yeni uyandım aşırı istek var. akşamları pek olmuyor hep sabah istekleniyorum. ben mast yapınca tatmin oluyorum ama sanki sadece zevk suyu geliyo gibi bu orucu bozar mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMastürbasyon yaptığınızda şehvetli bir şekilde su geliyorsa orucu da abdesti de bozar. Oruçluyken yapılan mastürbasyon orucun sevabını kaybetmene sebep olur.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Konu ile ilgili olarak şöyle bir açıklama var ;
Mastürbasyon (istimnâ), orucu bozan şeylerdendir. Mastürbasyon yaparak orucunu bozan kimsenin, büyük günahtan dolayı tevbe etmekle birlikte bu günü kaza etmesi gerekir.
Değerli âlim Abdulaziz b. Baz -Allah ona rahmet etsin- bu konuda şöyle demiştir:
"Ramazan'ın gündüzünde bilerek mastürbasyon yapan ve kendisinden meni çıkan kimsenin orucu bozulur. Eğer oruç (Ramazan gibi) farz oruç ise, o günü kaza etmesi gerekir. Ayrıca Allah Subhânehu ve Teâlâ'ya tevbe etmesi gerekir. Çünkü insanların gizli âdet olarak adlandırdıkları mastürbasyon, hem oruç halinde, hem de oruç dışındaki hallerde câiz değildir." (İbn-i Baz'ın Fetvâları, c: 15, s: 267)
Değerli âlim Muhammed b. Salih el-Useymîn -Allah ona rahmet etsin- de bu konuda şöyle demiştir:
"Oruçlu kimse mastürbasyon yapmış ve meni getirmişse (akıtmışsa), orucu bozulur ve mastürbasyon yaptığı günü kaza etmesi gerekir. Fakat kendisine keffâret gerekmez. Çünkü keffâret ancak cimâ olması hâlinde gerekir. Bunu yapan kimsenin yaptığından dolayı tevbe etmesi de gerekir." (İslâm Esaslarıyla İlgili Fetvâlar, s: 478)
Bu zikredilenler, mastürbasyon yapıp da menisi gelen kimse hakkındaki hükümdür. Fakat mastürbasyon yapmış ve menisi gelmemişse, orucu bozulmaz.
Nitekim değerli âlim Muhammed b. Salih el-Useymîn -Allah ona rahmet etsin- bu konuda şöyle demiştir:
"Bir kimse, meni akıtmadan mastürbasyon yaparsa, bu takdirde orucu bozulmaz." ("eş-Şerhu'l-Mumti'", c: 6, s: 388)04 Yorumla
Soran+1 yılaçıklama için teşekkürler fakat işte benim de aklıma takılan konu benden gelen akıntının meni mi yoksa zevk suyu mu anlayamıyorum. çokk az şeffaf bi sıvı geliyor. akıntı falan değil
Soran+1 yılevet doğru teşekkürler tekrar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
11Cevap
+1 yılMast yapınca insan boşalır doğal olarak tabiki oruç bozulur, o içsesi dinleme şeytan vesvese veriyor, orucunu bozmak için meşgul ol birşeylerle. 😎
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBozar iftara kadar sabret ben de aşırı yükseğim şu an ama direniyorum
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılYani bozulur genelde çoğu kişi de Sabah erken seks isteği var
10 Yorumla Zevk suyu gelirse evet bozulur, onun dışında hayır
10 Yorumla
+1 yıloruç nefis ile alakalı yani istekleri ket vurmak
10 Yorumla
+1 yılBozar canım gece yap uyu
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılYok sadece siniri bozar
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılHerhalde bozar
10 Yorumla Yapma bozar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbozar
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılistemsizce rüya yolu vs olarak olursa bozmaz ama kendi steğinle yaparak boşalırsan tatmin olursan bozulur diye biliyorum
Soran+1 yılteşekkürler
Cevap sahibi+1 yılrica ederim
+1 yılBozar iftara kadar dayanamıyor musun
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 20,5b cevap paylaştı. bozar tabi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl61 gün
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi