Sizce mastürbasyon cinsel işlev bozukluğuna sebep olur mu?

BiBilen

Mastürbasyon Yapar mısınız?
Mastürbasyon Yapar mısınız?
Mastürbasyon veya kendini tanıma, cinsel zevk için vücudunuzun penis, skrotum, klitoris, vulva, göğüsler ve anüs gibi bölgelerine dokunmak ve ovuşturmaktır. Mastürbasyon, bir kişinin kendi bedenini keşfetmesini içerebilir, ancak aynı zamanda iki kişi arasında da olabilir (karşılıklı mastürbasyon). İnsanlar arasında mastürbasyon meydana geliyorsa (karşılıklı mastürbasyon), rızanın verilmesi ve alınması gerekir.
Mastürbasyon sonrası ne hissediyorsunuz?
Mastürbasyon sonrası ne hissediyorsunuz?
Mastürbasyon, çocukluktan gençlik yıllarına ve yetişkinlik dönemine kadar her cinsiyetten insan tarafından her yaşta görülen yaygın bir davranıştır. İnsanların bedenleri keşfetmeleri, cinsel açıdan neyin iyi hissettirdiğini ve orgazma nasıl ulaşılacağını keşfetmeleri için sağlıklı bir yoldur.

Mastürbasyon yoluyla cinsel zevk, bir kişinin cinsel deneyiminin çok normal bir parçası olabilir. İnsanların ne sıklıkta mastürbasyon yaptığı her kişi için farklıdır. Hiç mastürbasyon yapmamak günde birkaç kez, bir hafta veya bir ay olabilir. Bir kişinin ne sıklıkta mastürbasyon yaptığı, mastürbasyon için harcanan zaman sağlıklı ve dengeli bir yaşamın diğer yönlerinin yerini almadığı sürece bir sorun değildir. Örneğin okul, iş, sorumluluklar, sosyal aktiviteler.
Güncellemeler
+1 yıl

@aerolite sormuş olduğunuz sorunun yanıtını vermek isterim. Kendi sorumuza gelen yorumlara yanıt verebilme şansımız bulunmamakta. Benimle iletişime geçebileceğiniz her türlü mecra profilimde mevcut, ayrıca beni takip ettiğiniz için siz ve bütün takipçilere teşekkür ediyorum. Yapabileceklerim sitemizin bize vermiş olduğu kadarı ile kısıtlı olduğunu bilmenizi, ayrıca gün içerisinde merkezimizde danışanlarımla terapilerim oluyor. Elimden geldiğince burada sizlere bilgi paylaşımı yapıyorum.
Sizce mastürbasyon cinsel işlev bozukluğuna sebep olur mu?