Hayır, benim bakışımda tutanların çoğu da sadece ruhunu tatmin ediyor. Yapayım da sonra başım ağrımasın misali. Yoksa bu kadar inanan bir ülkede bu kadar yolsuzluk, hırsızlık, kadın cinayeti, tecavüz, dolandırıcılık, rüşvet, liyakat nasıl olur da hiristiyan avrupa ülkelerinin üzerinde olur? Ben eksik kalayım.
Ne alakası var herkesin günahı kendine sen oruç tutmayınca dünya düzelecek değil saçma bir düşünce kusura bakma ama oruç Allah'ın rızası için tutulur günahını yapan zaten öbür dünyada cezasını fazlasıyla çekecektir ha yaparsın yapmazsın o beni ilgilendirmez ama falanca böyle yapıyor ben de böyle yapıyorum diyerek savunma mantıklı bir savunma değil
Iste kastettiğim bu tahammülsüzlük, bak hemen saçma dedin, bu bilinçaltının sana dayattığı bir şey. Onu konuşmak bile günah başlangıcı çocukluğundan başlıyor. Allah'in kim olduğunu biliyorum merak etme, rızası kavramı senin ne kadar uyguladığın ile kendinle ozel bir durum. Öbür dünya olayi senin inancin, herkesin olmak zorunda degil. Görüşlerimi savunma ihtiyacı hiç hissetmiyorum, ama sme kendini sorgula, oruç tutmuyorum dememe itiraz hakkını bir kul olarak nasil kendinde buldun?
En İyi Cevaplar