Yaklaşık 25 gündür antidepresan kullanıyorum antidepresan etkisiyle cinsel isteğimin azaması, libidomun düşmesi, cinselliğe olan ilgimin azalması normal mi? LÜTFEN SADECE SORUYA CEVAP VERİN!
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılİlacın yan etkilerinde var mı yok mu öncelik ona Bi bak
Ama düz mantık düşünürsek cinsel arzu istek zevk alma çoğunlukla sinirler üzerinden çalıştığını biliyoruz anti deprasan da sinirlere olan etkisimi düşündüğümüz de azalması gayet normal10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSelamın aleyküm öncelikle merhaba arkadaşım
Depresyon hastalığının kendisi ve tedavi amaçlı kullanılan antidepresan ilaçlar; düşük libido, vajinal kuruluk ve erektil disfonksiyon gibi semptomlara neden olabilir’ diye konuşan Op. Dr. Evren Işık ‘Kimi bireyler orgazm olmakta zorlanabilir veya hiç orgazm yaşamayabilir. Antidepresanlar her ne kadar depresyon tedavisinin ayrılmaz bir parçası olsa da birçok insan için cinsellik de sağlıklı bir yaşamın önemli bir parçasıdır.
Antidepresanların cinsel yan etkilerini yoğun bir şekilde yaşayan bireyler için bu durum sinir bozucu ve üzücü olabilir’ dedi. Antidepresanların cinsel yan etkilerinin oldukça yaygın olduğunu gösteren araştırmaların bulunduğunu kaydeden Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, “14 binden fazla insan üzerinde yapılan meta analize göre; depresyon tanısının yüzde 50-70 oranında cinsel işlev bozukluğu gelişimi riski içerdiği; antidepresan kullananlarda ise bu riskin yüzde 70’in üzerine çıktığını tespit eden çalışmalar olduğunu’ söyledi. Bu yan etkileri azaltmanın da yolları olduğunun altını çizen Dr. Işık, bireylerin yaşadıkları sorunu kabul edip bunu partnerleri ve doktorları ile konuşmalarının çözüm yolunda atılacak ilk adım olduğunu belirtti10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
18Cevap
+1 yılAntidepresyonlar cinsel yan etkilere yol açıyor. Düşük libido ve vajina kuruluu bunlardan sadece birkaçı..
23 Yorumla- +1 yıl
Antidepresan*
- +1 yıl
@selina3354 ah klavye azizliği
- +1 yıl
Olur öyle aşko
+1 yılEvet tamda öyledir cinsel isteği azaltır bırak demesi kolay ama o ilaçlara başlamak kolay fakat bırakması öyle kolay değildir
10 YorumlaEvet normal. Antidepresanlar çoğu insanda libido azalmasına sebep olur. İlaç kullanımına son verdiğinizde cinsel isteğiniz eski haline dönecektir.
10 YorumlaEvet, normal. Ben de kullanıyorum. Kuş ötmüyor resmen.
10 Yorumla
+1 yılEvet bazı ilaçlar azaltır artiranda var
Prospektusu oku bu zahmet10 YorumlaO ilaçların kendisi normal değil
Kullanma onlari
Yaşın kaç bu arada10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı. İlacın içindeki prospektüsü oku.
Belki yan etki yapıyor olabilir.10 Yorumlaİlacın yan etkileri bölümünde yazıyor ise evet eder, çoğu antidepresanda bu etki mevcuttur.
10 Yorumla
+1 yılantidepresanın yan etkisidir bırakınca da 3-4 ay devam eder sonra geri gelir
10 Yorumlanormal çünkü sana sakinleştirici veriyor bir nevi uyuşturucu
10 Yorumla
+1 yılNormal
Reçete yazar lo
Okusana ordan10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,3b cevap paylaştı. İllaki etkiler ama zamanla düzelir.
10 YorumlaNormal
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet normal. bu yüzden kullanıyorum zaten
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet te oda psikolojik
10 Yorumla
+1 yılDaha iyi. Evli degilsen
10 YorumlaNormal
10 YorumlaNormal
10 Yorumla
+1 yılEvet
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEtkılemesı normal hanımefendi
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAynen öyle oluyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNormal
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası