Her hoşlantıyı cinsel hazza bağlayamayız. Henüz kendisini dahi tanımadığımız ama bir şekilde hoşlandığımız bir kadın düşüneyim. Aklıma cinsellik ilk etapta gelmez. Ne zaman onunla yakın bir bağ kurayım o zaman libidonun da etkisiyle hayaller kurabilirim.
Kurduğun hayalin içimde barındırdığın hisse bağlı, Yani mesele sadece seks ise hoşlanma değil, çünkü her hangi biri hatta hiç temas etmediğin canlı görmediğin birini de cinsel arzu ile hayal edebilirsiniz "mastürbasyon" çoğu zaman öyle değil midir. Ama temelde sadece seks değil onunla seks ve öncesinde bir duygu his yüklediysen o zaman hoşlanıyorsun demektir, çünkü herhangi biri ile değil onunla istenen arzu biraz daha derindir ve uzun sürer.
Bu kişinin hislerine bağlı durum. Kimini o anlık devamlı istersin yükselirsin hayaller kurarsın ama o arada biter. Belki devamlı bir arzulama durumu olur ama bir yerde tıkanır. Ama hoşlandığın birini arzulamak çok ayrıdır diye düşünüyorum.
Onu tam anlamı ile arzu etmenin bir getirisi onunla ilgili hayaller kurmak.. Hele bir bacak içi veya beden çıplaklığı görmek o hayal için veri tabanı olur.
Benim için öyle. Bir erkeği cinsel anlamda hayal ediyorsam kesin hoşlanmışımdır. Ama bu herkeste böyle değildir. Sadece, cinsellikte duyguya önem veren insanlar için geçerli
hoşlanmayla alakası yok bence. benim de düşündükçe yükseldiğim birisi var ama hoşlantım yok. onun da bana aynı şekilde. birbirimizi yükseltiyoruz ama hoşlantı yok ikimizde de.