Evliliğe, ilişkiye nasıl değişim getirilir?

Evlenmeden önce 2 senedir sevgiliydik. Yaklaşık 1 senedir de evliyiz. İkimiz de eve yorgun dönüyoruz. Eşim sarılıyor, öpüyor geldiğinde. Özlediğini ve beni istediğini anlıyorum. Yorgun fakat mutlu oluyor. İki haftada bir bile olsa dışarı çıkıyoruz, iki bira içiyoruz. Kişiliklerimiz uyuşuyor yani. Fakat bazı sorunlar var. Eşimle sohbet edemiyorum ben. Yani konuşmayı severim, fakat hep aynı şeyleri konuşuyoruz. Örneğin araba muhabbeti... Ya da işyerindeki dangalak insanların her zamanki olayları. Farklı bir şey yok. Hep aynı konular. Cinsellikte de sürekli tekdüzeyiz. Eskiden kesinlikle böyle değildi ve tutkuyla hiç alakası yok çünkü her gün mutlaka birlikte oluyoruz. Anasını satayım o bile kural gibi. Yapılması gereken bir şey gibi geliyor bana. Yani o çok heyecanlı, çok mutlu oluyor. Fakat ben heyecan duyamıyorum bu sıradanlıkta. Bazen kavga filan etsek de barışsak, bi değişiklik olsa, heyecanlı bi akşam olsa sonrasında diye dua ediyorum. O bile bir duygu sonuçta.

O bu düzenden çok memnun. Yani sıkılmıyor. Sıkılıyorsa bile farkında değil. Aşırı yorgun çünkü. Şimdi yazdığım her şey manasız göründü çünkü adam yorgun. Fakat istiyorum ki benimle konuşurken bir şeyler sorsun. Dinlesin. Merak etsin. İnanın ağzımı bıçak açmıyor evde. Bazen sıkıntıdan ağlıyorum.
Evliliğe, ilişkiye nasıl değişim getirilir?