Teşhircilik, fetişizm, röntgencilik, pedofili, mazoşizm, sadizm, nekrofili, zoofili gibi cinsel yönelimler sapkınlık olarak sayılıyor. Genel tanımıyla parafililerin %70i 18 yaşından önce belirti gösteriyor ve anlaşılıyor. Bir kısmı da 25-30 yaşlarında cinsel sapkınlığa yöneliyor. Bu fantazilerini gizleyip anlayamadığımız insanların sayısı da hiç zannettiğimiz kadar az değil. Peki bir insanın cinsel sapkın olup olmadığını anlayabileceğimiz ipuçları nelerdir?#whisky 🥃
Fetişizm, sadizm, mazoşizm kimseye zararı olmayan, kişinin kendi tercihine bağlı bir durumken pedofili ve nekrofili gibi türlerin yanında nasıl sapıklık olarak görülüyor çözebilmiş değilim...
Sapıklık yazmadım farkındaysanız sapkınlık yazdım. İkisi farklı şeyler kaldı ki bu benim düşüncem değil. Cinsel sapkınlık listesinde yer alan fantaziler olarak geçiyor. Sizin dediğiniz örnek verirsek çorap fetişi zararsızdır ama ileri boyutları da var bunun. Sadizm, mazoşizm de keza öyle sayılır.
Yo zaten sözüm size değil, bu kategoriye koyup sınıflandıranlara :) Kişinin kendinden başka ikinci bir kişiye zararı olmadığı için bana sapkınlık olarak da gelmiyo. Sadizmi ayırabiliriz evet, o biraz daha eşe dostada zarar verebilecek bi durum 🙄
Soruyu çok yarım bırakmışsın o yüzden kendime göre cevaplayacağım. Sapkınlık ama nasıl bir sapkınlıktan bahsediyoruz? Ahlaki, fiziksel, duygusal? Bunların bir önemi yok. Çünkü sapkın olmayan kişi yok. Sanırım bu konuda tek diyebileceğim işin içinde zorlama veya herhangi zarar verecek bir şey yoksa ben buna sapkınlık gibi kötü bir damga vurmam. Sapkınlık zarar vermediği sürece kötü diye adlandırılamaz.
Böyle insanları dışarıdan baktığınızda tanıyamaz ve bilemezsiniz bu türde olan insanların sapkinliklarini genelde gizlerler toplum icindegayet normal olan bu insanlar kendi dünyasında oldukça sapkın kişilikleri de ortaya çıkar
Teşhircilik ve röntgencilik konusunda katılmıyorum ama diğerlerinde haklısın. Yani bir bayan dekolte frikik vermesi ile birinin pedofili eğilimlerini aynı kefeye koyamam.
Teshircilik, sadizm, mazoşizm ve fetişin cinsel sapkınlık olduğunu bilmiyordum. Bunlar sapkınlıksa pedofili ve röntgenciliğe gerek kalmadan hemen hemen herkes sapık o halde
Mazositslik bir cinsel saldiri degildir kisinin kendine zarar vermesinden aldigi zevktir illahaki munasip olmayan yerini kesmesine gerek yok kolunu bacagini jilet cekip bundan zevk alanlarda mazodur
İki kişinin isteyerek yaptığı hiç bir şey sapkınlık değildir sapkınlık yapmış olmak için yapılan cinsel uygulamalardır ki bir tarafın isteği olur diğeri zoraki katlanır.
Teyzeleeee yapacaz teyze yanmayalım teyze kurtaralım birbirimizi bak diğer tarafta cehennem çok kötüymüş kimse kimseyi orda görmek istemez teyze kapa galan su gömleğin dugmelerinj
Asıl soru insanlar böyle sapkınlıklara nasıl düşüyor? Bunlar seçim mi yoksa insanların ellerinde olmayan sebeplerden dolayı kodlanmış bir yazılım mı...