Az önce bir yazıya denk geldim. Regl döneminde yapılan seksin orgazm şiddetini arttırdığı ve krampları azalttığı yazıyordu. Bizim de bu dönemlerde daha fazla istekli olduğumuz aşikâr.
Buruna mandal ile yapılır galiba😂. Ne kadar bakımlı olunursa olsun elde olan birşey değil. Evet cinsel istekte artış yaşıyor olabilirsiniz. Ancak vücut olarak itici bir koku, atarlı bir yapı var âdet döneminde. Basit bir yanlışta 😂😂 yemediğim laf kalmaz. Kız olmadığım için pek bilemiyorum.3-4 gün seks yapmadan durulabilir bence. Kişinin kendini tatmin etmek istemesi ayrı konu. Arada sırada denk geliyorum,3 metre öteden o koku geliyor bazen. Bunu normal diyip basitleştirmek kolay. Ama ter kokan insana terlisin diyip, regl kokun var demek gibi bence. Ama işte ne derece rencide eder bilemiyorum. Çok kırılır bence. Ondan uzak duruyorum. Lütfen dikkat edin. Kokusu çok iğrenç.
😱 harbi mi diyorsun? Üzüldüm yaaa, vay be. Bakımı zor değil aslında da. Masrafı fazladır. Pedin değişim süresinin doğru olanının 6 saatte bir olduğunu okumuştum. Biraz masraflı olacağı aşikâr. Güzel kokular sürülebilir. Off üzüldüm ya,10/15 gün baya var.
Regl döneminde seks yapmanın faydaları vardır, ama zararlarıyla kıyaslayınca uzak durmak gerekir.
Regl döneminde seks yapıldığında sancılarda ve kramplarda azalma görülür, ağrılar da daha az hissedilir. Ama bir de sağlık açısından bakmak lazım konuya. Güvenli seks her zaman en önemlisidir. Regl döneminde kadın her türlü enfeksiyona son derece açık haldedir ve birçok hastalığa gebedir. Erkek de regl kanından ötürü enfeksiyon kapabilir. Dolayısıyla iki taraf için de çok risklidir.
Üstelik regl döneminde seks yaptıktan sonra kanama daha hızlı olmaya başlar. Vücut tüm kanı kısa sürede dışarı atınca dengesi bozulabilir. Ani tansiyon düşüklüğü görülebilir. Bu da bazı bünyeleri fazlasıyla zorlayabilir.
Regl döneminde tam teşekküllü bir seks yerine ufak dokunuşlar, biraz ten teması ve kadının erkeğe oral yapması daha uygundur. Erkek de kadına karın ve ayak masajı yapıp onun yorgunluğunu atmasına yardımcı olabilir. Nasıl olsa geçici bir süre... Tadını çıkarmak en güzeli 🌺
Kadın için ciddi riskler barındırsa da korunarak ve kadının rahat edeceği pozisyonlarda ve yerlerde ( yatak değil duşta mesela) gayet de yapılabilir. Dini kısmına karışmıyorum tercih meselesidir elbette. Ancak regl ağrılraına iyi gelir, birleşme olmasa da mastürbasyon bile aynı etkiyi verecektir. Eğer iki taraftan biri istemiyorsa saygı duymak şarttır.
Enfeksiyona sebep olabilir. Hijyen değil sonuçta kan gelen bir bölgeyle birleşmek erkek içinde kadın içinde rahatsız edici ve mide bulandırıcı olur. Regl olduğumuz gerçeğini partnerimizin penisine kanıtlamak zorunda değiliz. Etik değil. 3-5 gün seks olmadan ölmeyiz. Bu günlerde sevişebilirsiniz, oral yapabilirsiniz ama seks olmamalı
Regl döneminde ilişkiye girmek rahim duvarlarının kendini yenilediği için enfeksiyona daha açık bir durumda olmasından kaynaklı bir sürü sorun oluşturur alınan zevkin derecesini bilmemekle birlikte çok rahat bir şekilde enfeksiyon kapabilirsiniz ve risklidir. Yapılmamalı
Regl dönemin de istek olsa da vajina hem hissen hem biyolojik açıdan hassas oluyor. Mikrop kapma ihtimalin daha fazla ve aynı zaman da vajinaya öyle bir dönem de bastıra bastıra git gel yapmak hiç hoş değil. Gerçekten hassas oluyor yani en azından ben de öyle. Önermem ben.
Enfeksiyon riski olduğu aşikar.. Hem de hijyen açısından çok da sıcak bakmıyorum buna.. Sevişmekte sakınca yok ama. Seks de yapılmasın üç-beş gün. Kimseye bir şey olmaz :)
Evet ağrıları azaltıyor ama seks şart değil. Mastürbasyon da etkili oluyor bu konuda. Ben sıcak bakmıyorum regl ilen seks yapmaya. İki taraf için de hijyenik değil.
Biraz daha araştırın ve tecrübelere kulak verin. Regl dönemimde seks yapılırmı? Evet yapılır ama belli pozisyonlarda. Kadın hep üstte olmalıdır. Regl nedir bunu bilirsen üstte olman gerektiğini çok daha iyi anlarsın. O kan dışarı atılmalı, kanama olurken sırt üstü pozisyonda olursan basınç sürekli o kirli kanı içer itecektir buda ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Ne kadar çok zevk alırsınız bilmem ama işi doğru yapın yoksa sonradan çok üzücü olabilir
Bu konuyu araştırmam lazım , bilimsel bir yönü var mı bilmiyorum: Ben de ilk kez karşılaştım ve şaşırdım açıkçası. Yani tampon falan kullanılsa illaki birleşme sırasında çıkacak , ortalık kan olur. Pek kolay iş değil yani. Soğutabilir.
Evet tampon olmaz, menstrüal tüp de olmaz sanırım (demek istediğim şeyi doğru ifade edebildim umarım) bir önlemi yok gibi. Bulursan buraya yorum bırakabilir misin
Bi keresinde seks parnerim ağrılarının olduğunu ve seks yapmak istediğini söylemişti. condom ile yapmıştım. ama dikkatli yapmak gerekiyor yoksa sıkıntı olur. anal oral ters her türlü yapmıştık ve ağrıları yok gibiydi. ama asıl önemli olan erkeğin çok iyi temizlenmesi lazım. ve kondom şart ve bol köpüklü bi duş alımakta da fayda var.
erkek olarak argoda kullandıgımız bır laf vardır. kılıcını kana bulamayacak ısek savasmanın anlamı ney :) evet krampları azaltır ve orgazm sıddedı artar. ama genelde kanamalı oldugu ıcın bır hastalıgın var ıse cabuk bulasacagı ıcın tercıh edılmez ve en onemlı dıger sebebı ıse partlerının o anı kaldıramaması olabılıyor. ona tekrar bekaretımı bozma hıssını yasamak ıster mısın dıye kandır kosa kosa o ılk anı yasamak ıstedıgı ıcın her regl donemınde kendı ıstemeye baslar :)
regl iken elbette cinsellik yaşanır. bu dinen de serbesttir. ama içine girmek risklidir. kadın açısından sağlık risiki içerir. vajinanın en korunmasız mikroplara karşı en savunmasız anı regl anıdır. ilişkiye girmeden sevişerek mutlu olunabilir. dinen de kural bu. ilişkisiz sevişerek cinsellik yaşanabilir.
hem dinen hemde tıbben uygun degil enfeksiyon riski var kuranda bile yaziyo bu donemde yapilmamasi keske okusaydiniz ustelik istegin siddetli oldugu yumurtlama donemi de var
zina yapılıyorsa yap zaten bir sıkıntı yok Adet döneminde ilişkiye girilmez çünkü bunun kendine birtakım sakıncaları vardır. Adet döneminde kanama başlamıştır ve bu kanama rahim iç zarını döşeyen tabakanın vajinadan dışarıya akmasıyla birlikte başlar. Bu kanamanın başlamasıyla birlikte rahim ağzı genişler. Ve rahim ağzı genişledikten sonra da vajinadan rahim içerisine doğru enfeksiyonun yayılma riski artar. Aynı zamanda hijyenik açıdan hem kadınlar hem de erkekler için bu dönem birliktelik önerilmemektedir.
Sırf marjinal olmak veya yapılmayanı yapmak için böyle saçma sapan şeyler yapanlar var.. Regli seks olmaz, istesende olmaz. Ortalık seksten başka her halta benzer..
Ovulasyon dan sonraki zamanlarda regl dönemine 1 hafta kala yapılan cinsel ilişki en risksiz dönemdir. Bu dönemde kadınların en çok istekli olduğu dönem diye araştırmıştım demek ki regl dönemini atlamışlar.
Aman arkadaşlar dikkatli olun böyle şeyler yazmayın, bende regl döneminde din ve sağlık açısından zararlıdır yazdım. Görüşüm kaldırıldı ve benim için çok değerli olan 8 xper puanım silindi.