli!!!🌺
Görüşleriniz için teşekkürler soruyuda beğenebilir misiniz?
Ben 8. Sınıfın sonundayken kızın biri lezbiyen demişti. Daha onun ne demek olduğunu bilmiyordum gadası. Ben kapalı bir aile ortamında büyüdüm. Ne yeteri kadar sevgi gördüm. Ne yeteri kadar çocukluğumu yaşadım. Çocukluğuma dair aklıma sadece tekeri kırık plastikten uçağım var. Başka hiçbirşey hatırlamıyorum. Ne yaşadım ki ne hatırlayayım.
Türkiye de bu mumkun degil. Oturupta anne babanin cinselligi ve cocugun nasil oldugunu anlatmasi falan cok nadir görülür bizim ulkemizde. Gelismis ve acik bir toplum degiliz. 21 yy da bile hala tabuyken bu konu ailenin yaninda konuşulmaz. Ama ben bunu buyuk bir eksik olarak goruyorum. Tabii ki ailenin yaninda arkadasinla, sevgilinle konusur gibi cinsellik konusulmali demiyorum. Anne baba cocuga gerekli ve anlayacagi yasta, anlayacagi bir iletisimle durumu izah etmeli bence. Cunku hepimiz malesef internetten ogrendik cogunlukla. Seks yapmayi bile p*rn*dakiler gibi saniyoruz ne yazik ki. Internet bilgi dolu bir yer oldugu kadar kirli bilgi de cok fazla. Düşünüyorum mesela. Annem babam bana anlatmis olsa bu kadar merak etmezdim. Yasak olan sey her zaman tatli gelir insan evladina. Anneler babalar bu konuyu cocugun kafasinda soru isareti kalmayacak sekilde ve yargilamadan konuşsalar cocuklar intenetteki bilgi ve cinsel çöplüğüne bu kadar düşmeyecek bence. Bu medeniyette bizde cok zor malesef. Cinselligi birakin okullarda erkek ve kadin uremesi regl ile ilgili konular bile ayri ayri anlatiliyor. Kizlar ayri yerde, beyler ayri yerde. Sonra bu iki cins bir araya gelip üreyecekler. Kadin ve erkek biyolojisi anlatılmalı. Bu sayede bazi seylerin önüne gecmis oluruz. Mesela bazi kucuk yastaki erkekler hijyenik pedin gulunecek ve dalga gecilecek bir sey oldugunu düşünüp kizlarin yaninda dalga geçebiliyor. Ya da kız ortaliga yanlislikla pedi düştüğü zaman yerin dibine giriyor. Arkadaslari surekli bundan konusuyorlar kizli erkekli. Bu egitimler gizli sakli degilde hep beraber ve duzgunce verilse o erkek cocugu dalga gecmeyecek belki de. Bilincli davranacak. Utandirmayacak karsi tarafi. Ama bu tür seyler bizde ters. Bizde kadinin adı bile yok ki utanmasini düşünelim.
Bende senin gibi öpüşürken gebe kalıyor sanıyordum. Gerçeği 4. Sınıfta öğrenmiştim. Ne yani bende mi yapacağım demiştim 🤭😅
😇😇🤓🥳
internet çağında büyüdüğümüz için gerek olmadı konuşulmasına
eig 🥰
Evet eig🤓
severim 😅
Veririm sorun değil😂
vermemen de sorun değil :)
🌺
Cevap
35Cevap
Ben dindar bir aile ve mahallede büyüdüm. Cinsellik konuşmakla domuz eti yemek neredeyse aynı şey sayılıyordu.
hayır konusulmadı ..
belkı bızım aılelerımızde konusulmadıg ıcın bu kadar sapık iffetsiz kadın erkek piyasada.
konusulması okulda ders olarak verılmesı lazımdı , ama ımam hatıplerın sayısını artırdık adli vakalarda serbest bıraktık. kokuşmuşluğun böylesi ,,,,
Annem ve babam konuşuyorlardı, kendi aralarında bu gece şunu yapalım tarzı
@Berkan63 valla ya gece de duyuyordum psikolojim yerlerdw.. Bir de kapıyı kapatıp biz açana kadar açmayın diyorlardı🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Evet açık açık değil ancak hiç baskı altında olmadım. Ne sorsam yanıtlandı. Bu yüzden ben de kızımla gayet rahat konuşuyorum
Yani yüzeysel de olsa konuşulurdu, imayla falan. Mast. dan dolayı banyodan geç çıkardım hep, babam bazen espirili bir şey derdi annemin yanındaykrn falan. Banyo sonrası haricinde de oldu o espiri bir kaç kere. Ben 3 yaşından itibaren uygulamalı yaşadım o da ayrı mesele.
Ben gusül almayı bile 15 yaşında öğrendim efendim.. Bizim evde seks konuşulsa babam konuşanı evden kovar direk..
Hahahahah teşekkürler😂
😂🙈
O dediğiniz genellikle gelişmiş toplumlarda oluyor diye biliyorum. Cinselligin ayiplanmadigi kadının da erkeğinde yaşamasının normal olduğunun bilincinde olan toplumlarda...
Hayır konuşulmadı. Bizim ülkede genelde konuşulmaz zaten o genellikle bunun eğitiminin verildiği ülkelerde olur. Bizde de eğitimin verilmesi gerektiğini düşünüyorum
Bizde banyo kültürü vardır.. Banyoya girdim banyodan çıktım gibi.. Ötesi yok 🤣🤣😁
bir önceki kuşakta aile yapısı buna hazır değildi ama bundan sonra değişeceğini düşünüyorum
Tabi canım her akşam çayın yanında çekirdek cıtlatırken konuşurduk sksksk
Ailem bana hiçbir şeyi öğretmedi desem yalan konuşmuş olmam. Ben her şeyi kendi kendime öğrendim.
hayır bence gerekyok gunumuzde ınternet oldukca 6 yasındakı cocugun bıle herseyden haberı var
Benim homofobik gey olduğumu öğrendiklerinde konuştuk. Diyalog baya sertti.
Sokturunca vazgeçemeyeceksin, hep sokturmak isteyeceksin.
Böyle şeylere dikkat edilir
Hayır ancak ayıp olarak baskılanmadım.
Olur mu hiç onlara sorsan öyle birşey yok dünyada
akp zihniyeti oldukça çok zor bişey
Ölçülü bir şekilde konuşulurdu.
Hayır
Yani demekki su an tecrubelisin
Hayır konuşulmadı
Nerede 🤣🤣
Hayır
Hayır.
Hayır hiç olmadı