Uzun süreli ilişkide her şeyden soğumak?

2 yıllık ilişkimde her zaman aşırı çabaladım, sevgilime olan aşkımı hep kendi içimde doruklarda yaşadım. Ona çok aşığım ( ya da öyle sanıyorum) Bu aşktan ziyade takıntı haline gelmişti. Fakat son zamanlarda ilişkimizi gözden geçirdiğim zaman, sadece boş olduğumda, yalnız olduğumda ya da bir uğraşım olmadığında sevgilime karşı düşüncelerim kabarıyor. Normalde sorun etmediğim şeyler gözüme sorun gibi geliyor. Mesela cinsellik, nude istemesi vs gibi şeyler. Eskiden aşırı heyecanlanırdım ama şimdi resmen birlikte olduğumuz da pişmanlık duyuyorum. Eskiden aramadığı zaman deliye dönerken şimdi ise umursamıyorum. Ayrıca biz güzel vakit geçiren bir çift değiliz, maddi sorunlardan ya da vakit azlığından. Kafelere çok nadir gideriz. Gezi planları yapmayız en son 3-4 ay önce olmuştur. Ya çay bahçesinde oturuyoruz, ya da park gibi yerlerde. ya da birlikte olmak için ev vs. Bu durum aşırı sıkıyor. Cinsellikten de sevgilimden de soğuduğumu hissediyorum. İlgi olarak da hiç tatmin olamıyorum. Kendisi ilk cinsel olarak birlikte olduğum insan. Evlenmek için çok genciz fakat ciddi bir ilişki. Aileler de biliyor. Ayrılmak öyle kolay değil, ama sevgilimle de kafamdaki sorunları konuşmaktan çekiniyorum. Ne yapmalıyım?
Uzun süreli ilişkide her şeyden soğumak?